27 Eylül 2010 Pazartesi

pedrin 100 ml şurup

» Bronkodilatör, Ekspektoran


Etken Maddesi
Efedrin HCL + Gliseril Gayakolat


PEDRİN ŞURUP 100 ML

Yerli, Beşeri bir ilaçdır


FORMÜLÜ


2 grGliseril gayakolatŞişe0.3 grEfedrin hciŞişe


ENDİKASYONLARI


2 grGliseril gayakolatŞişe0.3 grEfedrin hciŞişe


ENDİKASYONLARI


Boğmaca, kızamık, üşütme ve gripal çocuk öksürükleri. Akut ve kronik bronşit, anfizem ve bronkospatik solunum yolu hastalıkları ile oluşan reversibi bronkospazmaların semtomatik tedavisinde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Koroner arter hastalığı, kardiyat eritmesi gibi ciddi kalp hastalığı olanlar, ileri derecede prostat hipertrofiller, hipertansiyonlu, tretoksikozlu, dar açılı glokomlu hastalar bu ilacı kullanmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Yaşlılar, uykusuzluk çekenler, hamile veya emzikli olanların bu ilacı kullanmaları tavsiye edilmez.


YAN ETKİLER


Yüksek dozlarda mide bulantısı, kusma terleme, taşikardi, idrar zorluğu, yorgunluk hissi ve uykusuzluk yapabilir. Kan basıncında yükselme yapabilir. Aynı belirtiler normal dozlarda dahi ortaya çıkarsa doktora danışılmalıdır.


ETKİLEŞMELER


Ergometrin, metilergometri, ve oksitosin ile birlikte kullanılması ile hipertansiyon digitalis glikozitleri ve halothane ile birlikte alındığında kalp ritmi bozuklukları ortaya çıkabilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Büyüklerde günde 3-4 defa 1.5 ölçek yemeklerden sonra, 6-12 yaş arası çocuklarda günde 3-4 defa 3/4 ölçek yemeklerden sonra, 2-6 yaş arası çocuklarda günde 3-4 defa 1/4 ölçek yemeklerden sonra, 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması önerilmez.Dozlar arasındaki süre 4 saatten az olmamalıdır.



İlaç Fiyatı 3.92 TL



Reçeteli Verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder