7 Eylül 2010 Salı

parafon 300 mg 20 tablet

» Analjezik, Antipiretik, Kas Gevşetici


Etken Maddesi
Klorzoksazon


PARAFON 300 MG 20 TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Her tablet 250 mg klorzoksazon, 300 mg parasetamol; boyar madde indigo karmen ve tartrazin içerir.


ENDİKASYONLARI


Parafon® Tablet , iskelet adalesindeki ağrı ve spazmla birlikte olan rahatsızlığı iyileştirmek için fizik tedavi, istirahat ve diğer yöntemlere yardımcı olarak aşağıda belirtilen durumlarda kullanılır: Lumbago, tortikolis, servikal sendrom, iltihabi veya travmatik adale, tendon ve eklem rahatsızlıkları ve ortopedik işlemler (ekstansiyon, yerine koyma vs.) esnasında.


KONTRENDİKASYONLARI


Parafon® Tablet, içindeki maddelerden birine aşırı hassasiyeti olanlarda kullanılmaz


UYARILAR & ÖNLEMLER


Formülünde tartrazin içerdiğinden hassas kişilerde allerjik reaksiyona sebep olabilir. Parafon® Tablet, allerjisi bilinen veya ilaçlara allerji hikayesi olan hastalarda ihtiyatla kullanılmalıdır. Eğer kızarma, ürtiker veya cilt kaşınması gibi hassasiyet reaksiyonları görülürse ilaç kesilmelidir. Karaciğer fonksiyon bozukluğunu telkin eden herhangi bir semptom görülürse ilaç kesilmelidir. Parafon® Tablet kullanımı, sersemlik yapabilir ve alkol veya diğer merkezi sinir sistemi depressanlarının birlikte kullanımı sersemliği artırabilir. Klorzoksazon'un gebelerde ve süt veren annelerde emniyeti ispatlanmadığından kullanılması tavsiye edilmez. Çocuklarda etki ve emniyeti ispatlanmadığından kullanılması tavsiye edilmez.


YAN ETKİLER


Bazı hastalarda gastrointestinal bozukluklar, sersemlik, baş dönmesi, başta boşluk hissi, kırıklık veya aşırı uyarılma olabilir. Nadiren gastrointestinal kanama, allerjik tip cilt döküntüleri, peteşi veya ekimozlar tedavi esnasında ortaya çıkabilir. Anjionörotik ödem ve anaflaktik reaksiyon oldukça nadirdir. Nadiren idrar renginde, klorzoksazon'un fenolik metabolitine bağlı bozulma olabilir; bu bulgunun bilinen klinik anlamı yoktur. İlacın böbreklerde bozukluk yapacağına dair bir delil yoktur. Parasetamolün yan etki yaptığı nadiren görülmüştür.


ETKİLEŞMELER


Alkol ve/veya Merkezi Sinir Sistemi (MSS)'inde depresyon yapan ilaçlarla birlikte kullanıldığında, klorzoksazon, MSS depresyonuna bağlı sersemliği artırabilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Parafon® Tablet'in yetişkinlerde mutat başlangıç dozu 3-4 defa 2 tablettir; sonradan genellikle 3-4 defa 1 tablete indirilebilir. DOZ AŞIMI ve TEDAVİSİ Semptomlar: Aşırı dozda başlangıçta bulantı, kusma veya ishalle birlikte sersemlik, baş dönmesi, başta boşluk hissi veya baş ağrısı görülebilir. Sonra kırıklık veya tembelliği takiben belirgin adale tonusu kaybı istemli hareketleri imkansızlaştırır. Derin tendon refleksleri azalır ve kaybolur. Duyular ve periferik his kaybı yoktur. Hızlı, düzensiz ve interkostal ve substernal çekilme ile birlikte solunum depresyonu ortaya çıkabilir. Kan basıncı düşer; fakat şok görülmemiştir. Tedavi: Hasta kusturulur veya midesi yıkanır ve sonra aktif kömür verilir. Sonraki tedavi tamamiyle destekleyicidir: solunum depresyonu varsa oksijen ve suni solunum; hipotansiyon varsa dekstran, plazma veya norepinefrin gibi vasopressörler tatbik edilir. Kolinerjik ilaçlar veya analeptikler faydasızdır ve kullanılmamalıdır. Ciddi aşırı dozlarda parasetamole bağlı karaciğer toksisitesinden şüphelenmelidir. Parasetamolün antidotu N-asetilsisteindir.


İlaç Fiyatı 4.63 TL


Reçeteli Verilir


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* PARAFLEX 250 MG 20 KOMPRİME TABLET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder