22 Eylül 2010 Çarşamba

pedimat 200 mg 10 supozituar

» Analjezik, Antipiretik, Sedatif


Etken Maddesi
Paracetamol + Phenobarbital


PEDIMAT 200 MG 10 SUPOZİTUAR

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Her supozituvar; Parasetamol ....... 120 mg, Fenobarbital ........ 5 mg, Sıvağ ........…. y.m.
ENDİKASYONLARI


Konvulsiyon ihtimalinin olduğu yüksek ateş durumlarında; Sinirsel ve ağrıya bağlı çocuk uykusuzluklarında


KONTRENDİKASYONLARI


Parasetamol ve fenobarbitale karşı bilinen aşırı duyarlılığı olanlarda ve porfirili hastalarda kullanılmamalıdır. Ağır böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlarda kontrendikedir.
UYARILAR & ÖNLEMLER


Karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluğunda, akciğer hastaları ile daha önce anemisi olanlarda doktor kontrolü altında kullanılmalı ve karaciğer fonksiyonları düzenli olarak izlenmelidir. Karaciğer etkileyen diğer ilaçlar ile tedavi edilen hastalarda doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Doktor tavsiyesi olmadan çocuklarda 5 günden fazla süren ağrılarda, 39.5oC'den fazla ateşi olanlarda, 3 günden daha uzun süren ateşte veya tekrarlayan ateşli vakalarda kullanılmamalıdır


YAN ETKİLER


Pedimat Supozituvar parasetamol ve fenobarbitale duyarlı çocuklarda ciltte bozukluk yapabilir. İlacın kesilmesi ile bu belirtiler kaybolur. Tedavi dozundan fazlası kullanıldığı takdirde parasetamole bağlı kusma,gastrointestinal kanama, karaciğer hasarı (Parasetamol’ün aşırı dozunda doza bağlı bir komplikasyondur, 12-48 saat içinde karaciğer enzimleri yükselebilir, protrombin zamanı uzayabilir. Ancak klinik semptomlar dozun alınmasından 1-6 gün sonrasına kadar görülmeyebilir.10g.ın üzerinde alınması durumunda toksisite görülmesi muhtemeldir.), serebral ödem, hipoglisemi ve renal tubuler nekroz, anemi, methemoglobinuri, merkezi sinir sistemi uyarıları olabilir. Bileşimindeki fenobarbital tedavi dozunun üstüne çıkılan durumlarda uyuşukluk, dalgınlık, baş dönmesi ve solunum depresyonuna yol açabilir.


ETKİLEŞMELER


Yoktur


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde; 1 yaşına kadar:Günde 1-2 supozituvar, 1-2 yaş arası :Günde 1-3 supozituvar, 3-6 yaş arası :Günde 4 supozituvar. Supozituvarlar 6 saat arayla uygulanmalıdır. Supozituvar dışkı yapıldıktan sonra uygulanmalıdır. Supozituvar yumuşamış ise soğuk suya batırılarak sertleştirilir.


İlaç Fiyatı 1.35 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* PARANOX 120 + 15 MG SUPOZİTUVAR
* PİROFEN 10 SUPOZİTUVAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder