16 Ocak 2010 Cumartesi

İsovit 100 tablet

İzo­ni­a­zi­d 100 mg,B6 vi­ta­mi­ni 25 mg.


FORMÜLÜ


641mg/mlİyotrolan300 solüsyon513mg/mlİyotrolan240 solüsyon


ENDİKASYONLARI


Tü­ber­kü­lo­zun bü­tün şe­kil, lo­ka­li­zas­yon ve saf­ha­la­rın­da te­da­vi e­di­ci; en­fek­tebir çev­re­de ya­şa­yan, de­ri re­ak­si­yon­la­rı po­zi­tif o­lan şa­hıs­lar­dai­se pro­fi­lak­tik o­la­rak kul­la­nı­lır.


KONTRENDİKASYONLARI


İ­la­ca kar­şı a­şı­rı du­yar­lı­ğı o­lan­lar­da, ka­ra­ci­ğer has­ta­lı­ğı bu­lu­nan­lar­da,art­ri­tis, i­laç a­te­şi gi­bi bu mad­de­ye kar­şı is­ten­me­yen re­ak­si­yonve­ren­ler­de kul­la­nıl­ma­ma­lı­dır. Pro­fi­lak­tik kul­la­nı­mı i­çin sı­nıryaş 35’tir. 35 yaş­tan son­ra tok­sik et­ki­le­re ta­ham­mül a­za­la­ca­ğın­dan,pro­fi­lak­tik te­da­vi ya­pıl­ma­ma­lı­dır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Te­da­vi sı­ra­sın­da ön­ceel ve a­yak­lar­da baş­la­yan pa­res­te­zi pe­ri­fe­ral nö­rit var­lı­ğı­nı yan­sı­tır ki, bu do­zun a­zal­tıl­ma­sı­nı ge­rek­ti­rir. Fa­tal he­pa­ti­te yol a­ça­bi­le­ce­ği u­nu­tul­ma­ma­lı­dır. Ge­be­ler­de ve em­zi­ren an­ne­ler­de ke­sin en­di­kas­yo­nu var­sa çok dik­kat­li bir göz­lem al­tın­da kul­la­nıl­ma­lı­dır.


YAN ETKİLER


Pe­ri­fe­ralnö­ro­pa­ti (ö­zel­lik­le ya­vaş i­nak­ti­va­tör­ler­de) na­di­ren en­se­fa­lo­pa­ti,op­tik nö­rit, kus­ma, bu­lan­tı, se­rum tran­sa­mi­naz­lar­da yük­sel­me, bi­li­ru­bi­ne­mi,a­teş, de­ri kı­za­rık­lık­la­rı ya­pa­bi­lir.


ETKİLEŞİMLER


İ­zo­ni­a­zid fe­ni­to­i­nin eksk­res­yo­nu­nua­zal­tır ve in­tok­si­kas­yo­na ne­den o­la­bi­lir. Şid­det­li ve hat­ta fa­talhe­pa­ti­te yol a­ça­bi­lir (ö­zel­lik­le gün­lük al­kol a­lan­lar­da). Pi­ri­dok­si­nina­tı­lı­mı­nı hız­lan­dı­ra­rak vü­cut­tan kay­bı­na ne­den o­lur.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Ak­tif tü­ber­kü­loz te­da­vi­sin­de: E­riş­kin­ler­de gün­lük doz kg ba­şı­na5 mg o­la­rak he­sap­la­nır ve tek doz ha­lin­de ve­ri­lir. Gün­lük doz 300 mg’yi aş­ma­ma­lı­dır.Ço­cuk­lar­da gün­lük doz en­fek­si­yo­nun şid­de­ti­ne gö­re ki­lo ba­şı­na10-20 mg o­la­rak he­sap­la­nır ve tek doz ha­lin­de ve­ri­lir. Gün­lük doz 500mg’yi aş­ma­ma­lı­dır. İ­so­vit kli­nik ve bak­te­ri­yo­lo­jik i­yi­leş­me­den son­ra bi­leal­tı ay sü­rey­le kul­la­nıl­ma­lı­dır. Pro­fi­lak­tik te­da­vi uy­gu­la­nan­lar­da:E­riş­kin­le­retek doz ha­lin­de 300 mg, ço­cuk­la­ra i­se kg ba­şı­na 10 mg (tek doz ha­lin­degün­de mak­si­mum 300 mg) o­la­rak ve­ri­lir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* İSOVİT 240 10 ML FLAKON
* İSOVİT 240 20 ML FLAKON
* İSOVİT 300 10 ML FLAKON

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder