20 Ocak 2010 Çarşamba

Kalidren 50mg 20 tablet

» Non Steroid Antienflamatuar


Etken Maddesi
Diklofenak Potasyum

KALIDREN 50 MG 20 F.TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.

FORMÜLÜ

Kalidren 50 mg Film Tablet; her bir film tablette, 50 mg diklofenak potasyum ve yardımcı madde olarak; opardy white, sarı demir oksit ve kırmızı demir oksit içerir.

ENDİKASYONLARI

Endikasyonları ana başlıklar halinde aşağıdaki gibidir: - Kas iskelet sisteminin post-travmatik veya diğer nedenlere bağlı tüm ağrılı enflamatuar durumları - Postoperatif ağrılar - Ağız, diş ve dişetinin enflamasyon veya cerrahi girişimlere bağlı ağrılı durumları - Yumuşak doku zedelenmeleri ve enflamasyonlarına bağlı ağrılar - Üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı ağrılı durumlar - Primer dismenore veya jinekolojik enfeksiyonlara bağlı ağrılar

KONTRENDİKASYONLARI

Kalidren, içerdiği maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir. Diklofenak; aspirin veya diğer non-steroidal antienflamatuar ilaçlarla astım, ürtiker ya da benzeri şekilde alerjik reaksiyonlar görülmüş hastalara verilmemelidir. Bu gibi hastalarda nadiren ağır, fatal olabilecek anafilaksi benzeri reaksiyonlar bildirilmiştir.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Mide veya duodenal ülseri olanlarda, karaciğer ve böbrek fonksiyonları bozulmuş kişilerde, kanamalı veya kanama eğiliminin arttığı hastalarda ve yaşlılarda dikkatle kullanılmalıdır. Çocuklarda güvenilirliği ve etkinliği saptanmamıştır. Gebelikte ancak zorunlu ise etkili en düşük dozda kullanılmalıdır. Gebeliğin son üç ayında kullanılması önerilmez. Mutad dozlarda anne sütüne geçer, bu nedenle emziren annelerde kullanılması önerilmez.

YAN ETKİLER

Kalidren (diklofenak potasyum) genellikle iyi tolere edilir. Gastrointestinal sistemde; dispeptik şikayetler, epigastrik ağrı, bulantı, kusma, ülserasyon, kanama ve perforasyon görülebilir. Baş ağrısı, baş dönmesi, sersemlik, uykusuzluk, anksiyete gibi bazı santral sinir sistemi yakınmalarının yanısıra serum transaminazlarında hafif yükselmeler, hepatit, deride kızarıklık, kaşıntı, ürtiker, trombosit agregasyonunun inhibisyonu, kanama zamanının uzaması seyrek olarak görülebilecek yan etkilerdir. Nadiren sıvı retansiyonu ve ödem oluşabileceği bildirilmiştir.

ETKİLEŞİMLER

Furosemid, tiazid gibi bazı diüretik ilaçların natriüretik, diüretik ve antihipertansif etkinliklerini azaltabilir. Ayrıca potasyum tutucu diüretiklerle birlikte kullanıldığında serum potasyum düzeyi yükselebilir. Diklofenak kullanan hastalarda plazma lityum konsantrasyonu yükselebileceğinden lityum dozu ayarlanmalıdır. Steroid antienflamatuarlar olan glukokortikoidlerle, non-steroidal antienflamatuar ilaçların birlikte kullanılması gastrointestinal yan etkileri şiddetlendirebilir. Aspirin ve antikoagülan ilaçlarla birlikte kullanılması da önerilmemektedir. Tek tük bildirilen kan şekeri düzey değişiklikleri nedeniyle antidiabetiklerin dozu ayarlanmalıdır. Digoksin, metotreksat ve siklosporin toksisiteleri de artabilir.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Başlangıç dozu hastalığın durumuna göre günde 100-150 mg'dır. Günlük dozun 200 mg'a yükseltilmesi genellikle yeterli olur. 7 yaşından büyük çocuklarda günde 1-2 tablet yeterli olur. Kalidren tablet bir miktar sıvı ile ve tercihan yemeklerden önce alınmalıdır. DOZ AŞIMI Spesifik bir antidotu olmadığından semptomatik tedavi uygulanır.


İlaç Fiyatı 3.66 TL

Reçeteli Verilir.

İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)

* DICLOFLAM 50 MG 10 DRAJE
* DOLOREX 50 MG 20 DRAJE
* DİKLOTEVA 50 MG 20 FİLM TABLET
* DICLOFLAM 50 MG 20 DRAJE
* CATAFLAM 50 MG 20 DRAJE

5 yorum:

  1. Ι lоνed as much аs уоu wіll
    recеiѵе сaгrіed οut rіght hегe.
    Τhе ѕκetch iѕ tаѕtеful, youг аuthored matеrial
    ѕtyliѕh. nonethelеѕs, you cοmmаnd get gοt an еԁginеss ovег
    that you wіsh be ԁеlіvering the followіng.
    unwеll unquestionablу cοmе further
    fοгmerly again as exactly the ѕame nearly a lot оften inѕiԁе case
    уоu shield this hіκe.

    my wеbsite ... SEOPressor

    YanıtlaSil
  2. I do nоt know whether it's just me or if everyone else experiencing problems with your blog. It appears as though some of the text on your content are running off the screen. Can somebody else please provide feedback and let me know if this is happening to them as well? This could be a issue with my web browser because I've had thіs
    haρpen prevіously. Thank уou

    Fеel free to visіt my blog poѕt .

    .. SEOPressor V5
    my page - SEOPressor

    YanıtlaSil
  3. ӏt's impressive that you are getting thoughts from this article as well as from our dialogue made at this time.

    Here is my website; Latest SEOPressor Plugin

    YanıtlaSil
  4. Whаt's up, I would like to subscribe for this web site to take most recent updates, thus where can i do it please help out.

    Here is my page seopressor version5

    YanıtlaSil
  5. Every weekend i used to visit this website,
    as i wish for enjoyment, for the reason that this this website
    conations truly good funny data too.

    Also visit my web page ... seo

    YanıtlaSil