30 Ocak 2010 Cumartesi

klovıreks 250mg 1flakon

» Antiviral


Etken Maddesi
Asiklovir


KLOVIREKS-L 250 MG 1 FLAKON

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


45 mgSodyum hidroksitFlakon250mgAsiklovirFlakon


ENDİKASYONLARI


Bağışıklık mekanizması zayıflamış erişkin ve çocuklarda görülen herpes simpleks virüsü (Tip I ve II) nin neden olduğu başlangıç ve tekrarlayıcı mukozal veya kuteneal herpes simpleks enfeksiyonlarının tedavisinde İmmünosüpresan tedavi alan transplantasyon hastaları, HIV ile enfekte hastalar ve kemoterapi alan hastalar dahil olmak üzere bağışıklık mekanizması zayıflamış hastalardaki herpes simpleks virüs (HSV) enfeksiyonlarının profilaksisinde Ciddi herpes genitalis enfeksiyonlarının başlangıç devresi tedavisinde ve oral asiklovir uygulanamayan hastalarda Herpes simpleks ensefalitinin tedavisinde Bağışıklık mekanizması zayıflamış hastalarda görülen varisella zoster virüsünün (VZV) neden olduğu herpes zoster enfeksiyonları ve bağışıklık mekanizması zayıflamamış hastalardaki dissemine herpes zoster tedavisinde Oftalmik herpes zoster tedavisinde Yeni doğandaki dissemine HSV tedavisinde Bağışıklık mekanizması zayıflamış hastalarda görülen, VZV nin neden olduğu varisella enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Asiklovire duyarlı bireylerde kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


KLOVİREKS–L yanlız intravenöz yoldan kullanılmalıdır; intramüsküler, subkutan , oral, lokal olarak ya da göz içine uygulanmamalıdır. Böbrek tübüllerinde oluşabilecek zedelenmeleri önlemek için, intravenöz enfüzyon şeklinde ve bir saatlik süre içinde verilmeli; önerilen doz ve tedavi süresine uyulmalıdır. Tedavi sırasında renal tübüllerde asiklovir kristalleşmesi oluşabilir; bu nedenle, serum kreatinin ve BUN yükselmeleri ile kreatinin klerans azalması izlenmelidir. Hastada bulunan böbrek hastalıkları, dehidratasyon, diğer nefrotoksik ilaçlarla beraber kullanımı ve uygulama koşullarına uyulmaması asiklovir tedavisinde böbrek fonksiyon bozukluklarının oluşmasını yükselten nedenlerdir. Oluşan böbrek fonksiyon bozuklukları birçok vakada geçicidir; kendiliğinden ya da elektrolit/su balansının düzenlenmesi, tedavinin durdurulması ile normale dönebilir. Ancak bu tip olayların akut böbrek yetmezliğine dönüşme olasılığını da unutmamak gerekir. Tedavi süresince yeterli hidratasyonun yapılması gerekir. En yüksek idrar konsantrasyonunun enfüzyonu izleyen ilk iki saat içinde oluşabileceği düşünülerek, böbrek tübüllerinde birikimi önlemek için yeterli idrar akımının sağlanması gerekir. Doz ayarlamalarının, gerektiğinde kreatinin klerans bulgularına göre yapılması zorunludur. Ciddi karaciğer ve böbrek hastalıkları, elektrolit dengesizliği ve nörolojik bozukluklar bulunan hastalarda, belirgin hipoksi vakalarında asiklovir çok dikkatle uygulanmalıdır. İntratekal metotreksat ya da interferon uygulanan hastalarda ve sitostatik ilaçlara karşı nörolojik reaksiyonlar gösteren vakalarda asiklovir uygulaması büyük bir dikkat ile yapılmalıdır. Asiklovirin hamilelerde kullanılma emniyeti kanıtlanmamıştır. Anne sütüne geçişiyle ilgili bir bilgi bulunmamaktadır.


YAN ETKİLER


Enjeksiyon yerinde enflamasyon ve flebit, deride kızarıklık ve döküntüler, serum kreatininde geçici yükselmeler, hematüri, baş ağrısı, laterji, konfüzyon, ajitasyon, halüsinasyon ve epilepsi gibi ansefalopatik değişiklikler, hipotansiyon, diyaforez, titreme, bulantı


ETKİLEŞİMLER


Asiklovirin probenesid ile birlikte kullanımı üriner atılım ve renal kleransta azalmaya yol açar.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Sadece İV enfüzyon şeklinde ve en az bir saatlik sürede uygulanmalıdır. Erişkin Dozu: Bağışıklık mekanizması zayıflamış hastalarda görülen mukozal ve kutaneal herpes simpleks (HSV I ve HSV II) enfeksiyonlarında, 8 saat ara ile 5-10 mg/kg dozda 7-10 gün süreyle. Ciddi seyreden herpes genitalisin başlangıç devresinde, 8 saat ara ile 5 mg/kg dozda 5 gün süreyle. Herpes simpleks ensefalitinde 8 saat ara ile 10 mg/kg dozda 10 gün süreyle. Bağışıklık mekanizması zayıflamış hastalarda görülen varisella zoster enfeksiyonunda, 8 saat ara ile 10 mg/kg dozda 7 gün süreyle. Akut ya da kronik böbrek yetmezliğinde doz kreatinin klerans değerleri yardımıyla hesaplanır. Kreatinin klerans ( ml/dak ) > 50 ise Doz %100 Uygulama arası 8 saat Kreatinin klerans ( ml/dak ) 25-50 ise Doz %100 Uygulama arası 12 saat Kreatinin klerans ( ml/dak ) 10-25 ise Doz %100 Uygulama arası 24 saat Kreatinin klerans ( ml/dak ) 0-10 ise Doz %50 Uygulama arası 24 saat Pediatrik Doz : Bağışıklık mekanizması zayıflamış hastalarda görülen mukozal veya kutaneal herpes simpleks (HSV I ve HSV II) enfeksiyonlarında, 12 yaşından küçük çocuklarda 8 saat ara ile 250 mg/m2 dozda 7 gün süreyle. Ciddi seyreden herpes genitalisin başlangıç devresinde, 12 yaşından küçük çocuklarda, 8 saat ara ile 250 mg/m2 dozda 5 gün süreyle. Herpes simpleks ensefalitinin tedavisinde, 8 saat ara ile 10 mg/kg ya da 500 mg/m2 dozda 10 gün süreyle. Bağışıklık mekanizması zayıflamış çocuklardaki varisella zoster enfeksiyonlarında, 8 saat ara ile 500 mg/m2 dozda 7 gün süreyle. Yeni doğandaki dissemine HSV tedavisinde, 8 saat ara ile 10mg/kg dozda 10-14 gün süreyle. Doz Aşımı Halinde Alınacak Önlemler Aşırı dozlama durumunda 6 saat süreyle hemodializ, plazma asiklovir düzeylerinin %60 oranında azalmasına yol açar.


İlaç Fiyatı 13.16 TL


Reçeteli Verilir


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* ACYL 200 MG 25 TABLET
* ACYL %5 10 GR KREM
* PROVIR 200 MG 25 TABLET
* PROVIR %5 10 GR KREM
* SİLOVİR % 5 50 MG 10 GR KREM
* ASIVIRAL %5 10 GR KREM
* ACYL %5 10 GR KREM
* VIROSIL %5 10 GR KREM
* AKLOVIR %5 10 GR KREM
* HERNOVİR %5 10 GR KREM
* SİLOVİR 200 MG 25 TABLET
* ASIVIRAL 200 MG 25 TABLET
* ACYL 200 MG 25 TABLET
* VIROSIL 200 MG 25 TABLET
* VIRUPOS 4,5 GR GÖZ MERHEMİ
* ZOVİRAX FORTE 2 GR KREM
* AKLOVIR 200 MG 100 ML SÜSPANSİYON
* AKLOVIR 200 MG 25 TABLET
* ASIVIRAL 400 MG 25 TABLET
* ZOVİRAX 4,5 GR OFT.MERHEM
* HERNOVİR 200 MG 25 TABLET
* PROVIR 400 MG 25 TABLET
* SİLOVİR 800 MG 20 TABLET
* HERNOVİR 400 MG 25 TABLET
* VIROSIL 800 MG 25 TABLET
* XOROX 250 MG 5 FLAKON
* ZOVIRAX 200 MG 25 TABLET
* HERNOVİR 800 MG 25 TABLET
* ZOVİRAX FORTE 400 MG 100 ML SUSPANSIYON
* AKLOVIR 800 MG 20 TABLET
* ZOVİRAX 250 MG 5 FLAKON
* ZOVIRAX 800 MG 20 TABLET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder