20 Ocak 2010 Çarşamba

kansilak 10 gr

» Laksatif, Pürgatif

FORMÜLÜ


Sorbitol........... 5.350 g. Tween 80........... 0.090 g. Gliserin........... 3.660 g. Sodyum Sitrat...... 0.900 g.


ENDİKASYONLARI

Hamilelikten ileri gelen kabızlıklarda, bebeklerin ve çocukların kabızlıklarında, kabızlığın sorun olduğu hastalıklarda, rektoskopi ve cerrahi müdahale gibi bağırsakların tahliyesi gerekendurumlarda, kolon ve rektalonilerde endikedir.

KONTRENDİKASYONLARI

Akut apandisit, barsak travması iltihabı ve kanamalarında, anorektal bölgede uygulanan cerrahi müdahelelerden sonra, tifo, fistül, hemeroid, ülserli kolit durumlarında kontrendikedir.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Bütün ilaçları çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız.

ETKİLEŞİMLERİ

Mannitol bazı farmasötik maddeler ile beraber de kullanılabilir. Mannitol tek başına veya diğer diüretiklerle furosemid veya etakrinik asid gibi toksinlerin üriner sistemden atılımlarını ilerletmek için, her zamanki ağır intoksikasyonlu hastalardaki perhiz tedavilerinde mesela aspirin veya diğer salisilatlar, bazı barbitüratlar, bromid veya imipramin'e ek olarak kullanılır. Böbrek harabiyetine neden olan zehirlenmelerde karbontetraklorür ile birlikte inhalasyon veya enjektabl şekilde kullanıldığında muhtemel zehirlenmenin önüne geçilebilir. Tedavi için mannitole devam edilir. Farklı olarak bazı diüretikler mannitol’ün etkisini ürinerde arttırırlar.Lityum'un tedavide kullanılabilmesi için toksik etkisinin olmaması istenir. İlaç ilerlemiş ürik asid birikiminin ve hiper ürisemia'nın önüne geçer ve/veya kemoterapi veya radyoterapi tedavisi uygulanan hastalarda tedaviden sonra ürik asidin nefranlarda toplanması sonucu oluşan lükemia veya lenfomayı devolope etmek için kullanılır. Sodyum bikarbonatla birlikte idrarda alkalizm oluşur. Salisilat veya barbitüratlarla tedavide ürisemi veya zehirlenme gözlenir. Tiodiazid veya diğer diüretiklerle transport mekanizmasında refleksi önlemediği ve netice vermediği gösterilmek istenir. Çünkü süratli şok, travma gibi durumlarda veya depresyona neden olan böbrek fonksiyon bozukluğunda diğer diüretikler ile beraber kullanılması uygun değildir

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmedikçe çocuklar için 1/2 tüp, büyükler için 1 tüp yeterlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder