20 Ocak 2010 Çarşamba

kalinor 8mg 15 tablet

» Potasyum


Etken Maddesi
Potasyum Sitrat + Potasyum bikarbonat


KALINOR 8 MG 15 EFF.TABLET
İthal, Beşeri bir ilaçdır.

FORMÜLÜ


2.000gPotasyum karbonatEfervesan tablet2.170gPotasyum sitratEfervesan tablet


ENDİKASYONLARI


Potasyum dengesini sağlamak amacıyla kullanılır. Aşırı dijital entoksikasyon ve entoleransı, böbrek taşlarının yeniden oluşmaması için profilaktik tedavide, hipokalemi profilaksi ve tedavisinde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Renal itrah bozukluğu, serum potasyum düzeylerinin yüksek olması, Gamstrop sendromu ve hiponatremi ile birlikte görülen hipovolemide kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Renal yetmezlikde ve gebeliğin ilk 3 ayında kullanılmaz. Potasyum itrahını azaltan ilaçlar, ACE inhibitörleri ve analjezik antiromatizmal ilaçlarla birlikte kullanılmaz. Diyabetli hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.


YAN ETKİLER


Bulantı, kusma ve allerjik reaksiyonlar gibi yan etkiler görülebilir.


ETKİLEŞİMLER


Furosemid, tiazid gibi bazı diüretik ilaçların natriüretik, diüretik ve antihipertansif etkinliklerini azaltabilir. Ayrıca potasyum tutucu diüretiklerle birlikte kullanıldığında serum potasyum düzeyi yükselebilir. Diklofenak kullanan hastalarda plazma lityum konsantrasyonu yükselebileceğinden lityum dozu ayarlanmalıdır. Steroid antienflamatuarlar olan glukokortikoidlerle, non-steroidal antienflamatuar ilaçların birlikte kullanılması gastrointestinal yan etkileri şiddetlendirebilir. Aspirin ve antikoagülan ilaçlarla birlikte kullanılması da önerilmemektedir. Tek tük bildirilen kan şekeri düzey değişiklikleri nedeniyle antidiabetiklerin dozu ayarlanmalıdır. Digoksin, metotreksat ve siklosporin toksisiteleri de artabilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


1-2 tablet/gün dozda kullanılır. Gerektiğinde günlük doz 3x1 tablete kadar yükseltilebilir. Dijital entoksikasyon tedavisinde günlük doz 1x1 tablettir. Bu doz gerektiğinde bir kaç kez tekrarlanabilir. Böbrek taşlarının nüksünü engellemek için günde 1-2 tablet uygulanır. Yemeklerle birlikte kullanılmalıdır.


İlaç Fiyatı 10.77 TL


Reçeteli Verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder