29 Ocak 2010 Cuma

Klıogest 28tablet

» Kombine Östrojen/Progestogen preparatı


Etken Maddesi
Estradiol Hemihidrat + Progestogen


KLIOGEST 28 TABLET

İthal, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Bileşimi:2.0mg.Östradiol Hemihidrat ve 1.0mg.Noretisteron Asetat içerir


ENDİKASYONLARI


Kliogest® Film Tablet; östrojen eksikliği sendromunun tedavisinin yanı sıra, kemiklerde kırık oluşması riski artmış postmenopozal kadınlarda;kemikteki mineral kaybını önlemek için kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


İçerdiği maddelere karşı bilinen aşırı duyarlılık -Bilinen, şüphelenilen meme kanseri ya da geçmişinde meme kanseri öyküsü olması -Bilinen ya da şüphelenilen; östrojene bağımlı neoplazi(örneğin: endometriyum kanseri) -Porfiria


UYARILAR & ÖNLEMLER


Koruyucu olarak progesteron kullanılmaksızın yapılan östrojen tedavisinin endometriyal hiperplazi ve kanser riskini arttırdığı gösterilmiştir. Herhangi bir östrojen tedavisine başlamadan önce hastanın fizik muayenesinin yanı sıra medikal ve ailesel öyküsünün detaylı biçimde alınması gerekir. Tedavinin ilk birkaç ayı sırasında kanama veya lekelenme oluşabilir.Ancak bunlar genellikle geçicidir ve diyagnostik aspirasyon biyopsisi veya küretaj gerektirmez.Genel kural olarak yapılan jinekolojik muayenenin dışında herhangi bir fiziksel muayene yapılmadan östrojenlerin kullanımı bir yıldan daha uzun süreli olmamalıdır


YAN ETKİLER


Kliogest® Film Tablet tedavisi sırasında görülen en önemli yan etki düzensiz kanamalardır ve sıklıkla tedavinin başlangıcında ilk birkaç ay içinde görülür.3-4 ay içinde kanamanın sıklığı giderek azalır.


ETKİLEŞİMLER


Barbitüratlar,fenitoin, rifampisin ve karbamazepin gibi karaciğer enzimlerini uyaran ilaçlarla etkileştiği gösterilmiştir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Kliogest® Film Tablet oral yolla, hergün 1 tablet alınacak şekilde ara verilmeksizin kullanılır.Tedaviye tercihan menopoza girdikten 1 yıl sonra başlanmalıdır.Kliogest®; sürekli kullanılacak, kombine östrojen / progestogen preparatıdır.Hergün alınan tabletin içindeki östrojene düşük dozda progestogen eklenmiştir.Bu tedaviyle aylık adet kanamalarının engellenmesi hedeflenmektedir.


İlaç Fiyatı 13.81 TL



Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* ACTİVELLE 28 TABLET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder