18 Ocak 2010 Pazartesi

izotonik sodyum klorür biosel 500ml setli şişe

» Steril apirojen


İZOTONİK SODYUM KLORÜR BİOSEL SOL %0,9 500 ML SETLİ ŞİŞE
Yerli, Beşeri bir ilaçdır.

FORMÜLÜ


Her 100 ml’de; Sodyum Klorür 0.9 gr Enjeksiyonluk su q.s. Elektrolit Konsantrasyonları (mEq/litre) Sodyum 154 Klorür 154.


ENDİKASYONLARI


İzotonik sodyum klorür irigasyon solüsyonu, gözler dahil olmak üzere vücut yüzeyi ve boşluklarının temizlenmesi ve irigasyonunda topikal olarak kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Elektrokoter uygulaması sırasında kullanılmamalıdır


UYARILAR & ÖNLEMLER


Solüsyon berrak değilse, partikül içeriyorsa ya da ambalajın bütünlüğü bozulmuşsa kullanılmamalıdır. Parenteral enjeksiyon şeklinde kullanılmamalıdır. Transüretral prostatektomi sırasında kullanılan irigasyon sıvılarının sistemik dolaşıma geçebildiği gösterildiğinden dikkatle kullanılmalıdır. Gebelik ve Emzirme Döneminde Kullanım İzotonik sodyum klorür irigasyon solüsyonu gebe kadınlarda kullanılmış, gebeliğin seyri ve fetüs ya da yenidoğanın sağlığı açısından hiçbir zararlı etkisi görülmemiştir.


YAN ETKİLER


Uygulama kurallarına uyularak vücut boşukları ve dokuların irigasyonuna bağlı yan etkileri önlemek mümkündür. Kapalı vücut boşluklarının irigasyonu sırasında aşırı miktarda irigasyon solüsyonunun kullanılması distansiyona neden olabilir. Aseptik kurallara uyulmaması enfeksiyona yol açabilir. İrigasyon solüsyonu uygulaması sırasında, yan etkiler, sıvı ya da elektrolit yüklenmesi belirtileri ortaya çıkarsa, irigasyon kesilmeli ve hasta yakından takip edilerek gerekiyorsa uygun tedaviye başlanmalıdır. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.


ETKİLEŞİMLER


Bilinen bir etkileşimi yoktur.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


İzotonik sodyum klorür irigasyon solüsyonu, topikal olarak ya da ürolojik irigasyonlarda üretral katetere bağlı bir uygulama seti aracılığıyla kullanılır. Parenteral enjeksiyon şeklinde kullanılmamalıdır. Kullanılacak doz, irigasyon uygulanacak alanın büyüklüğüne, yapılacak girişime göre değişiklik gösterir. İrigasyon sırasında aseptik teknik kurallara uyulmalıdır. Bakteri kontaminasyonu riskini önlemek için irigasyon solüsyonu şişe kapağı açıldıktan sonra en kısa zamanda kullanılmalı, kullanılmayıp şişede kalan solüsyon atılmalıdır. DOZ AŞIMI HALİNDE ALINACAK ÖNLEMLER Sistemik emilimin fazla olduğu durumlarda, hipernatremi, sıvı retansiyonu ve ödem görülebilir. Bu tür durumlarda furosemid gibi diüretiklerle diürez uygulanabilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* İZOTONİK SODYUM KLORÜR BİOSEL SOL %0,9 1000 ML SETLİ ŞİŞE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder