26 Ocak 2010 Salı

ketrax 15cc

» Antihelmentik


FORMÜLÜ


40 mg Levamizol Draje
40 mg Levamizol Şurup


ENDİKASYONLARI


Ascaris lumbricoides, Enterobius vermicularis, Ancylostoma duodenale, Necator americanus ve Strongyloides stercoralis gibi helmentlerin enfektasyonunda endikedir. Ketrax Draje: Barsak kurtlarının yol açtığı enfeksiyonlarda


KONTRENDİKASYONLARI


Hiperkalsemi ve bozulmuş amino asit metabolizmasında kontrendikedir.
Hamilelikte ve pediatride uygulaması ile ilgili bir çalışma henüz yapılmamaştır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Hafif bir yemekten sonra kullanılır. Gebelerde kesin gerekli görülmedikçe, hepatik ve hematolojik şikayetlerde kullanılmaz. Özel perhiz ve pürgatif kullanımına gerek yoktur.


YAN ETKİLER


Bulantı, kusma, baş ağrısı ve sersemlik gibi yan etkiler görülebilir


ETKİLEŞİMLER


Kalsiyum içeren ilaçların aynı anda uygulanımı, serum kalsiyum seciyesinin patolojik olarak artışına veya yoğunlaşmasına yol açabilir.
İlacın verilmesi ile üremiks semptomlar düzeldiğinden, muhtemel bir aleminyum hidroksit uygulanması azaltılmalıdır.
Serum foslatının azaltılmasına dikkat ediniz. Absorbisyona engel olmamak için, kalsiyum ile çözülebilen bileşikler meydana getiren ilaçları ketosterille birlikte kullanmayınız.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Şurup: Bir yaşına kadar olan çocuklarda 1 kez, 1/2 ölçek, 1-4 yaş arası çocuklarda 1kez, 1 ölçek, 5-15 yaş arasındaki çocuklarda 1kez, 2 ölçek uygulanır, İkinci bir doza gerek duyulduğunda bir hafta sonra aynı doz tekrarlanır. Draje: Tek doz halinde 2,5mg/kg hesabı ile, 2-5 yaş arası Çocuklarda 1 kez, 1 draje, 5-15 yaş arası Çocuklarda 1 kez ,2 draje, 15 yaşından yukarı Çocuklarda 1 kez, 3 draje kullanılır. Özellikle oksior tedavisinde bir hafta ara ile 2.defa aynı doz tekrarlanmalıdır.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* KETRAX 40 MG 6 DRAJE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder