17 Ocak 2010 Pazar

ıxel 25mg 28 kapsül

» Antidepresan


Etken Maddesi
Milnasipran


IXEL 25 MG 28 KAPSÜL
İthal, Beşeri bir ilaçdır.

FORMÜLÜ


Milnacipran HCl,25-50 mg


ENDİKASYONLARI


Erişkinlerde majör depresyon ataklarının tedavisinde.


KONTRENDİKASYONLARI


15 yaşından küçük çocuklarda; nonselektif MAO inhibitörleri, dijita,selektif MAO B inhibitörleri ve sumatriptan ile kombine kullanımları ve emziren kadınlarda.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Parenteral adrenalin,noradrenalin,klonidin vb. bileşikler ve selektif MAO inhibitörleri ile birlikte kullanılması, başta prostat hipertrofisi olmak üzere mesane boşaltılmasını engelleyen durumlarda ve gebelerde kullanılmamalıdır. Depresyon riski bulunan hastalarda intihar riski tedavinin başlangıcında devam edebilir. Tedavinin başlangıcında uykusuzluk ve sinirlilik şikayeti bulunan hastaların geçici semptomatik tedavisi gerekebilir. Hastada maniye geçiş gözlenirse tedavi kesilmelidir. Hipertansiyon, kardiyak rahatsızlık ve kapalı açılı glokomu olanlarda dikkatle kullanılmalıdır.


YAN ETKİLER


Bulantı,kusma, ağız kuruluğu, kabızlık, tremor, çarpıntı, ajitasyon, cilt kabarıklıkları ve kaşıntı gibi.


ETKİLEŞİMLER


Lityumla birlikte kullanılmamalıdır.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Önerilen doz sabah ve akşam tercihen yemeklerle birlikte kullanılan 2x50 mg'dır. Yaşlılarda, böbrek fonksiyonları normal olduğu sürece doz ayarı gerekmez. Renal yetmezliği olanlarda doz ayarlaması gerekir. Renal fonksiyonlardaki bozukluğun derecesine bağlı olarak günlük doz 2x25 mg veya 2x12.5 mg' a düşürülebilir.


İlaç Fiyatı 15.03 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* IXEL 25 MG 28 KAPSÜL
* IXEL 50 MG 56 KAPSÜL
* IXEL 50 MG 56 KAPSÜL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder