30 Ocak 2010 Cumartesi

kombevit-c 100 draje

» B Grubu Vitaminler + Vitamin C


Etken Maddesi
Vitamin B Kompleksi + C vitamini


KOMBEVIT-C 100 DRAJE

Yerli, Beşeri bir ilaçdır


FORMÜLÜ
Her draje; Vitamin B1 15 mg, Vitamin B2 15 mg, Vitamin B6 10 mg, Niasinamid 50 mg, Kalsiyum pantotenat 25 mg, Vitamin B12 10 mcg, Folik asid 0.25 mg, Vitamin C 100 mg ihtiva eder.


ENDİKASYONLARI


Ruhsal ve fiziksel bitkinlik halleri; manifest veya latent B grubu vitaminleri ve C vitamini yetmezlikleri; gebelik, gelişme, emzirme dönemlerinde ce stress reaksiyonları görülenlerde; stomatit, kolit, spru ve çeşitli gastroenteritlerde; karaciğer yetmezliklerinde; diabet, polinevrit, beriberi ve pellagrada, egzama ve dermatozlar, füronküloz, tırnak kırılmaları ve seborede; konjonktivit, iritis ve keratitde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Bildirilmemiştir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Bildirilmemiştir.


YAN ETKİLER


Bildirilmemiştir.


ETKİLEŞİMLER


Bildirilmemiştir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Erişkinler için günlük ortalama doz 2-3 drajedir. Endikasyonlar bölümünde belirtilen hastalıkların akut devrelerinde ve akut devrelerini takiben ortalama günde 3-4 draje.
Prevantif olarak ortalama günde 2 draje.
B1 ve B6 vitaminleri ile yapılan tedaviler esnasında B grubuna ait diğer unsurların yaratabileceği eksiklikleri önlemek ve gidermek amacı ile günde3-4 draje verilmelidir.
Çocuklara ortalama günde 1-2 draje verilir.
KOMBEVİT-C alındıktan sonra idrarın sarıya boyanması, ihtiva ettiği Riboflavin den ileri gelmekte olup tamamen zararsız bir belirtidir.


İlaç Fiyatı 3.26 TL


Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* Vİ-DAYLİN 100 ML ŞURUP
* BECOZYME C FORT 30 FİLM KAPLI TABLET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder