16 Ocak 2010 Cumartesi

İsosol 100gr gargara

ENDİKASYONLARI

Bak­te­ri­ler,vi­rüs­ler, man­tar­lar ta­ra­fın­dan oluş­tu­ru­lan ağız ve bo­ğaz mu­ko­za­sı­nın,ay­rı­ca di­şe­ti ateş­li en­fek­si­yon has­ta­lık­la­rı­nın (ör­ne­ğin fa­ren­jit,sto­ma­tit, aft, sü­pe­ren­fek­te ve her­pe­tik ül­ser­ler, pa­muk­çuk, gin­gi­vit)te­da­vi­sin­de kul­la­nı­lır. An­ti­bi­yo­tik te­da­vi­si uy­gu­la­nan en­fek­si­yo­nelhas­ta­lık­la­rın lo­kal te­da­vi­sin­de tak­vi­ye edi­ci ola­rak kul­la­nı­lır(ör­ne­ğin ton­sil­lit). Ağız ve bo­ğaz boş­lu­ğun­da­ki ame­li­yat­lar­dan ön­ceve son­ra, ya­ra­lan­ma­lar­da ve so­ğuk al­gın­lı­ğı has­ta­lık­la­rın­da en­fek­si­yon­la­rakar­şı pro­fi­lak­tik te­da­vi için kul­la­nı­lır. Ay­rı­ca ge­nel ağız hij­ye­nin­deyay­gın bir kul­la­nım ala­nı­na sa­hip­tir.

KONTRENDİKASYONLARI

Non­tok­sik no­dü­ler gu­atr­da kul­la­nıl­ma­ma­lı­dır.Ge­be­ler­de, em­zi­ren an­ne­ler­de, 6 ya­şın­dan kü­çük ço­cuk­lar­da, bi­li­nenve kuş­ku­lu iyot du­yar­lı­ğı olan ki­şi­ler­de kont­ren­di­ke­dir.

YAN ETKİLER

İdi­yo­senk­ra­tik mu­ko­zal ir­ri­tas­yonve aşırı duyarlık re­ak­si­yon­la­rı gö­rü­le­bi­lir. İyo­dun aşı­rı ab­sorp­si­yo­nuy­lame­ta­bo­lik asi­doz, hi­per­nat­re­mi, re­nal fonk­si­yon bo­zu­klu­ğu gi­bisis­te­mik yan et­ki­ler gö­rü­le­bi­lir.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Ya­rım bar­dak su­ya 2-4 çay ka­şı­ğı so­lüs­yon ek­le­ne­reken az 30 sa­ni­ye sü­rey­le gün­de 3-4 kez gar­ga­ra ya­pı­lır.

PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ

* ISOSOL-P %5 DEKS. 500 ML SOLÜSYON(SETSİZ)
* ISOSOL-M % 5 DEKSTROZLU ELEKTROLİT SOLÜSYONU 500 ML(SETLİ)
* ISOSOL-M % 5 DEKSTROZLU ELEKTROLİT SOLÜSYONU 1000 ML(SETLİ)
* ISOSOL-M %5 DEKS. 1000 ML SOLÜSYON(SETSİZ)
* ISOSOL-IE DEN.EL. 1000 ML SOLÜSYON(SETSİZ)
* ISOSOL-IE DEN.EL. 1000 ML SOLÜSYON(SETLİ)
* ISOSOL % 10 70 GR MERHEM

İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)

* BATTİCCON 100 GR GARGARA
* BİOKADİN 100 GR GARGARA
* POLYOD 100 GR GARGARA
* POVİOD 100 GR GARGARA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder