16 Ocak 2010 Cumartesi

isorat 40mg 20 tablet

» Antianjinal


Etken Maddesi
İsosorbid-5-Mononitrat


ISORAT 40 MG 20 TABLET
Yerli, Beşeri bir ilaçdır.

FORMÜLÜ


1 tablet; İsosorbid - 5 - mononitrat 20-40 mg içerir.


ENDİKASYONLARI


- Koroner kalp hastalıklarının devamlı tedavisinde, - Angina pektoris ataklarının önlenmesinde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Organik nitratlara aşırı duyarlılığı olanlarda, - Düşük vertriküler basınçlı akut kalp enfarktüsünde, - Akut dolaşım yetmezliğinde (şok, damar kollapsı), - Şiddetli hipotansiyonda, - Corpulmonole ve diğer nedenlere bağlı hipoksemi olgularında (anemi vb.) - Kafa travması ve serebral hemorajisi olanlarla hipertrofik obstruktif kardiomiyopatisi olan hastalarda.


UYARILAR & ÖNLEMLER


İsosorbid mononitratın akut miyokardial enfarktüste veya konjestif kalp yetmezliğinde faydası saptanamamıştır. Bu yüzden bu durumlarda kullanılması tavsiye edilmez. Eğer kullanılırsa hipotansiyon ve taşikardi riskine karşı gereken önlemler alınmalıdır. Uzun süreli kullanımdan sonra bırakılması halinde doz azaltılarak bırakılmalıdır. Gebelikte Kullanım : Gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır. Emziren Annelerde Kullanım : İlacın anne sütüne geçebileceği göz önüne alınarak dikkatli olunmalıdır. Çocuklarda Kullanım : Çocuklarda etkinliği ve güvenirliği henüz saptanmamıştır. Yaşlılarda Kullanım : Yaşlılarda postural hipotansiyon olasılığı göz önüne alınarak dikkatli kullanılmalıdır. Alkolle birlikte alınmamalıdır. Araç ve makine kullananlar dikkatli olmalıdır.


YAN ETKİLER


Tavsiye edilen dozda kullanıldığında ciddi yan tesirler görülmemiştir. Ancak tedavinin başlangıcında baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, hipotansiyon, taşıkardi, prurit görülebilir. Devam eden baş ağrısı, doz azaltılarak önlenebilir.


ETKİLEŞİMLER


Diğer vazodilatatörlerle birlikte kullanıldığında vazodilatatör etkisi artar. Kalsiyum antagonistleri, beta-blokerler ve trisiklik antidepresanlarla birlikte kullanıldığında semptomatik ortostatik hipotansiyon belirlenmiştir. Alkol ile birlikte alınmaması gerekir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Doktor tarafından başka şekilde önerilmemişse; Günde 2-3 kez...............................1 tablet Doz, gerekirse günde 3 kez 2’şer tablete (120 mg) kadar çıkarılabilir. Tedavinin ilk günlerinde ortaya çıkabilecek baş ağrısı ve hipotansiyon durumlarında doz ikiye bölünerek alınır. (Sabah - akşam yarımşar tablet) DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ : Aşırı doz alımında hipotansiyon, şiddetli baş ağrısı, baş dönmesi, görme bozuklukları, taşikardi, siyanoz, bulantı, kusma, senkop, methemoglobinemi önce hiperpnea, sonra dispnea ve yavaş solunum, nabızda yavaşlama, kalp bloğu ve bradikardi, felç, koma ve dolaşım kollapsı görülür. Tedavi : Gastrik lavaj yapılmalıdır. Şok tedavisi uygulanmalı, gerekirse oksijen ve yapay solunum yapılmalıdır. Methemoglobinemi varsa %1’lik metilen mavisi çözeltisi, 1-2 mg/kg olarak intravenöz uygulanmalıdır.


İlaç Fiyatı 6.73 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* ISORAT 20 MG 20 TABLET


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)



* MONOKET 20 MG 20 TABLET
* MONOKET LONG 25 MG 20 RETARD KAPSÜL
* MONOLONG 40 MG 30 SR KAPSÜL
* MONOKET LONG 25 MG 30 RETARD KAPSÜL
* MONOKET LONG 50 MG 20 RETARD KAPSÜL
* MONOLONG 60 MG 30 SR KAPSÜL
* MONODUR 60 MG 30 TABLET
* MONOKET LONG 25 MG 50 RETARD KAPSÜL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder