12 Ocak 2010 Salı

İpser europe 5ml

» Anti Yılan Zehiri Serumu


FORMÜLÜ


50LD50(min.)/mVipera berus antitoksiniSerum
100LD50(min.)/mlVipera ammodytos antitoksiniSerum
100LD50(min.)/mlVipera aspis antitoksiniSerum
50LD50(min.)/mlVipera ursinii antitoksiniSerum


ENDİKASYONLARI


Polivalan saflasaflaştırılmış anti yılan zehiri serumudur. Vipera aspis, Vipera berus, Vipera ammodytes türleri gibi Avrupa yılanları tarafından sokulmuş hastaların tedavisinde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


At kaynaklı anti-serum ile duyarlı hale gelmiş kişilere uygulanması önerilmez. At kaynaklı serumlara karşı duyarlığı olan kişilerin saptranması amacı ile tüm heterolog serum uygulanan kişilere Bedreska testi uygulaması önerilmektedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


At kaynaklı serumlara karşı alerji gösteren kişilerde kullanılması önerilmez. At kaynaklı serumlara karşı allerji gösteren kişilerin tespiti amacıyla uygulama öncesinde tüm heterolog serumlarda uygulanması gereken Besredka testi uygulanmalıdır. Alerji gösteren kişilerde antihistaminik veya steroidlerle birlikte kullanılması önerilir. Anaflaktik reaksiyon gibi erken veya serum hastalığı gibi gecikmiş tipte allerjik reaksiyonlar görülebilir. Erken şok durumlarında uygun semptomatik tedaviye (adrenalin, antihistaminik, steroid tedavisi v.b) acilen başlanmalıdır. Kahve gibi kardiyotonik verilebilir; fakat alkol v.s kesinlikle verilmemelidir.


YAN ETKİLER


Heterolog serumların uygulanmasından sonra anafilaktik tipte aşırı duyarlık reaksiyonu veya gecikmiş tipte aşırı duyarlılık reaksiyonları görülebilir. Anafilaktik tipte aşırı duyarlılık reaksiyonu gelişen kişilerde erken dönemde acilen uygun semptomatik tedaviye başlanılması gereklidir.


ETKİLEŞİMLER


Bildirilmiş ve bilinene bir ilaç etkileşimi yoktur.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Preparat s.c. veya i.m. yolla kullanılır. Önce, tam heterolog serumlarda uygulanması gereken Besredka testi uygulanmalıdır. (0.1ml serum s.c yolla uygulandıktan sonra 15 dakika beklenir. 0.25ml serum s.c yolla uygulandıktan sonra 15 dakika beklenir. Eğer herhangi bir yan etki görülmezse geri kalan dozun tamamı uygulanmalıdır.) Kullanım sonrasında enjektör derhal imha edilmelidir. lsrılma sonrasında en kısa süre içinde seroterapi başlatılmalıdır. Çocuklarda kiloya veya yaşa bakılmaksızın yetişkin dozu uygulanır. Hasta yalnız veya uzman olmayan kişilerce tedavi edilecekse: dozun tamamı i.m. yolla yaralı bölgeye uygulanır. Yaralanan hasta yere uzandırılmalıdır. Yara 1/10 dilüe çamaşır suyu, Dakin solüsyonu veya 1/1000 sulandırılmış potasyum permanganat solüsyonu ile dezenfekte edilmelidir. İlk yardım yöntemleri arasında geçen yara yerinin insizyonu veya zehirin emilerek boşaltılmaya çalışılması, turnike uygulaması yararsızdır. Hasta bir gözetim alatına alınmışsa; preparat i.m. yolla uygulanabilir. Ancak ciddi zehirlenmelerde (i.v.) uygulama sırasında 1/5-1/10 izotonik sodyum klorür solüsyonuyla sulandırıldıktan sonra yavaş yavaş infüzyon yapılabilir. Ürün semptomatik terapotiklerle birlikte uygulanabilir. +2°C ile +8°C arasında saklanmalıdır, dondurulmamalıdır. Işıktan korunmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder