11 Ocak 2010 Pazartesi

İntraglobin

İthal edilmiyor, ihtiyaç halinde firmayla irtibata geçilmesi gerekiyor.]


» Immunglobulin


FORMÜLÜ


0.02g/100mlİnsan ıg mSerum 0.28gİnsan ig aSerum 5gİnsan ig gSerum


ENDİKASYONLARI


Şiddetli bakteriyel ve viral enfeksiyonların proflaksi ve tedavisinde kullanılır. Abdominal cerrahi, akut ve kronik trombositopenik purpura, doğuştan immun yetmezlik, Herpes Simplex, Herpes Zoster, ışın proflaksisi ve sekonder antikor yetmezliği tedavisi, malign tümörlerin yardımcı tedavisi, miyastenia gravis, operasyon sonrası enfeksiyonlar, santral sinir sistemi enfeksiyonları, yeni doğan septisemisi, zoster nevraljisi endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Etken maddeye duyarlı hastalarda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Sadece berrak solüsyonlar kullanılabilir. Kontaminasyona dikkat etmek gerekir. Ateş yükselmesi yapabilir. Preparat 2-8C de korunmalıdır.


YAN ETKİLER


Yüksek dozlarda alınması bulantı ve ishale dene olabilir. Nadiren allerjik reaksiyonlar görülebilir.Çok yüksek dozlarda hiperürükozüri ve hiperürisemiye neden olabilir.


ETKİLEŞİMLER


Oral demir tedavisi gören hastalarda kullanılmamalıdır.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Pnömoni ve septisemide iki gün peşpeşe 3ml/kg hesabıyla, idiopatik trombositopenik purpurada 5 gün süreyle 8ml/kg, sitostatik tedavide 2ml/kg Santral sinir sistemi enfeksiyonlarında 10ml intratekal ve 200ml i.v. operasyon sonunda enfeksiyonu engellemek için operasyonun birinci ve ikinci günlerinde 200ml, ışın tedavisi gören hastalarda enfeksiyon riskini azaltmak için 3-5ml/kg, konjenital antikor yetmezlikte 3 haftalık aralarla 2ml/kg, hepatit A proflaksisinde 0.2ml/kg ve gebelikte Rubella profilaksisinde 1-3ml/kg hesabıyla kullanılır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder