11 Ocak 2010 Pazartesi

İntal inhaler 200 ml aerosol

» Profilaktik


Etken Maddesi
Kromolin Sodyum


INTAL INHALER 200 DOZ AEROSOL
İthal, Beşeri bir ilaçdır.

FORMÜLÜ


5mg/dozSodyum kromoglikat5 inhaler1mg/dozSodyum kromoglikatİnhaler


ENDİKASYONLARI


Egzersizle oluşan astım dahil bronşiyal astım profilaksisinde endikedir. Inhaler: Astımın önlenmesi için 4x2 inhalasyon/gün dozda kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Sodyum kromogilkat'a karşı aşırı duyarlığı bulunanlarda kontrendikedir


UYARILAR & ÖNLEMLER


Başta status astmalıkus olmak üzere astım ataklarının akut tedavilerinde rolü yoktur. Sodyum kromoglikat'ın profilaktik etkisi, her nekadar hastaların bir bölümü süratle cevap verebiliyorsa da, bir kaç hafta içinde ortaya çıkabilir.
Hepatik veya renal fonksiyon bozukluğu bulunan hastalada, dozj azaltılmalı veya kesilmelidir. Eosinofelik pnömoni gelişmiş hastalarda tedaviye son verilmelidir. İnhalasyon sırasında öksürük ağır bronkospazm geçiren hastalarda tüm inhalasyon uygulamaları gibi sodyum kromoglikat da verilmemelidir.
Geblik sırasında ilaca ancak kesin ihtiyaç varsa kullanılmalıdır.
İki yaşın altındaki çocuklarda henüz güvenirliliği kanıtlanmamıştır.


YAN ETKİLER


Öksürük, nazal konjesyon, boğaz irritasyonu, bulantı, hırıltı, aksırık gibi hafif yan etkiler görülür. Sodyum Kromoglikat'ın toz formlarının çok nadir olarak ciddi bronkospazma neden olabiliceği rapor edilmiştir. Bu olgularda tedavi kesilmeli ve tekrar başlanmamalıdır.


ETKİLEŞMELER


Tedaviye başlandığında , daha önce kortikosteroid , bronkodilatör tedavi gören astımlı hastalarda bu ilaçlar hamen kesilmelidir.Böyle durumlarda dozaj azltılarak bu işlem gerçekleştirilmelidir.
Kromoglikat ile eş zamanlı uygulanacak tedavilerle ilgli olarak gebe fareler üzerinde yapılan çalışmalarda isoproteronol ile birlikte artış göstermektedir.
İntal inhaller ile birlikte brokodilatör tedavi gerekli olduğu taktirde tedavinin İntal inhallerden önce uygulanması tavsiye edilir.
Devamlı steroid tedavisi görenlerde İntal inhaller kyullanılması gerekli görüldüğü zaman steroid tedavisinin dozlarının azaltılması veya tamamen kesilmesi gerekli olabilir. Steroid tedavisi azaltılırken hastadikkatle gözlenmelidir. Haftada %10'luk bir azaltma tavsiye edilir.
Steroid tedavisinin azaltılması mümkün olduğu taktirde intal inhaller tedavisi steroid dengesi kurulana dek kesilmemelidir


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Daha ciddi vakalar veya çok miktar antijenle karşı karşıya kalındığında günde 6-6x2 inhalasyon kullanılabilir. Nebulizer: 4x1 kez/gün dozda kullanılır. Gerektiğinde bu doz 6-8 defaya kadar yükseltilebilir. Direkt güneş ışığından korunmalıdır. Tedaviye son verileceği zaman yavaş yavaş gerçekleştirilmelidir. Steroidlerle birlikte kullanılmamalı veya kullanımlarda streoid doz miktarı azaltılmalıdır. Gebeliğin özellikle ilk trimesterinde daha dikkatli olunmalıdır. Geçici hafif bronkospazm, boğazda iritasyon, bacaklarda ağrı ve akciğer infiltrasyonu gibi yan etkiler toz form kullanımında görülebilir.



İlaç Fiyatı 15.42 TL



Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* INTAL -5 INHALER 112 DOZ AEROSOL
* INTAL NEBULİZER SOLUSYON 48 AMPUL


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* ALLERGOCROM 10 ML GÖZ DAMLASI
* ALLERSOL %2 5 ML DAMLA
* ALLERGOCROM % 2 15 ML NASAL SPREY
* ALLERGO COMOD 10 ML GÖZ DAMLASI
* ALLERGO COMOD %2 15 ML NAZAL SPREY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder