9 Ocak 2010 Cumartesi

infarix flakon

» Aşı


FORMÜLÜ


40 IUTetanoz toxoidi (adsorbe)
0.5 ml doz30 IUDifteri toksoidi
0.5 ml doz25 µgİnaktive boğmaca toksoidi
0.5 ml doz25 µgFilamentöz hemaglutinin (fha)
0.5 ml doz8 µgPertakin0.5 ml doz


ENDİKASYONLARI


INFARIX 2 aylıktan itibaren difteri, tetanoz ve boğmacaya jarşı aktif primer bağışıklama için endikedir.
INFARIX rapel doz olarak daha önce üç ya da dört doz difteri, tetanoz ve aselüler boğmaca (DTBa) ya da difteri, tetanoz ve tam hücreli boğmaca (DTBt) ile bağışıklanmış çocuklar için endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


INFARIX, aşının herhangi bir bileşenine karşı bilinen aşırı duyarlılığı olan bireylere ya da daha önceki INFARIX, difteri ve tetanoz aşıları ve DTBt uygulaması ardından aşırı duyarlık göstermiş olan bireylere uygulanmalıdır. Enjeksiyon bölgesine en az iki dakika ovalamadan hafif basınç uygulanmlıdır.
INFARIX, bir önceki aşılamada boğmaca komponenti içeren aşının içeren aşının uygulanmasını takiben 7 gün içersinde etyolojisi bilinmeyen ensefalopati geçiren çocuklarda kontrendikedir. Bu durumda aşılama difteri ve tetanoz ile devam ettirilmelidir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Bağışıklama öncesi bireyin tıbbi geçmişinin gözden geçirilmesi (özellikle daha önceki bağışıklama olgularına ve istenmeyen etkilerin sıklığına bakılması) ve bireyin klinik muayenesi iyi klinik uygulamalrın bir parçasıdır.
Diğer aşılarda da olduğu gibi kaut ateeşli hastalığı olan bireylerin INFARIX ile aşılanması ertelenmelidir. Minör bir enfeksiyonun varlığı ise bağışıklama iiçin kontrendike değildir.
Aşağıdaki olguuların herhangi biri DTBa ya da DTBt'nin uygulaması ile zaman bağıntılı olarak ortaya çıkarsa boğmaca bileşenini taşıyan aşının daha sonraki dozlarının verilmesi kararı gözden geçirilmelidir. Boğmaca insidansının yükesk olması gibi olası faydaların risklere üstün geldiği durumlar söz konusu olabilir. Çünkü gibi olguların kalıcı sekel ile ilişksi yoktur.
Aşağıdaki olgular daha önce DTB't için kontrendikasyon olarak kabul edilmiş olup şimdi ise genel uyarılar olarak kabul edilmektedirler:
- Ateşin aşılamayı izleyen 48 saat içinde belirli diğer bir neden olmadan >40,5°C'ye yükselmesi
- Aşılamayı izleyen 48 saat içinde kolaps ya da şok durumu (hipotenik-hiporesponsif episod)
- Aşılamayı izleyen 48 saat içinde kalıcı , tesselli edilmeyen ve >3 saat süren ağlama
- Aşılamayı izleyen 3 gün içinde ateşli ya da ateşsiz konvülasyon.
Hastanın anamnezide bulunan ateşli konvülsiyon ya da aile anamnezide bulunan konvülsif nöbet, kontrendikasyon oluşturmaz.
HIV enfeksiyıonu bir kontrendşkasyon oluşturmaz.
Bütün diğer enjektabl aşılarda olduğu gibi aşının uygulaması sonrasında ortaya çıkabilecek nadir anafilaktik reksiyonlar için gerekli tıbbi tedavi olanakları hazır bulundurulmalıdır.
Aşılanan bireyler bu amaçla aşılama sonrasında 30 dakika süreyle tıbbi gözetim altında bulundurulmalıdırlar.
Bütün difteri, tetanoz ve boğmaca aşılarında olduğu gibi, aşı derin intramüsküler şekilde ve tercihen değişen aşılama bölgelerine uygulanmalıdır. INFARIX trombositopeni ya da kanama prtoblemi olan kişilere dikkatle uygulanmalıdır. Çünkü bu kşilerde intramüsküler uygulamanın ardından kanam görülebilir. INFARIX kesinlikle damar içine uygulanamamalıdır.Gebelik ve süt verme dönemi
INFARIX'in erişkinlerde kullanımı olmadığı için geblik ve süt verme döneminde kullnımının güvenirliliği konusunda bilgi mevcut değilir.


YAN ETKİLER


Kontrollü klinik çalışmalarda, her doz aşı uygulanması ardından bütün aşılananalarda görülen işaret ve semtomşklar aktif olarak izlenmiş ve kayıtları tutulmuştur


ETKİLEŞİMLER


INFARIX diğer çocukluk aşıları ile birlikte ya da onlardan önce ya da sonra uygulanabilir ancak kızamık aşısı ya aynı anda ya da bir ay ara ile uygulanmalıdır.
INFARIX, Haemophilus influenzae tip b aşısı, Hiberix veya diğer PRP -T Hib aşıları ile aynı enjektörde karıştırılabilir.
Değişik Enjektabl aşılar daima değişik aşılama bölgelerine uygulanmalıdırlar.
İmmün supresif tedavi uygulanan ya da immün yetmezliği olan hastalarda aşılamanın ardından yeterli immün yanıt elde edilmeyebilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Aşının önerilen dozu (0,5 ml) uygulanmalıdır. Aşılama takvimleri ülkeden ülkeye değişiklikler gösterdiği için herbir ülkenin takvimi için o ülkedeki değilşik ulusal öneriler göz önüne alınmalıdır. Primer aşılama şeması 3 dozdan oluşmakta ve ikinci ve altıncı yaşlarda raopğel dozları buna eklenmektedir.
Uygulama Yöntemi:
INFARIX derin intramüsküler enjeksiyon şeklinde uygulanır.
INFARIX, difteri ve tetanoz aşıları ve DTBt uygulaması ardından aşırı duyarlık göstermiş olan bireylere uygulanmamalıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder