6 Ocak 2010 Çarşamba

implanon 68 mg 1 implant

» Uzun etkili doğum kontrol yöntemi


Etken Maddesi
Etonogestrel


IMPLANON 68 MG 1 İMPLANT
İthal, Beşeri bir ilaçdır

FORMÜLÜ


Etonogestrel,68 mg


ENDİKASYONLARI

Implanon®, deri altına yerleştirilen ve 3 yıl süre ile yüksek oranda doğum kontrolü sağlayan tek çubuklu bir doğum kontrol implantıdır. 4 cm uzunluğunda ve 0,2 cm çapında biyolojik olarak parçalanmayan bir çubuk şeklindedir. Gerekli eğitimi almış kişiler tarafından basit bir yöntemle yerleştirilmesi ardından çubuk, etonogestrel isimli bir progestajen hormon salgılamaktadır. Bu hormon, birçok doğum modern kontrol hap içeriğinde bulunan desogestrel isimli bir hormonun aktif bir metabolitidir.


KONTRENDİKASYONLARI


Aktif venöz tromboembolik hastalıklar, progestogene bağımlı tümörler, ağır hepatik yetmezlik ve tanı konmamış vajinal kanamalarda.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Gebelerde ve süt veren annelerde kullanılmamalıdır. Meme kanseri olan hastalarda fayda/zarar hesabı yapılmalıdır. Tromboz, cerrahi veya hastalığa bağlı uzun süreli immobilizasyon ve diyabetik durumlara karşı dikkatli olunmalıdır.


YAN ETKİLER


Akne, baş ağrısı, kilo artışı, meme hassasiyeti, alopezi ve libido değişikliği gibi.


ETKİLEŞİMLER

Hidantoin,barbitürat,primidon,karbamazepin, rifampisin, griseofulvin, oksakarbazepin, rifabutin, troglikazon ve felbamatla birlikte kullanımlarda etkileşim görülebilir.Adı geçen ilaçlardan herhangi biri veya hepatik enzim indüksiyonu yapan diğer ilaçlarla tedavi gören hastalara tedavi süresince ve ilacın kesilmesinden en az 7 gün boyunca ek bariyer kullanmaları önerilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Subdermal olarak bir implant uygulanır. Hasta İmplanon'u istediği zaman çıkarabileceği, ancak 3 yıldan fazla kalmaması konusunda uyarılmalıdır.



İlaç Fiyatı 237.33 TL


Reçeteli Verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder