3 Mayıs 2010 Pazartesi

oksabron 120 ml şurup

» Antitussif, mukolitik, antienflamatuar, antisiliostatik, spazmolitik



Etken Maddesi
Oxolaminephosphate


OKSABRON 50 MG 120 ML ŞURUP

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Her 5 ml (kutu içindeki ölçek) 35.5 mg Oksolamin baz’a eşdeğer 50 mg Oksolamin fosfat ihtiva eder. Şurup Tutti frutti aroması içermektedir.
ENDİKASYONLARI


Oksabron şurup: larenjit, trakeit, bronşit gibi, enfamasyonlu ve buna bağlı olarak öksürüğe neden olan hastalıklarda; bronşektazi, boğmaca, soğuk aşgınlığına bağlı öksürükte endikedir.
KONTRENDİKASYONLARI


YokTUR


UYARILAR & ÖNLEMLER


Midesi hassas olan şahıslara yemeklerde sonra verilmelidir. Şurubun eşit miktarda su ile kariştırılarak verilmesi ile yan etkiler genellikle önlenebilir. 2 yaşından küçük çocuklarda halisünasyonlara neden olduğu bildirilmiştir. Bu nedenle bu yaş grubunda kullanılmamalıdır.
YAN ETKİLER


Oksalamin'in hafif lokal anastezik etkisi nedeniyle, ağız mukozasında kısa süreli bir his azalması meydana gelebilir. Aç karnına alındığında, özellikle midesi hassas çocuklarda, bulantı, kusma ve barsak motilitesinde artma gözlenebilir fakat şurubun su ile birlikte ve tok karnına alınması ile bu belirtilerle karşılaşılmayabilir. Nadiren çok duyarlı şahıslarda deri reaksiyonlarına rastlanabilir.
ETKİLEŞMELER


Bildirilmemiştir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Genel kullanım dozu günde 15-25 mg/kg'dır. Hesaplanan günlük dozun dört eşit doza bölünerek yemeklerden sonra alınması tavsiye olunur. Erişkinlere: Günde 4 defa 10 ml, 2 yaşın üzerindeki çocuklara: Günde 4 defa 5-10 ml olarak verilir.


İlaç Fiyatı 2.88 YTL



Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* FENKO 5 ML 62.4 MG 125 ML ŞURUP
* PRELON 100 ML ŞURUP
* PERBRONŞ 10 MG 150 ML ŞURUP
* PEREBRON 10 MG 120 ML ŞURUP
* SUBITOL 10 MG 120 ML ŞURUP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder