1 Mayıs 2010 Cumartesi

Oculotect fluid 50 mg 10 ml oft.sol.

» Göz damlası


Etken Maddesi
Polvidon


OCULOTECT FLUID 50 MG 10 ML OFTALMİK DAMLA

İthal, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Bir ml de : Polividon............... 50 mg ortalama molekül ağırlığı 29.000) Borik asit............. 2.00 mg Sodyum klorür.......... 5.40 mg Sodyum laktat.......... 0.20 mg Potasyum klorür........ 1.50 mg Kalsiyum klorür........ 0.15 mg Magnezyum klorür....... 0.20 mg Enjeksiyonluk su .y.m.... 1 ml içermektedir.


ENDİKASYONLARI


Kuru keratokonjunktivit de dahil, göz kuruluğu durumlarının (gözyaşı filminin dayanıksız olduğu durumlarda gözyaşı yerine veya göz yüzeyinin nemlenmesinin yetersiz olduğu durumlarda) semptomatik tedavisi için; sert ve yumuşak kontakt lensler için kaydırıcı olarak kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Göz damlasının bileşimindeki maddelerin herhangi birine karşı bilinen aşırı duyarlığı olanlarda kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Oculotect Fluid sine Steril Göz Damlası’na ek olarak başka göz ilaçları (örneğin glokom tedavisi için) kullanılması gerektiğinde, iki ilacın uygulanması arasında en az 5 dakika ara verilmeli ve Oculotect Fluid sine Steril Göz Damlası daima daha sonra damlatılan ilaç olmalıdır. Hamilelik ve Emzirme: Oculotect Fluid sine Steril Göz Damlası’nın hamilelerde veya emziren annelerde emniyetine dair deneyim mevcut değildir. Bu yüzden zorunlu olmadıkça hamilelik ve emzirme döneminde kullanılması tevsiye edilmez. Araç ve Makina Kullanma Yeteneğine Etkisi: İlacın damlatılmasından hemen sonra bulanık gören hastalar, araç veya makine kullanmamalıdır.


YAN ETKİLER


Bazen hafif, geçici yanma veya yapışma duygusu ve çok ender olarak iritasyon veya aşırı duyarlık reaksiyonları görülebilir


ETKİLEŞMELER


Yüksek tuz konsantrasyonları örneğin sodyum sülfat soğukta; sodyum klorür sıcakta polividonun çökmesine neden olabilir. Çözeltinin iyon gücüne bağlı olarak metil ve propil hidroksibenzoat polividon ile kolayca kompleks oluşturabilirler.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde günde 4 defa 1 damla, veya hastalığın şiddetine göre gerektikçe konjonktiva kesesi içine aşağıda tarif edildiği şekilde damlatılır. 1. Ampul şeklindeki plastik tek dozluk bir birimi ayırınız. 2. Kapağını döndürerek koparıp açınız. 3. Başınızı geriye doğru eğip bir elinizle alt göz kapağınızı yavaşça aşağı doğru çekiniz; diğer elinizle de ilaç kabını gözünüzün üstünde başaşağı tutunuz. Plastik kabı yavaşça sıkarak bir damla damlatınız. Damlanızı damlattıktan sonra parmak ucunuz ile gözünüzün iç ucuna 1-2 dakika bastırınız. Bu, damlanın göz kanallarından buruna akmasını önler ve böylece Oculotect Fluid sine Steril Göz Damlası gözünüzde kalarak etkisini gösterir. Tek dozluk kaplardaki ilaç miktarı sağ ve sol göze birer defa damlatmaya yeterlidir. Not: Oculotect Fluid sine Steril Göz Damlası kontakt lensleri ıslatmak için kullanıldığında, takılmadan önce lensin üzerine bir damla damlatılır. Tedavinin süresini hekim belirler. Oculotect Fluid sine Steril Göz Damlası koruyucu madde içermez. Tek dozluk ambalajda ilaç orijinal kapak açılıncaya kadar sterilitesini korur. Oculotect Fluid sine Steril Göz Damlası kabın açılmasından sonra hemen kullanılmalıdır. Kullandıktan sonra kalan kısmı saklamayınız atınız. Son kullanma tarihinden sonra kullanmayınız. DOZ AŞIMI ve TEDAVİSİ Bildirilmemiştir. Ağız yoluyla alınırsa, 12.600 molekül ağırlıklı polividon yaklaşık 11 saat içinde idrarla uzaklaştırılır.


İlaç Fiyatı 4.48 YTL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* OCULOTECT FLUID SINE 0.4 ML OFT.SOL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder