1 Mayıs 2010 Cumartesi

ofloks 200 mg 10 tablet

» Antibakteriyel


Etken Maddesi
Ofloksasin


OFLOKS 200 MG 10 TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


200mgOfloksasinFilm tablet 1


ENDİKASYONLARI


Duyarlı Streptococ. Staphylococ, N. gonorrhoeae, N. menengitis, E. coli, Citrobacter, Klebslella, Enterobacter, Hafnia, Proteus, Shigella, Salmonella, Acinetobacter, Y. enterocolitica, Campylobacter, Aeromonas, Vibrio, Pseudomonas, H. influenzae, Chlamidia, Mycoplasma ve Legionelların neden olduğu; Deri, karın boşluğu enfeksiyonlarının (bakteriyel endokardit hariç) tedavisi, ürogenital, üst solunum yolu, yumuşak doku, endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Ofloksasin ve diger kinolonkarboksilik asit türevlerine duyarlı olanlar, epilepsili hastalar, çocuklar, gebeler, süt veren anneler ve gelişimini tamamlamamış çocuklarda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Renal yetmezliği olan hastalarda doz düşürülmelidir. Antasitlerle birlikte kullanılmamalıdır. Tedavi döneminde hastalar gereksiz yere güneş ve U.V. ışınlarına maruz kalmamalıdırlar.


YAN ETKİLER


Allerjik reaksiyonlar, hemorajik büller, papüller, vaskulit, yüzde ödem, dil şişmesi, glosit ödem, taşikardi; solunum güçlüğü, baş ağrısı, uyku bozukluğu, ,cift görme, irritabilite ve deri reaksiyonları gibi yan etkiler görülebilir.


ETKİLEŞMELER


Mide asidini azaltıcı ilaçlar (mineral antasidler) sükraltat veya demir preparatları aynı zamanda alındıkları takdirde Oflocide’in etkisinde bir azalma olabileceği dikkate alınmalıdır. Bu nedenle Oflocide, bu tür preparatları almadan 2 saat önce alınmalıdır. Sözügeçen ilaçlardan kullanılıyorsa doktora danışılmalıdır. Konvulzıyon eşıgını duşuren ılaçlar (Ornegın teofılın) ıle bırlıkte verıldıgınde yeni kınolonların (Oflocıde ın de ıçınde bulundugu antibiyotik grubu) serebral konvülziyon eşiğini düşürdüklerine dair bulgular vardır. Ofloksasin ile birlikte uygulanan glibenklamidin serum konsantrasyonları hafifçe yükselir. Ofloksasin ile birlikte glibenklamid kullanan hastalar daha yakından takip edilmelidir. Diğer kinolonlarda da olduğu gibi Oflocide tedavisi sırasında kumarin derivelerinin etkisinin artabileceği ihtimali gözardı edilemez. Bu sebeple birlikte kumarin deriveleri ile tedavi gören hastaların yakından takibi önerilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


2x1 tablet/gün dozda kullanılır. Ağır enfeksiyonlarda 3-4 tablete kadar çıkartılabilir.


İlaç Fiyatı 8.78 YTL


Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* KOZOKSIN 200 MG 20 TABLET
* KOZOKSIN 200 MG 10 TABLET
* GİRASİD % 0,3 5 ML KULAK DAMLASI
* MENOFLOKS 200 MG/100ML IV FLAKON
* UROSIN 200MG 10 FİLM TABLET
* DROVID 200 MG 10 FİLM TABLET
* EXOCIN STERIL OFTALMİK SOLUSYONU
* MENOFLOKS 200 MG 10 FİLM TABLET
* MENOFLOKS 400 MG 5 FİLM TABLET
* OFLOCIDE 200 MG 10 TABLET
* OFKOZIN 200 MG 10 TABLET
* TARIVID 200 MG 10 TABLET
* OFLOCIDE FORT 400 MG 5 FİLM TABLET
* TARIVID 200 MG 100 ML FLAKON
* TARIVID 400 MG 5 FİLM TABLET
* OFLOCIDE FORT 400 MG 10 FİLM TABLET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder