18 Ağustos 2010 Çarşamba

Painex 10 40 mg jel

ÜRÜN ADI : PAINEX 10 40 g JEL


ETKEN MADDE : Etofenamat


ÜRÜN BİLGİSİ : PAINEX 10 JEL iskelet sisteminde, kas, eklem ve ilgili dokuların enflamasyon ve ağrılı durumlarında analjezik, antienflamatuar olarak kullanılır. Spondilit, artroz, ağrılı omuz tutulması, lumbago, siyatik, tendinit, tendosinovit, bursit, ezilme, burkulma, gerilme gibi künt spor yaralanmalarında iyileşmeyi hızlandırmak amacıyla topikal olarak kullanılan müstahzardır.




ETKEN MADDE


Etofenamat






Topikal Analjezik - Antienflamatuar






PAINEX 10 40 g Jel



FORMÜLÜ


Beher tüp (40 g) %10 etofenamat içerir.
Yardımcı Madde: Etil alkol, çam ve okaliptol esansı.



FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ


Etofenamat analjezik ve antienflamatuar etkilere sahip bir maddedir. Ancak Etofenamat lokal olarak uygulanan bir antienflamatuardır. Preparatın sıvağ maddesi sayesinde etken maddesi etofenamat deriden hızla penetre olarak etkisini göstermektedir.
Deriye uygulandığında ortaya çıkardığı serinletici etki yanı sıra deride kızarma, yanma gibi duygular oluşturmamaktadır.



ENDİKASYONLARI


PAINEX 10 JEL iskelet sisteminde, kas, eklem ve ilgili dokuların enflamasyon ve ağrılı durumlarında lokal olarak analjezik, antienflamatuar olarak kullanılır. Spondilit, artroz, ağrılı omuz tutulması, lumbago, siyatik, tendinit, tendosinovit, bursit, ezilme, burkulma, gerilme gibi künt spor yaralanmalarında iyileşmeyi hızlandırmak amacıyla endikedir.



KONTRENDİKASYONLARI


Etken madde etofenamata, flufenamik asit ve içerdiği diğer maddelere bilinen aşırı duyarlılığı olan vakalarda kontrendikedir.



UYARILAR & ÖNLEMLER


Non-steroid antienflamatuar maddelere aşırı duyarlılığı olan vakalarda çapraz alerji olasılığı nedeniyle uygulanmamalıdır. Ayrıca PAINEX 10 JEL açık yaralara ve egzamatöz lezyonlu bölgelere uygulanmamalıdır.



YAN ETKİLER


Çok seyrek, lokal olarak uygulandığı bölgelerde deride irritasyona neden olabilir. Ancak bu durum ilacın kesilmesi halinde ortadan kalkar.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.



ETKİLEŞMELER



Bildirilmemiştir.



DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Hekim tarafından başka bir şekilde önerilmedikçe, günde 3 ila 4 kez ağrılı veya enflamasyonlu bölgeye PAINEX 10 JEL uygulanır ve masaj yapılarak derin dokulara nüfuz etmesi sağlanır. Bandajlı bölgenin yakınına uygulama da, bölgeye penetrasyon kabiliyeti nedeniyle yeterli olabilmektedir.



SAKLAMA KOŞULLARI


25°C’nin altında saklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder