22 Temmuz 2010 Perşembe

ovral 21 draje

» Oral kontraseptif


FORMÜLÜ


0.25 mg Levonorgestrol Draje
0.05 mg Etinil estradiol Draje


ENDİKASYONLARI


Ovral gebeliğin önlenmesi için kullanılır


KONTRENDİKASYONLARI


1-Tromboflebit ya da tromboembolilk bozukluklarda2- Daha önceden derin ven tromboflebit ya da tromboembolik bozuklukları geçirmiş olanlar,3- Serebral- vasküler ya da koroner arter hastalıklarında,4- Ğöğüs korsinomu şüphesi olanlarda yada olduğu bilinenlerde,5- Gebe olanlarda ya da şüphesi bulunanalarda, 6- Geçmişte karaciğer selim yada habis karaciğer tümörü bulunanlarda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Sigara içimek ciddi ve kordiovasküler yan etkilerin riskini arttırır. Bu risk çok sigara içmek ( günde 15 ya da daha fazla) ve yaşın ilerlemesi ile artar. Oral kontraseptif kullanan kadınlar sigara içmemelerine dair uyarılmalıdır.
En son bulgulara göre oral konseptif kullanımı ile felç kalp krizi ve akciğer arterlerini ploke edici kan pıhtıları da dahil kan sirkülazyon bozuklukları ile ilgili risklerin artması arasında bir ilişkinin bulunabileceği göardı edilmemelidir. Kan pıhtısının oluşma riski bir çok yaralanma vakalarından sonra ve özellikle kemik kırılmalarında ameliyat süresince ve sonrasında ve uzun süren yatak istirahati gibi vücudun hareketsiz bulunduğu devrelerde artar. Eğer hastada aşağıdaki durumlardan herhangi biri görülürse bu durum derhal doktora bildirilmelidir.
Yüksek kan şekeri, yüksek tansiyon, epilepsi, verikoz, otoksleroz, multiple, porfirya olarak bilinen metabolizma bozuklukları, kas spazmları, kontrendikasyonlarda belirtilen herhangi bir durum görüldüğünde.


YAN ETKİLER


Ovral'ın yan etkileri genelde önemsizdir ve çoğunlukla kullanılmaya başladıktan sonra 1. ay ya da 2. ay ,içerisinde geçer. Bu yan etkiler şunlardır. Bulantı, kusma, adetler arası devrelerde kanamalar, göğüste hassasiyet, vücut ağırlığında değişme, libido, ruhi depresyon, cillte özellikle güneş banyosu ile artan kahverengi leke oluşumu, ciltte kızarıklık, vajinal akıntı, adet kırampları ve karında gerginlik.


ETKİLEŞMELER


Ovral talimatlara uygun kullanılırsa yumurtalıklardaki foliküllerin olgunlaşmasını ve fertil yumurta hücrelerinin serbest hale geçmesini önler.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Doktor denetiminde kullanılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder