9 Temmuz 2010 Cuma

otrivine doz ayarlı 10 ml burun spreyi

» Dekonjestan


Etken Maddesi
Ksilometazolin Hidrokolür


OTRIVINE DOZ AYARLI 10 ML BURUN SPREY

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


1 ml çözelti; 1 mg ksilometazolin hidroklorür, ayrıca benzalkonyum klorür, disodyum hidrojen fosfat, sodyum dihidrojen fosfat, EDTA, sodyum klorür ve demineralize su içermektedir


ENDİKASYONLARI


Soğuk algınlığına, saman nezlesine veya diğer alerjik rinitlere, sinüzite bağlı nazal konjesyonu gidermek, – Paranazal sinüs hastalıklarında sekresyonun drenajına yardımcı olmak, – Orta kulak iltihabında nazofarenks mukozasının dekonjesyonu için yardımcı tedavi olarak, – Rinoskopiyi kolaylaştırmak için.


KONTRENDİKASYONLARI


Diğer vazokonstriktörler gibi transsfenoidal hipofizektomi ya da dura materin açığa çıkmasına neden olan ameliyat geçirmiş hastalarda ve Otrivine’in bileşimindeki maddelere karşı aşırı duyarlığı olanlarda kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Diğer sempatomimetik ilaçlar gibi Otrivine de adrenerjik maddelere karşı güçlü bir reaksiyon göstererek uykusuzluk, göz kararması, tremor, kardiyak aritmiler veya kan basıncının yükselmesi gibi belirtiler veren hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Diğer topikal vazokonstriktörler gibi Otrivine de, iki haftadan daha uzun zaman sürekli kullanılmamalıdır; uzun süreli ve aşırı kullanım, rebound konjesyonla sonuçlanabilir. Özellikle çocuklarda ve yaşlılarda olmak üzere, önerilen doz aşılmamalıdır. Hipertansiflerde, kalp-damar hastalarında ve tiroid hastalarında dikkatle kullanılmalıdır. Hamilelik ve Emzirme: Güçlü sistemik vazokonstriktör etkileri nedeniyle Otrivine’in hamilelik sırasında kullanılmaması önerilir. Otrivine, emzirme sırasında dikkatle kullanılmalıdır.


YAN ETKİLER


Burunda veya boğazda yanma hissi, burun mukozasynda lokal iritasyon veya kuruma, bulantı, baş ağrısı ara sıra karşılaşılan yan etkilerdir. Çok nadir olarak; sistemik alerjik reaksiyonlar veya geçici görme bozuklukları kaydedilmiştir.


ETKİLEŞMELER


Bütün sempatomimetikler gibi ksilometazolinin de sistemik etkilerinin trisiklik veya tetrasiklik antidepresanlarla birlikte kullanıldığı zaman, özellikle doz aşımı söz konusu olduğunda şiddetlenme olasılığı, göz önünde bulundurulmalıdır


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde aşağıdaki dozlarda kullanılır: Yetişkinler ve 6 yaşından büyük olan çocuklar: Günde 3-4 defa, her burun deliğine 1 defa püskürtülür. Kullanma / Uygulama Talimatı: 1. Spreyin koruyucu kapağını kaldırın. 2. Baş parmağınız ile şişenin altından, birinci ve ikinci parmaklarınız ile şişenin ağızlığın dan tutun. İlk uygulamadan önce, havaya eşit bir sprey hüzmesi püskürtünceye kadar birkaç uygulama yapın. Daha sonraki uygulamalarda buna ihtiyaç yoktur ve sprey hemen kullanılabilir. 3. Spreyin ucunu, önceden temizlenmiş burun deliğine sokun ve spreyin baş kısmına bir defa güçlü bir şekilde basın. Daha sonra parmağınızı kaşdırmadan ucu burun deliğinden çıkarın. Uygulama sırasında burundan hafifçe hava alınması, spreyin en iyi şekilde dağılımını sağlar. 4. Bu işlemi diğer burun deliği için de tekrarlayınız. Kullanım sonrası spreyin ucunu temizleyin ve koruyucu kapağı yerine takın. Ölçülü doz veren sprey, Otrivine'in burun mukozası yüzeyine iyice dağılmasını sağlar ve kazara aşırı doz verilmesini engeller. AŞIRI DOZ ve TEDAVİSİ: Çocuklarda ender olarak görülen kaza sonucu zehirlenmelerde, başlıca hızlı ve düzensiz nabız, yüksek kan basıncı ve bazen bilincin bulanıklaşması gibi belirtilerden oluşan klinik tablo ortaya çıkar. Tıbbi gözetim altyıda gerekli semptomatik tedaviye başlanmalıdır.


İlaç Fiyatı 4.63 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* OTRİVİNE PED.DOZ AYARLI SPREY 10 ML
* OTRIVINE MENTOL %O.1 10 ML SPREY


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* RINIZOL 10 ML DAMLA
* NAZE PEDİATRİK BURUN SPREYİ %0,5 10 CC
* NAZE BURUN SPREYİ 0,01 GR 10 ML
* RINIZOL 10 ML SPREY
* ZOLIN % 0,1 10 ML SPREY
* NAZE MİKRODOZERLİ BURUN SPREYİ
* XYLO-COMOD NAZAL SPREY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder