9 Temmuz 2010 Cuma

otimisin 10 ml damla

» Antibiyotik


Etken Maddesi
Prednizolon


OTIMISIN 10 ML DAMLA

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Her 10 ml’de Pantokain 0. 220 g Prednisolon metasülfobenzoat 0.033 g Benzalkonyum klorür 0.002 g, Alkol 2.20 g, Eksipiyan k.m. 10 ml


FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ


Prednisolon metasülfobenzoat kortikosteroid olup inflamasyonlu dokuda fosfolipaz A2 enzimini inhibe eder ve güçlü bir antiinflamatuar etkinlik gösterir. Kimyasal yada immünolojik yapıdaki ajanların meydana getirdikleri orta ve şiddetli enflamasyonu inhibe eder. Pantokain ise lokal anestezik bir maddedir.


ENDİKASYONLARI


Dış kulak yolu abse ve fronkülleri ile bunlara bağlı kulak ağrıları, dış kulak yolu dermatozları ve egzemalarında kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


İçindeki herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlığı bulunanlarda, timpanik membran perforasyonlarında ve dış kulak yolunun virütik enfeksiyonlarında kullanılmamalıdır.



UYARILAR & ÖNLEMLER


[FONT='Verdana','sans-serif']Duyarlılık ve tahriş ortaya çıkarsa tedavi durdurulmalıdır. Bir hafta içinde tedaviye cevap alınamazsa, virüs ve mantar enfeksiyonları söz konusu olabileceğinden, etken belirlenerek uygun tedaviye geçilmelidir. Orta kulak enfeksiyonlarının tabloya eşlik etmesi halinde otoskopik kulak muayenesi yapılarak kullanılması uygundur. Gebelik sırasında kortikosteroid kullanımıyla ilgili olarak yeterli çalışma bulunmamaktadır. Bu nedenle, gebelikte kullanılması önerilemez.

YAN ETKİLER


Kullanılan maddelere duyarlılık halinde, yanma ve batma hissi yaratabilir. Topikal kortikosteroidlerin uzun süre yüksek doz kullanımı sistemik yan etkilere yol açabilir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Hekim tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde günde 3-4 kez 3-4 damla kullanılır. HARİCEN KULLANILIR.



İlaç Fiyatı 1.79 TL


Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* CODELTON 5 MG 20 TABLET
* DELTACORTRIL 5 MG 20 TABLET
* NEOCORTEN 5 MG 20 TABLET
* PROZOLON % 0,125 30 GR KREM
* HEXACORTON % 0,5 30 GR KREM
* NORSOL %1 5 ML DAMLA
* PREDNISOLON 1 ML 25 MG 5 AMPUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder