11 Kasım 2010 Perşembe

Protelos 2 gr oral sü.için 28 paket

» Osteoporoz tedavisi


Etken Maddesi
Strontium ranelate


PROTELOS 2 GR ORAL SÜSPANSİYON İÇİN GRANÜL 28 PAKET
İthal, Beşeri bir ilaçdır.

FORMÜLÜ


Strontium ranelat, 2 gr


ENDİKASYONLARI


Vertebral ve kalça kırıkları riskini azaltmada postmenopozal osteoporoz tedavisinde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Formülde yer alan maddelerden herhangi birine karşı hassasiyeti olan kişilerde kullanılmamalıdır


UYARILAR & ÖNLEMLER


Kreatinin klirensi 30 mL/dak’ın altında olan hastalaraönerilmemektedir. Venöz tromboembolizm riski yüksek olan, özellikle de VTEhikayesi olan hastalarda kullanılmamalıdır. İçerdiği fenilalanin nedeniyle,fenilketonürisi olan hastalarda kullanılmamalıdır. Gebelere ve emziren kadınlaraverilmemelidir.
YAN ETKİLER


En sık görülen yan etkiler, bulantı,ishal, baş ağrısı ve deri döküntüsüdür.

ETKİLEŞİMLER



·Anti-potasium ile beraber Dijital preparatları alınıyorsa kandaki potasyum seviyesinin düşmesi kalp glikozidlerinin toksik etkilerini artırabilir. ·Potasyum atılımına neden olan diüretiklerle Anti-potasium'un birlikte kullanımı hipopotasemi riskini artırır. ·Anti-potasium, tetrasiklin içeren ilaçların etkinliğini azaltır. Bu ilaçlardan herhangi biri ile beraber Anti-potasium kullanılıyorsa en az 2 saat ara ile alınmalıdır. ·Antikolinerjikler barsak motilitesini değiştirdikleri için yan etki riskini artırırlar.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Önerilen günlük doz, oral yoldan günde bir kez 2 g’liktek dozluk pakettir. Strontium ranelatın emilimi gıda, süt ve süt ürünlerinintüketiminden etkilendiğinden, öğün arasında kullanılmalıdır. Ancak yavaşemilimi dikkate alındığında, yatmadan önce ve tercihen akşam yemeğinden en aziki saat sonra kullanmalıdır. Tek dozluk paketteki granüller, bir bardak suiçinde süspansiyon haline getirilirek kullanılmalıdır. Süspansiyonhazırlandıktan hemen sonra içilmelidir.


İlaç Fiyatı 76.37 TL


Reçeteli Verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder