26 Aralık 2009 Cumartesi

Edolar fort 400 mg

FORMÜLÜ


Her bir tablet; 400 mg etodolak ve yardımcı madde olarak laktoz ve titanyum dioksit içerir.


ÖZELLİKLERİ


Etodolak, antiinflamatuar, analjezik ve antipiretik etkiler gösteren bir nonsteroidal antiinflamatuar (NSAİ) ilaçtır.

ENDİKASYONLARI


Etodolak; osteoartrit, romatoid artrit ve ankilozan spondilit gibi romatizmal hastalıklara ait belirti ve bulgular ile ağrı tedavisinde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Etodolak'a aşırı duyarlı olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir. Aspirin veya diğer nonsteroidal antiinflamatuar (NSAİ) ilaçlarla astım, ürtiker gibi alerjik reaksiyonlar görülmüş hastalarda, aktif gastrik ülser ve duodenal ülseri olan hastalar ile gebeliğin 3. trimesterinde de kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


NSAİ ilaç kullanan hastaların %15'e yakın bir bölümünde karaciğer enzimlerinin bir veya birkaçında yükselme ve bazı hastalarda anemi görülmektedir. Etkinlik ve güvenilirliği pediatrik hastalarda değerlendirilmemiştir.



YAN ETKİLER


En sık rastlanan yan etkiler (insidansı ≥ %1 olanlar); titreme ve ateş, dispepsi, karın ağrısı, diyare, flatulans, bulantı, konstipasyon, gastrit, melena, kusma, asteni-yorgunluk, baş dönmesi, depresyon, sinirlilik, kaşıntı, döküntü, bulanık görme, kulak çınlaması, dizüri, poliüri, nöromuskuler ve iskelet sisteminde zayıflık.


ETKİLEŞİMLER


Antikoagülan ve kortikosteroid uygulanan hastalarda dikkatli olunmalıdır. Antasitler, etodolak zirve plazma konsantrasyonunu %15-20 oranında azaltabilir. Fenilbutazon ve aspirin ile etodolak'ın eşzamanlı uygulanması önerilmez.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Romatizmal hastalıklarda önerilen günlük doz 600 - 1200 mg olup, toplam doz 2 ya da 3 eşit doz şeklinde uygulanır. Akut ağrı için önerilen toplam günlük doz, 1200 mg'a kadar olup, dozlar 6 - 8 saatlik aralarla 200-400 mg şeklinde uygulanabilir.


Saklama Koşulları


Çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* EDOLAR 200 MG 20 TABLET
* EDOLAR 200 MG 12 TABLET
* EDOLAR 300 MG 10 TABLET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder