18 Ağustos 2010 Çarşamba

panto 40 mg 14 tablet

» Antiülser


Etken Maddesi
Pantoprazol


PANTO 40 MG 14 TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Her tablette; 40 mg pantoprazole eşdeğer miktarda 45.10 mg pantoprazol sodyum Boyar maddeler: Titanyum dioksit, kinolin sarısı


ENDİKASYONLARI


Panto 40 mg Enterik Kaplı Tablet: - Duodenal ülser, - Gastrik ülser, - Orta ve ileri derecede gastroözofajeal reflü hastalığı ve reflü özofajitde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Panto 40 mg Enterik Kaplı Tablet, bileşimindeki maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. Panto 40 mg Enterik Kaplı Tablet gebelikte, emziren annelerde ve pernisiyöz anemide kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Pantoprazol tedavisi malign ülser semptomlarını hafifleterek teşhisi geciktirebileceğinden, tedaviden önce gastrik ülserin malignitesi veya malign özofagus hastalığı olasılığı uzaklaştırılmalıdır. Uzun süreli mide asidini bloke ettiğinden dolayı olası yan etkileri kontrol yönünden endoskopik ve radyoskopik yöntemlerle mevcut ilaçlarla tedaviye dirençli olduğu saptanan duodenal ülser, gastrik ülser, orta ve ileri derecede reflü özofajitde kullanılır. Çocuklarda pantoprazol kullanımı ile ilgili yeterli çalışma olmadığından, pantoprazolün çocuklarda kullanımı önerilmemektedir. Araç ve makine kullanımı üzerinde bilinen bir etkisi yoktur. Gebelikte kullanımı: Gebelik kategorisi: B Gebelerde pantoprazol kullanımı ile ilgili yeterli çalışma bulunmadığından, Panto 40 mg Enterik Kaplı Tablet potansiyel yarar/risk oranının fazla olduğu durumlarda kullanılmalıdır. Laktasyonda kullanımı: Pantoprazolün anne sütüne geçişi tam olarak bilinmediğinden, emziren kadınlarda potansiyel yararına göre ilaç veya emzirmenin durdurulmasına karar verilmelidir.


YAN ETKİLER


Panto 40 mg Enterik Kaplı Tablet genellikle iyi tolere edilebilen bir ilaçtır. Yan etkilerin insidansı doza bağlı değildir. Pantoprazol tedavisi sırasında nadiren deride kızarıklık, kaşıntı ve döküntü şeklinde allerjik reaksiyonlar, baş ağrısı, baş dönmesi, diyare, abdominal ağrı, şişkinlik, bulantı, kusma, hiperglisemi, uykusuzluk görülebilir. Daha seyrek olarak rastlanan yan etkiler ise: dispepsi, anksiyete, artralji, asteni, sırt, göğüs ya da boyun ağrısı, bronşit, üst solunum yolu enfeksiyonu, üriner sistem enfeksiyonu, konstipasyon, hipertonidir. Ayrıca çok seyrek olarak da karaciğer enzim değerlerinde artış, hiperkolesterolemi ve hiperürisemi bildirilmiştir.


ETKİLEŞMELER


Panto 40 mg Enterik Kaplı Tablet karaciğerdeki sitokrom P450 enzim sistemi ile metabolize edilmesine rağmen, yine bu sistemle metabolize olan sisaprid, teofilin, diazepam, warfarin, fenitoin, metoprolol, nifedipin, karbamazepin veya oral kontraseptiflerle birlikte kullanıldığında, bu ilaçlar için doz ayarlaması yapılması gerekmemektedir. Pantoprazol antasitlerle birlikte verildiğinde herhangi bir etkileşim gözlenmemiştir. Pantoprazol gastrik asit salgılanmasını uzun süre inhibe ettiğinden dolayı, ketokanazol, ampisilin esterleri ve demir tuzları gibi biyoyararlanımı gastrik pH’a bağlı ilaçların absorbsiyonunu azaltabilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde; Tavsiye edilen günlük doz 40 mg (1 enterik kaplı tablet)’dır. Tabletler bölünmemeli ve çiğnenmemelidir. Panto 40 mg Enterik Kaplı Tablet’in sabah kahvaltısından önce veya kahvaltı sırasında alınması önerilir. Duodenal ülser: Panto 40 mg Enterik Kaplı Tablet günde 1 defa tek doz alınır. Duodenal ülser genellikle 2 hafta içinde iyileşir. Gerekirse iki haftalık bir tedavi daha uygulanabilir. Gastrik ülser ve gastroözofajeal reflü ile ilişkili eroziv özofajit: Panto 40 mg Enterik Kaplı Tablet günde 1 defa tek doz verilir. Gastrik ülser ve gastroözofajeal reflü hastalığının tedavisi için genellikle 4 haftalık bir süre gerekir. Tedaviye cevap vermeyen olgularda tedaviye 4 hafta daha devam edilir. Helicobacter pylori eradikasyonu: Helicobacter pylori eradikasyonunda Panto 40 mg Enterik Kaplı Tablet, günde 1 veya 2 defa amoksisilin, klaritromisin ve metronidazol gibi antimikrobiyallerle kombine olarak kullanılır. Yaşlılarda ve böbrek fonksiyonu bozuk hastalarda: Doz ayarı gerekmemektedir. Hepatik sirozlu hastalarda: Hepatik sirozlu hastalarda pantoprazolün metabolizması etkileneceği için, gün aşırı bir tablet alınmalıdır. Bu hastalarda karaciğer enzimlerinde bir yükselme görülürse tedavi kesilmelidir. DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ : Akut toksisite belirtileri; hipoaktivite, ataksi ve tremordur. Doz aşımı durumunda, semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanır. Pantoprazol büyük oranda proteinlere bağlandığından hemodiyaliz ile uzaklaştırılamaz


İlaç Fiyatı 24.07 TL


Reçeteli Verilir


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* PANTO 40 MG 28 TABLET


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)



* PANTPAS 40 MG 1 FLAKON
* PANDEV 40 MG 14 ENTERİK KAPLI TABLET
* PROTİNUM 40 MG 14 TABLET
* PROTONEX 40 MG 14 ENTERİK KAPLI TABLET
* PANTHEC 40 MG 14 ENT.TABLET
* ULCOREKS 40 MG 14 ENTERİK KAPLI TABLET
* PULCET 40 MG 14 E.TABLET
* PANTPAS 40 MG 14 TABLET
* PROTİNUM 40 MG 28 TABLET
* PROTONEX 40 MG 28 ENTERİK KAPLI TABLET
* PULCET 40 MG 28 E.TABLET
* PANTHEC 40 MG 28 ENT.TABLET
* PANDEV 40 MG 28 ENTERİK KAPLI TABLET
* ULCOREKS 40 MG 28 ENTERİK KAPLI TABLET
* PANTPAS 40 MG 30 ENT. TABLET

panthec 40 mg 28 entetik tablet

» Antiülser


Etken Maddesi
Pantoprazol


PANTHEC 40 MG 28 ENT.TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Pantoprazole sodium, 40 mg


ENDİKASYONLARI


- Duodenal ülser - Gastrik ülser - Orta ve ileri derecede reflü özofajit


KONTRENDİKASYONLARI


Panthec 40 mg Enterik Tablet veya H. pylori eradikasyonu için kombine tedavide kullanılan ilaçlardaki yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir. Orta veya ileri derecede hepatik veya renal fonksiyon bozukluğu olan hastalarda.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Preparat kahvaltıdan bir saat önce veya akşam yemeğinden önce kullanılmalıdır. Gebelerde, süt veren annelerde ve pernisiyöz anemide kullanılmamalıdır.Pantoprazol tedavisi malign ülser semptomlarını hafifleterek teşhisi geciktirebilir.


YAN ETKİLER


Baş ağrısı, diyare, flatulans, abdominal ağrı, döküntü, insomnia, hiperglisemi, karaciğer fonksiyon testlerinde anormallik, mide bulantısı ve kusmadır. Bu çalışmalarda, pantoprazolle tedavi edilen hastaların % 1'inden azında rastlanan muhtemel yan etkiler ise anksiyete, eklem ağrısı, asteni, sırt ağrısı, bronşit, göğüs ağrısı, konstipasyon, dispepsi, dispne, grip sendromu, gastrointestinal bozukluk, hiperlipidemi, hipertoni, enfeksiyon, migren, boyun ağrısı, faranjit, rinit, SGPT değerlerinde yükselme, sinüzit, üst solunum sistemi enfeksiyonu ve üriner sistem enfeksiyonu olarak bildirilmiştir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.


ETKİLEŞMELER


Pantoprazol'ün diğer ilaçlar ile olası etkileşimlerini değerlendiren çalışmalarda, teofilin, antipirin, kafein, karbamazepin, diazepam, diklofenak, digoksin, etanol, gliburid, bir oral kontraseptif, metoprolol, nifedipin, fenitoin, warfarin, midazolam, klaritromisin, metronidazol veya amoksisilin ile pantoprazolün birlikte kullanılması durumunda herhangi bir ilaç etkileşimi gözlenmediği için doz ayarlaması gerekmez. Pantoprazol, antasitlerle birlikte verildiğinde de herhangi bir etkileşim bildirilmemiştir. Pantoprazol, gastrik asit salgılanmasının uzun süre devam eden inhibisyonundan dolayı, ketokonazol, ampisilin esterleri ve demir tuzları gibi biyoyararlanımı gastrik pH'ya bağlı olan ilaçların absorbsiyonunu azaltabilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


H.pylori eradikasyonu için uygun antibiyotik kombinasyonu ile günde iki defa bir tablet. Kombine tedavi gerekmediği durumlarda; duodenal ülser. Gastrik ülser ve özofageal reflü için, günde bir defa bir tablet. Uygulama: Tedavi süresi 1-2 haftadır. Panthec 40 mg Enterik Tabletler çiğnenmemeli, kırılmamalı 1 saat önce su ile yutulmalıdır. H.pylori kombine tedavisinde uygulanacak olan ikinci 40 mg'lık doz akşam yemeğinden önce alınmalıdır.


İlaç Fiyatı 49.83 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* PANTHEC 40 MG 14 ENT.TABLET


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* PANTPAS 40 MG 1 FLAKON
* PANDEV 40 MG 14 ENTERİK KAPLI TABLET
* PROTİNUM 40 MG 14 TABLET
* PROTONEX 40 MG 14 ENTERİK KAPLI TABLET
* PANTO 40 MG 14 TABLET
* ULCOREKS 40 MG 14 ENTERİK KAPLI TABLET
* PULCET 40 MG 14 E.TABLET
* PANTPAS 40 MG 14 TABLET
* PROTİNUM 40 MG 28 TABLET
* PROTONEX 40 MG 28 ENTERİK KAPLI TABLET
* PULCET 40 MG 28 E.TABLET
* PANTO 40 MG 28 TABLET
* PANDEV 40 MG 28 ENTERİK KAPLI TABLET
* ULCOREKS 40 MG 28 ENTERİK KAPLI TABLET
* PANTPAS 40 MG 30 ENT. TABLET

pantenol plus % 5 30 gr krem

» Epitelizan, Sikartizan


Etken Maddesi
Dekspantenol


PANTENOL % 5 30 GR POMAD
Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Dekspantenol,50 mg; Klorheksidin HCl,5 mg.


ENDİKASYONLARI


Enfeksiyon riski taşıyan yaralar,yanıklar, sıyrıklar,deri, meme başı ve anüs çatlaklarında ve pişiklerde derinin dezenfeksiyonunu sağlar ve tahriş olmuş deriyi onarır.


KONTRENDİKASYONLARI


Bu ilaca aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Risperdal'in alfa-adrenerjik reseptörleri bloke etmesine bağlı olarak özellikle tedavinin başlangıç döneminde ortostatik hipotansiyon görülebilir. Risperdal kardiyovasküler hastalığı (örneğin kalp yetmezliği, miyokart enfarktüsü, ileti anomalileri, dehidratasyon, hipovolemi veya serebrovasküler hastalık) bilinen hastalarda dikkatle kullanılmalı ve doz yavaş yavaş, önerildiği gibi arttırılmalıdır ('Kullanım şekli ve dozu' bölümüne bakınız). Hipotansiyon görüldüğünde doz azaltılmalıdır. Dopamin reseptörlerini bloke eden ilaçlar, özellikle dil ve/veya yüzde istemsiz ritmik hareketler ile karakterize tardif diskinezi gelişimi ile ilgili bulunmuştur. Ekstrapiramidal belirtilerin görülmesinin tardif diskinezi gelişiminde bir risk faktörü olduğu bildirilmiştir. Risperdal'in ekstrapiramidal semptomlar geliştirme potansiyeli daha az olduğundan klasik antipsikotiklerle karşılaştırıldığında, tardif diskinezi yapma riski daha azdır. Tardif diskinezi belirtileri görüldüğünde tüm antipsikotikler kesilmelidir. Yüksek ateş, kas rijiditesi, kan basıncı ve nabız düzensizlikleri, bilinç bulanıklığı ve yüksek kreatinin fosfokinaz enzim düzeyleri ile kendini gösteren malign nöroleptik sendrom, klasik nöroleptiklerin kullanımı sırasında bildirilmiştir. Bu durumda, Risperdal dahil olmak üzere tüm nöroleptikler kesilmelidir. Böbrek ya da karaciğer yetmezliği olan ve yaşlı hastalarda başlangıç dozunun ve doz arttırımının yarıya indirilmesi önerilir. Teorik olarak hastalık durumunu ağırlaştırabileceğinden parkinsonlu hastalara verilirken dikkatli olunmalıdır. Klasik nöroleptikler, kriz eşiğini düşürdüğünden epilepsi hastalarında dikkatle kullanılmalıdır. Kilo alımına karşı hastalar aşırı gıda tüketmemeleri konusunda uyarılabilirler.
Gebelik ve Emzirme Döneminde Kullanımı: Risperdal'in gebelerde güvenle kullanımına ait yeterli çalışma yoktur. Hayvan deneylerinde, risperidonun doğrudan fertiliteyi bozan etkileri görülmemişse de, prolaktin ve merkezi sinir sistemine bağlı bazı etkileri görülmüştür. Hiçbir çalışmada risperidonun teratojenik etkisine rastlanmamıştır. Bu yüzden Risperdal gebelerde sadece muhtemel yarar risklerden fazla olduğunda kullanılır. Anne sütüne geçer. Hayvan deneylerinde 9-hidroksi-risperidonun anne sütüne geçtiği görülmüştür. Bu yüzden Risperdal kullanan annelerin emzirmeleri önerilmez.
Dikkat Gerektiren Durumlarda Kullanım: Risperdal psikomotor fonksiyonları etkileyebilir. Bu yüzden hastaların, bireysel duyarlılıkları anlaşılıncaya kadar, araç ve makine kullanmaları önerilmez.


YAN ETKİLER


Risperdal genellikle iyi tolere edilir ve çoğu zaman yan etkilerin altta yatan hastalıklardan ayrılması zordur. Risperdal kullanımı ile ilgili gözlenen yan etkiler aşağıdaki gibidir: Sık: Uykusuzluk, ajitasyon, anksiyete, baş ağrısı. Daha seyrek: Uyuklama, yorgunluk, baş dönmesi, konsantrasyon güçlüğü, karın ağrısı, konstipasyon, dispepsi, bulantı/kusma, görme bozukluğu, priapizm, ereksiyon bozuklukları, ejakülasyon kusurları, orgastik disfonksiyonlar, üriner inkontinans, rinit, döküntü ve diğer alerjik reaksiyonlar. Risperdal'in ekstrapiramidal semptomlar geliştirme potansiyeli klasik nöroleptiklerden daha azdır. Buna rağmen bazı hastalarda ekstrapiramidal semptomlar (tremor, rijidite, hipersalivasyon, bradikinezi, akatizi, akut distoni) görülebilir. Bu belirtiler genellikle hafif ve gerektiğinde doz azaltılıp ve/veya antiparkinson ilaçlar verildiğinde geçicidir. Bazı hastalarda, özellikle başlangıç dozunu takiben, ortostatik baş dönmesi, ortostatik hipotansiyon ve refleks taşikardi görülmüştür ('Uyarılar ve önlemler' bölümüne bakınız). Risperdal doza bağlı prolaktin seviyelerinde yükselmeye neden olabilir. Muhtemel belirtileri galaktore, jinekomasti, menstrüel siklüs düzensizlikleri ve amenore olabilir. Kilo artışı ('Uyarılar ve önlemler' bölümüne bakınız), ödem ve karaciğer enzimlerinde yükselme Risperdal tedavisi sırasında gözlenmiştir. Klasik nöroleptiklerde olduğu gibi psikotik hastalarda polidipsiye ya da antidiüretik hormonun uygunsuz salınımına bağlı su intoksikasyonu, tardif diskinezi, habis nöroleptik sendrom, vücut ısısında düzensizlikler ve epilepsi gözlenmiştir.


ETKİLEŞMELER


Risperdal'in diğer ilaçlarla birlikte kullanımı sistemik olarak değerlendirilmemiştir. Risperdal merkezi etkisi nedeniyle diğer merkezi sinir sistemine etkili ilaçlarla kullanılırken dikkatli olunmalıdır. Risperdal, levodopa ve diğer dopamin agonistlerinin etkilerini antagonize edebilir. Karbamazepinin Risperdal'in plazmadaki aktif antipsikotik fraksiyonunu azalttığı gösterilmiştir. Karaciğer enzimlerini indükleyen diğer ilaçlarla da benzer etkiler görülebilir. Karbamazepin ya da diğer karaciğer enzimlerini indükleyen ilaçların kesilmesinden sonra Risperdal'in dozu tekrar değerlendirilmeli ve gerekiyorsa azaltılmalıdır. Fenotiyazinler, trisiklik antidepresanlar ve bazı beta blokerler risperidonun plazma düzeyini arttırır ama aktif antipsikotik fraksiyonu etkilemez. Risperdal plazma proteinlerine büyük oranda bağlanan ilaçlarla birlikte alındığında, ilaçlardan herhangi birinde klinik açıdan anlamlı bir plazma proteinlerden ayrılma durumu görülmez.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Erişkinlerde günde 1-2 kez verilebilir. Günlük doz 3 gün içersinde yavaş yavaş6 mg'a kadar yükseltilmelidir. Akut ya da kronik tüm hastalar, günde 2 mg la başlamalıdır. 2. gün günde 4mg'a 3. gün günde 6 mg'a çıkılmalıdır. 3. günden sonra doz sabit kalabilir ya da gerektiğinde bireyselleştirilebilir. Genellikle optimal doz 4-8 mg/gündür. 16 mg'ın üzerine çıkılmamalıdır. yaşlılarda günde 2 kez 0.5 mg doz günde 2kez 1-2 mg'a getirilebilir. 15 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.


İlaç Fiyatı 1.98 TL


Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* BEPANTHENE 100 MG 20 PASTİL
* BEHEPTAL 2 ML 5 AMPUL
* PANTOMED POMAD 30 GR POMAD
* ARMATHENE %5 30 GR KREM
* PANTOMED PLUS 30 GR KREM
* PANTEBİOL 500 MG 2 ML 5 AMPUL
* PANTOMED 30 GR KREM
* BEPANTHENE %5 30 GR KREM
* BEPANTHENE 30 GR POMAD
* BEPANTHENE 30 GR POMAD
* PANTOMED 2 ML 500 MG 5 AMPUL
* BEPANTHENE 500 MG 5 AMPUL

panoderm 40 gr

» Antiseptik, Dezenfektan


FORMÜLÜ


0.06gRivanolPomad
0.60gDermatolPomad
4.00gKükürtPomad
6.00gÇinko oksitPomad


ENDİKASYONLARI


Enfekte cilt hastalıklarının lokal tedavisinde kullanılır


KONTRENDİKASYONLARI


Etken maddeye aşırı duyarlılık, safra kanalı iltihabı, obstrüktif hepatobiler, akut kolesistit, hepatit ve iltihabi kolon hastalıklarında kontrendikedir


UYARILAR & ÖNLEMLER


Akut ve sızıntılı ekzemalarda kullanılmaz. Göze değdirilmez. Allerjik veya irntabilite belirtilerinde tedavi bırakılmalıdır.


YAN ETKİLER


Aşırı dozlarda bulantı, kusma aşırı duyarlılık reaksiyonları ve diyare gibi yan etkiler görülebilir


ETKİLEŞMELER


Etkileşimleri bildirilmemiştir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Hasta bölgeye günde 1-2 defa uygulanır.

pankrodigest 30 draje

» Pankreas yetmezliği tedavisi

FORMÜLÜ

333mgPankreatinDraje2mgKolik asitDraje

ENDİKASYONLARI

Sistik fibrozda, pankreaktomide, total gastrektomide ve kronik pankreatitde endikedir.

KONTRENDİKASYONLARI

Etken maddeye aşırı duyarlılık, safra kanalı iltihabı, obstrüktif hepatobiler, akut kolesistit, hepatit ve iltihabi kolon hastalıklarında kontrendikedir.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Gebelerde ve laktasyonda dikkatle kullanılmalıdır. Demir preparatlarıyla birlikte kullanılmaz. Duyarlılık belirtilerinde tedaviye ara verilmelidir.

YAN ETKİLER

Aşırı dozlarda bulantı, kusma aşırı duyarlılık reaksiyonları ve diyare gibi yan etkiler görülebilir .

ETKİLEŞMELER

Etkileşimleri bildirilmemiştir.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

3x1-3 draje/gün dozda, yemeklerle birlikte kullanılır.

pankreoflat granül

ENDİKASYONLARI


Pank­re­as ye­ter­siz­li­ği, saf­ra ke­se­si, ka­ra­ci­ğer, mi­de ve ba­ğır­sak has­ta­lık­la­rı­nabağ­lı a­şı­rı gaz o­lu­şu­mu, a­me­li­yat son­ra­sı ve­ya ha­va yut­ma­ya bağ­lıgaz ya­kın­ma­la­rı ve Ro­em­held send­ro­mun­da en­di­ke­dir. Ka­rın i­çi or­gan­la­rı­nın rad­yo­lo­jiktet­kik­le­rin­den ön­ce gaz gi­de­ri­ci o­la­rak da kul­la­nı­lır.


KONTRENDİKASYONLARI


Pro­te­in­le­redu­yar­lı ki­şi­ler­de en­zim pro­te­in­le­ri­ne bağ­lı a­ler­ji­ler (ak­sır­ma,göz ya­şar­ma­sı ve­ya de­ri­de kı­zar­ma) ne­de­niy­le kul­la­nıl­ma­ma­lı­dır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Ge­be­ler­de ve em­zi­ren an­ne­ler­dekul­la­nıl­ma­sı ge­rek­ti­ğin­de, sağ­la­ya­ca­ğı ya­rar/za­rar i­liş­ki­sigöz ö­nü­ne a­lı­na­rak kul­la­nıl­ma­lı­dır.


YAN ETKİLER


Gast­ro­in­tes­ti­nalka­na­lın do­ğal ya­pı­sı­nı bo­za­bi­lir. Na­di­ren bu­lan­tı, kus­ma, a­şı­rıdu­yar­lık re­ak­si­yon­la­rı (ak­sır­ma, lak­ri­mas­yon ve­ya de­ri dö­kün­tü­le­rigi­bi) ya­pa­bi­lir. Faz­la doz­la­rı di­ya­re, hi­pe­rü­ri­ko­zü­ri, hi­pe­rü­ri­se­miya­pa­bi­lir. A­ğız mu­ko­za ir­ri­tas­yo­nu ve sto­ma­tit o­luş­tu­ra­bi­lir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Pankreoflat Draje: Ye­mek­ler­de 1-2 dra­je çiğ­nen­me­den yu­tu­lur. Rönt­gençe­kim­le­rin­den ön­ce 2 gün, gün­de 3-4 kez 2 dra­je ve çe­kim gü­nü sa­bahaç o­la­rak 2 dra­je ve­ri­lir. Pankreoflat Granül: Ye­mek­ler­de 1-2 öl­çek su­da ka­rış­tı­rı­la­raki­çi­lir. Be­bek­ler ve kü­çük ço­cuk­la­ra ½-1 öl­çek gra­nül, so­ğuk ve­ya ı­lıksu­da e­ri­ti­le­rek ve­ri­lir. Rönt­gen çe­kim­le­rin­den ön­ce­ki i­ki güngün­de 3-4 kez 2 öl­çek ve çe­kim sa­ba­hı 2 öl­çek i­çi­lir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* PANKREOFLAT 20 DRAJE



* PANKREON COMP. 20 DRAJE

panalgine 300 mg 50 tablet

» Analjezik, Antipiretik


Etken Maddesi
Paracetamol + Caffeine


PANALGINE 300 MG 50 TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Beher tablet : Parasetamol 300 mg Propifenazon 150 mg Kafein 30 mg içerir.


ENDİKASYONLARI


Panalgine, nevraljilerde, baş, diş, siyatik ve romatizma ağrılarında, dismenorede, osteoartritte, kulak ağrılarında, gripte, diş çekiminden sonraki ağrılarda, ağrıyı keser, ateşi düşürür.


KONTRENDİKASYONLARI


Preparatın bileşiminde bulunan herhangi bir maddeye hassasiyeti olan kişilerde ve akut porfiride kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Ağır böbrek ve karaciğer yetmezlikleri olan kimselerde dikkatli olunmalıdır. Yüksek dozlarda uzun süre kullanıldığı taktirde kan sayımı yaptırılmalıdır. Diğer analjeziklerde de olduğu gibi Panalgine gebelik ve süt emzirme döneminde yalnızca doktor tavsiyesiyle kullanılır. Formülündeki kafeinin teratojenik etki gösterebilme ihtimali vardır. Panalgine kısa süreli ağrı durumlarında kullanılmalı, devamlı ve uzun bir süre alınmamalıdır.


YAN ETKİLER


Panalgine tavsiye edilen dozlarda kullanıldığı taktirde iyi tahammül edilir. Nadiren, hassas kimselerde geçici olarak ciltte kızarıklık , döküntü meydana getirebilir.


ETKİLEŞMELER


Etkileşimleri bildirilmemiştir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


BÜYÜKLERDE : Bir defa ağızdan su ile bir tablet alınır. Şayet ağrı dinmezse 20 dakika sonra 1 tablet daha alınır. Lüzumlu hallerde günde 2 – 3 defa tekrarlanır. ÇOCUKLARDA : 5 – 10 yaşındaki çocuklarda yaşlarına göre bir defada ağızdan 0,5 – 1 tablet su veya herhangi bir içecekle verilir. Lüzumlu hallerde 3 – 4 saat aralıklarla 1 – 2 defa daha aynı dozlarda tekrarlanabilir. 4 yaşından küçük çocuklarda hekimin tavsiyesine göre kullanılır. Gerek büyüklerde gerekse çocuklarda yukarıda bildirilen miktarlar hekimin tavsiyesine göre azaltılıp çoğaltılabilir. AŞIRI DOZ VE TEDAVİSİ : Doz aşımı tedavisinde semptomlara karşı destekleyici tedavi ve parasetamolün antidotu olan N – asetilsistein uygulanır.


İlaç Fiyatı 2.19 TL


Reçeteli Verilir.
PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* PANALGİNE 30 TABLET


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* PARAMIDON 500 MG 30 TABLET
* PARAMIDON 500 MG 20 TABLET
* GRIPALJIN 1 KAŞE
* GRIPIN 500 MG 1 KAŞE
* LOKMAN 100 KAŞE
* PACOFEN-S 20 TABLET
* MEDAFEİN 20 TABLET
* DARVOLIN 500 MG 20 TABLET
* NOPAIN PLUS 20 TABLET
* TYLOL PLUS 20 TABLET
* DERMANCI 20 TABLET
* REMIDON 20 TABLET
* PERALJİN 20 BLİSTER TABLET
* GERALGINE-P 500 MG 20 TABLET
* TERMALGINE PLUS 500 MG 20 TABLET
* VERMOL 500 MG 30 TABLET
* KATALJIN-P 500 MG 20 TABLET
* SETAKAF 500 MG 20 TABLET
* COMAX FORT 20 TABLET
* PANADOL EXTRA 500 MG 24 FİLM TABLET

panadol actif 500 mg 20 tablet

» Analjezik, Antipiretik


Etken Maddesi
Paracetamol


PANADOL ACTİFAST 500 MG 20 FİLM TABLET

İthal, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Panadol Film Tablet, her bir tablette; 500 mg parasetamol ve koruyucu olarak potasyum sorbat içerir. Extra Film Tablette ek olarak Caffeine, 65 mg


ENDİKASYONLARI


Panadol Film Tablet, hafif ve orta şiddetli ağrılar ile, ağrının ateşe eşlik ettiği durumlarda kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Panadol Film Tablet, içerdiği maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Kalp, akciğer hastalığı veya anemisi olanlarda dikkatle verilmelidir. Hamileler ve süt vermekte olan kadınlar, herhangi bir ilaçta olduğu gibi, bu ürünü de kullanmadan önce bir hekime danışmalıdırlar. Hekim tarafından başka şekilde önerilmemişse, ağrı için 10 günden, ateş için ise 3 günden fazla kullanılmamalıdır. Böbrek ve karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.


YAN ETKİLER


Hematolojik reaksiyonlar bildirilmiş olmasına karşın, parasetamolün yan etkileri genellikle hafiftir. Bazen deride raş veya başka allerjik reaksiyonlar bildirilmiştir. Çok miktarda alındığında, seyrek de olsa gastrointestinal bozukluklar, anemi, methemoglobinemi, hepatik nekroz görülebilir. 12 – 48 saat içinde karaciğer enzimleri yükselebilir ve protrombin zamanı uzayabilir. Ancak klinik semptomlar dozun alınmasından 1 – 6 gün sonrasına kadar görülmeyebilir. 10 g’ın üzerinde alınması durumunda toksisite görülmesi muhtemeldir. Uzun süreli kullanımda, nadir durumlarda hemolitik anemiye bağlı trombositopeni, nötropeni, pansitopeni tanımlanmıştır. Merkezi sinir sistemi stimülasyonu, kalp aritmileri, ensefalopati gibi yan etkiler meydana gelebilir.


ETKİLEŞMELER


Barbitüratlar ve diğer antikonvülsanlar, kloramfenikol, desipramin, doksorubisin, mide boşalma süresini etkileyen ilaçlar ve uzun süreli tedavilerde antikoagülan ilaçlarla etkileşme olasılığı vardır. Alkol parasetamolün hepatotoksik etkisini artırır.
DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Panadol Film Tablet, erişkinlerde ve 12 yaşın üzerindeki çocuklarda uygulanır. Bir doktorun önerisiyle olmadıkça 12 yaşından küçük çocuklara verilmemelidir. Eğer gerekirse doz her 4 saatte bir yinelenebilir, ancak 24 saatte 4 dozdan daha fazla verilmemelidir. Belirtilen dozdan fazla uygulanmamalıdır. Daha fazla alındığı takdirde hemen bir hekime danışılmalıdır. Doz Aşımı Aşırı dozda parasetamol almış hastaların ilk 3 gün normal görünebileceği ve karaciğer hasarının kendisini bundan sonra gösterebileceği akılda bulundurulmalıdır. Parasetamol ile doz aşımının ortaya çıkardığı karaciğer değişiklikleri, karaciğer hücrelerinde çok reaktif bir ara metabolitin birikmesi sonucudur. Aşırı dozun alınmasından sonra hemen tedavi uygulanmalıdır. 4 saatten daha kısa bir süre önce 7.5g veya daha fazla parasetamol almış hastalarda gastrik lavaj yapılmalıdır. Eğer plazma parasetamol düzeyleri belirli sınırların üstüne çıkarsa, aşırı dozun alınmasından sonraki 10 – 12 saat içinde spesifik antidotlar (intravenöz yoldan N-asetil sistein veya oral yoldan 1-metyonin) uygulanarak karaciğer korunabilir.


İlaç Fiyatı 1.91 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* PANADOL 500 MG 24 FİLM TABLET
* PANADOL EXTRA 500 MG 24 FİLM TABLET


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* PARCETOL 500 MG 30 TABLET
* PARCETOL 500 MG 20 TABLET
* PARCETOL 120 MG 100 ML ŞURUP
* DERMAN 1 KAŞE
* SESKAMOL 500 MG 10 TABLET
* SESKAMOL 500 MG 10 TABLET
* PARACET JUNOR 160 MG 20 TABLET
* MEDASET 650 MG 20 TABLET
* TAMİFEN 500 MG 20 TABLET
* SETAMOL 500 MG 20 TABLET
* PARASEDOL 500 MG 20 TABLET
* NORAL 500 MG 20 TABLET
* DEMINOFEN 325 MG 10 SUPOZITUAR
* PİROFEN FORTE 325 MG 10 SUPOZİTUAR
* DEMINOFEN 500 MG 20 TABLET
* PİROFEN 500 MG 20 TABLET
* SEDALON 500 MG 20 TABLET
* VOLPAN 500 MG 20 TABLET
* KATAPRIN 500 MG 20 TABLET
* PARANOX 500 MG 20 TABLET
* PAROL 500 MG 20 TABLET
* POLMOFEN PEDİATRİK 120 MG 100 ML SÜSPANSİYON
* TAMİFEN 120 MG/5 ML 150 ML PEDİATRİK ŞURUP
* TAMOL 500 MG 20 TABLET
* TYLOL 500 MG 20 TABLET
* SIFENOL 500 MG 20 TABLET
* ASOMAL 5 ML 120 MG 100 ML ŞURUP
* MINOSET 500 MG 20 TABLET
* MINOSET 500 MG 20 TABLET
* NORAL PED. 5 ML 120 MG 100 ML ŞURUP
* BERKO-SETAMOL 120 MG 100 ML ŞURUP
* VERMIDON 500 MG 20 TABLET
* TERMACET 500 MG 20 FİLM TABLET
* PAROL 500 MG 30 TABLET
* TEMPO 0,5 GR 20 TABLET
* EFPA 10 EFERVESAN TABLET
* TERMACET 100 ML SÜSPANSİYON
* PHARMADOL 500 MG 60 TABLET
* MINAFEN 120 MG 100 CC ŞURUP
* TYLOL PED. 5ML 120 MG 100 ML SÜSPANSİYON
* PARANOX S 120 MG 10 SUPPOZİTUAR
* CALPOL 500 MG 30 TABLET G
* TYLOL 120 MG 10 SUPOZITUAR
* EFFERALGAN 500 MG 16 TABLET
* VERMIDON 500 MG 30 TABLET
* TERMACET PLUS 100 ML SÜSPANSİYON
* BERKO-SETAMOL 120 MG 150 ML ŞURUP
* DEMINOFEN 5 ML 150 ML SÜSPANSİYON
* PİROFEN PEDİATRİK 150 ML ŞURUP
* TEMPO ELİKSİR 150 ML
* MINOSET ROCHE 150MG/5 ML 100 ML ŞURUP
* MINOSET 150MG/5 ML 100 ML PEDİATRİK ŞURUP
* GERALGINE-P 5 ML 120 MG 150 ML
* TYLOL 6 PLUS 5ML 250 MG 100 ML SÜSPANSİYON
* MINAFEN 120 MG 150 CC ŞURUP
* PARANOX 120 MG/5 ML PEDİYATRİK ŞURUP 150 ML
* PARASEDOL PED.5 ML 120 MG 150 ML ŞURUP
* VERMIDON 500 MG 20 EFERVESAN TABLET
* PARACETAMOL PED.5 ML 120 MG 150 ML ŞURUP
* GRIPIN BEBE 5 ML 120 MG 150 ML ŞURUP
* SETAMOL ELİKSİR 120 MG 150 ML ŞURUP
* TERMALGINE PED. 100 MG 10 SUPOZITUAR
* CALPOL 120 MG 150 ML SUSPANSIYON
* TAMOL PED 5 ML 120 MG 150 ML ŞURUP
* KATAPRIN PED.5 ML 120 MG 150 ML ŞURUP
* SIFENOL 5 ML 160 MG 120 CC ŞURUP
* SEDALON 5 ML 120 MG 150 ML ŞURUP
* PARANOX FORT 240 MG 10 SUPPOZİTUAR
* ZALDAKS 150 ML ŞURUP
* VOLPAN PED.5 ML 120 MG 150 ML ŞURUP
* VERMIDON PED.5 ML 160 MG 120 ML ŞURUP
* EKOSETOL 160 MG 120 ML ŞURUP
* TYLOL FORT 240 MG 10 SUPOZITUAR
* A-PER ŞURUP 120 MG 100 ML
* TERMALGINE 5 ML 120 MG 100 ML ŞURUP N
* PAROMA 50 MG 20 TOZ
* TAMOL PLUS 250 MG/5 ML 150 ML SÜSPANSİYON
* TYLOL 6 PLUS 250 MG/5 ML 150 ML SÜSPANSİYON
* CALPOL-6 PLUS 250 MG/5 ML 150 ML ŞURUP
* PAROMA 125 MG 20 TOZ
* PAROMA 250 MG 20 TOZ
* PAROMA 500 MG 20 TOZ
* PERFALGAN 10 MG/ML 100 ML 12 FLAKON

pamiray 300 enj. 100 ml 1 flakon

» Radyoopak kontrast madde


Etken Maddesi
Iopamidol


PAMIRAY 300 ENJ. 100 ML 0,612 GR 1 FLAKON

İthal, Beşeri bir ilaçdır


FORMÜLÜ


Her ml’ de 0.612 g İopamidol (300 mg iyot olarak) içerir.


ENDİKASYONLARI


1) Anjiyografi için X- ray kontrast ortamı; Koroner arteriografi, torasik aortografi, abdominal aortografi, anjiyokardiyografi, selektif visceral arteriografi, periferal arteriografi, 2) Ürografi, 3) Bilgisayarlı Tomografi (CAT Tarama),


KONTRENDİKASYONLARI


Bu tip iyod preparatlarına bilinen veya şüphe edilen aşırı duyarlılık hallerinde kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Genel: Diğer tüm kontrast madde ürünlerinde olduğu gibi bu ürün de anafilaksiye neden olabilir ya da allerjilerde gözlenebilen bulantı, kusma, dispne, eritem, ürtiker ve hipotansiyon gibi belirtilere sebep olabilir. Allerji hikayesi, astım veya daha önceki benzer incelemelerde istenmeyen etkilerin gözlenmesi, çok dikkatli olmayı gerekli kılar. Bu tip hastalar için sağlanacak yarar oluşabilecek zarardan belirgin olarak yüksek olmalıdır. Gerekli müdahale önlemleri hemen uygulanabilir durumda bulunmalıdır. Karaciğer veya miyokardın ciddi fonksiyonel bozukluklarında, ciddi sistemik hastalıklarda ve miyelomatozisi olan hastalarda, kontrast maddelerle radyografik işlem yapılırken dikkatli olunmalıdır. Miyelomatozisi durumunda hasta dehidrate olmamalıdır. Benzer şekilde, bu ilacın kullanımından önce sıvı veya elektrolit dengesindeki bozukluklar düzeltilmelidir. Böbrek fonksiyon bozuklukları orta dereceden ciddiye kadar olan (kan üre miktarının yükselmesi ile belirlenir) hastalarda ve diyabetlilerde de dikkatli olunmalıdır. Hasta iyi bir şekilde hidrate olursa, böbrek fonksiyonlarının önemli derecede bozulması minimize edilmiş olur. Bu hastalardaki uygulamadan sonra böbrek fonksiyonu ile ilgili parametreler izlenmelidir. Metformin kullanan ve böbrek hasarı olan diyabetik hastalarda, radyokontrasta bağlı olarak böbrek fonksiyonlarının bozulması sonucu laktik asidoz ortaya çıkabilir. Önlem olarak, metformin incelemeden 48 saat önce kesilmeli ve ancak böbrek fonksiyonlarına ait sonuçlar normale dönünce yeniden başlanmalıdır. Kesin olarak gerekmedikçe, ciddi kombine karaciğer-böbrek yetersizliği olan hastalarda inceleme yapılmamalıdır. Yeniden inceleme için 5-7 gün beklenmelidir. Pulmoner hipertansiyonu olan hastalarda, bu ürün sağ kalp veya pulmoner arter içine enjekte edilecekse, özel dikkat gerekir. Sağ kalp anjiyografisi sadece kesin endikasyon varsa uygulanır. Epileptik olduğu bilinen veya epilepsi hikayesi olan hastalarda myelografik incelemeden önce ve sonra antikonvülzan tedavi sağlanmalıdır. Bazı durumlarda, incelemeden 48 saat önce antikonvülzan tedavi arttırılabilir. Bu ürünün kullanımı, tiroid fonksiyon testleri ile etkileşebilir. Pamiray, hipertiroidik hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Daha önce tedavi edilmiş Graves’ hastalığı olanlarda hipertiroidizm tekrarlayabilir. Non iyonik kontrast maddeler, in vitro olarak, iyonik olanlara göre daha düşük antikoagülan aktivite gösterir. Bu nedenle özellikle anjiyografik teknik konusunda çok titiz davranılmalıdır. İşlemlerden sonra nadir de olsa ciddi tromboembolik komplikasyonlara yol açan pıhtılaşma riskini en aza indirebilmek için, non-iyonik maddenin enjektördeki kanla temas halinde kalmasına izin verilmemeli, ve intravasküler kateterler sık sık püskürtme ile yıkanmalıdır. Kadınlardaki X- ışını incelemeleri, mümkünse, menstrüel siklusun ovülasyon öncesi fazında yapılmalıdır. Eğer, solüsyon partiküler maddeleri nedeniyle berrak değilse, kullanılmamalıdır. Kullanımdan arta kalan solüsyon atılmalı, yeniden kullanılmamalıdır. Hamilelik ve Laktasyonda Kullanım: İnsan için önerilen maksimum dozun 2.7 katına kadar verilen dozlarla yapılan hayvan deneylerinde iopamidolün üreme ve fetüs üzerine zararlı bir etkisi saptanmamıştır. Ancak, gebe kadınlarda yapılmış yeterli ve uygun kontrollü çalışmalar yoktur. Hayvan deneyleri her zaman insanlardaki cevabı yansıtmadığından, bu ilaç hamilelerde, ancak mutlaka gerekli ise kullanılmalıdır. Gebelik kategorisi: B Anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Taşıt ve makine kullanımına etkisi: Bilinmemektedir. Pediatrik kullanım: Pamiray 370 Enjektabl, çocuklarda, doktor talimatlarına bağlı olarak ve sıkı denetim altında kullanılabilir.


YAN ETKİLER


Diğer kontrast maddelerde olduğu gibi, bu ilacın kullanımı ile anaflaksi ve diğer allerji belirtileri görülebilir; aralarında başağrısı, bulantı, kusma, deri döküntüleri, ısıya hassasiyet, dispne ve hipotansiyon gibi reaksiyonların bulunduğu bu belirtiler, seyrek olarak ortaya çıkar ve normalde hafiftir. Miyelografide kullanımından sonra, suda çözünebilen non-iyonik kontrast maddelerin nörolojik yan etkilere neden olduğu bildirilmiştir. Bu yan etkiler arasında, nadir olarak, nöbet, geçici konfüzyon veya geçici motor veya duyusal disfonksiyon yer alır. Meningizm ve menenjit te bildirilmiştir. İnfektif bir menenjit riski de dikkate alınmalıdır. Zaman zaman başağrıları, sersemlik hali, bulantı ve kusma da görülebilir. İntrakardiyak ve/veya koroner arteriyografide seyrek olarak ventriküler aritmi görülebilir. Kardiyovasküler sistemi içine alan daha ciddi reaksiyonlar acil tedaviyi gerektirir, yaşam kurtarıcı önlemler hazır durumda olmalıdır.


ETKİLEŞMELER


Pamiray 370 Enjektabl solüsyon uygulanırken başka ilaçlarla karıştırılmamalıdır. Böbrek yoluyla atılan iyot içerikli radyokontrast maddelerinin uygulanmasından sonra, radyoizotoplarla tiroid teşhisinde, tiroidin iyot alımının 2 hafta ve bazen daha uzun süre alacağı göz önünde tutulmalıdır. İlke olarak, kontrast maddelerden etkilenen testler, kontrast ilaç uygulanmasından önce yapılmalıdır.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Pamiray 370 Enjektabl, doktor talimatlarıyla uyum içinde, intravenöz enjeksiyon, katater yerleştirilerek infüzyon ya da doğrudan ponksiyon yoluyla uygulanır: 1) Anjiyografi: Koroner arteriografi : 8-15 ml Torasik aortografi : 1.0-1.2 ml/kg Abdominal aortografi : 1.0-1.2 ml/kg Anjiyokardiyografi : 1.0- 1.2 ml/kg Selektif visceral arteriografi: Doktorun talimatlarına uygun olarak kullanılır. Periferal arteriografi : 40-50 ml 2) Ürografi: 20- 100 ml 3) Bilgisayarlı Tomografi (CAT Tarama): 0.5-2.0 ml/kg DOZ AŞIMI HALİNDE ALINACAK TEDBİRLER VE ANTİDOTLAR: Pamiray 370 Enjektabl’ın doz aşımı durumlarında yaşamsal fonksiyonların desteklenmesi ve acilen semptomatik tedavi uygulanması gerekir. Uyarılar/Önlemler bölümüne bakınız.


İlaç Fiyatı 74.06 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* PAMIRAY 300 ENJ. 50 ML 0,612 GR 1 FLAKON
* PAMIRAY 370 ENJ. 100 ML 0,755 MG 1 FLAKON
* PAMIRAY 370 ENJ. 50 ML 0,755 MG 1 FLAKON


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* IOPAMIRO 300 0,612 MG 10 ML 1 AMPUL
* IOPAMIRO 370 0,755 MG 10 ML 1 AMPUL
* MİNOTRİYOD 300 PARENTERAL İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ İÇEREN FLAKON 30 ML
* MİNOTRİYOD 370 PARENTERAL İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ İÇEREN FLAKON 30 ML
* IOPAMIRO 300 30 ML 1 FLAKON
* IOPAMIRO 370 0,755 MG 30 ML 1 FLAKON
* MİNOTRİYOD 300 PARENTERAL İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ İÇEREN FLAKON 50 ML
* MİNOTRİYOD 370 PARENTERAL İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ İÇEREN FLAKON 50 ML
* IOPAMIRO 300 50 ML 1 FLAKON
* IOPAMIRO 370 0,755 MG 50 ML 1 FLAKON
* MİNOTRİYOD 300 PARENTERAL İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ İÇEREN FLAKON 100 Ml
* MİNOTRİYOD 370 PARENTERAL İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ İÇEREN FLAKON 100 ML
* IOPAMIRO 300 0,612 MG 100 ML 1 FLAKON
* IOPAMIRO 370 0,755 MG 100 ML 1 FLAKON
* MİNOTRİYOD 300 PARENTERAL İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ İÇEREN FLAKON 200 ML
* MİNOTRİYOD 370 PARENTERAL İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ İÇEREN FLAKON
* IOPAMIRO 300 0,612 MG 200 ML 1 FLAKON
* IOPAMIRO 370 0,755 MG 200 ML 1 FLAKON

paladac 100 ml süspansiyon

» Multi Vitamin


FORMÜLÜ


0.25mgVitamin aŞurup
0.03125mgVitamin dŞurup
3.75mgVitamin b1Şurup
3.75mgVitamin b2Şurup
25mgNikotinamidŞurup
1.25mgVitamin b6Şurup
6.25mcgVitamin b12Şurup
7mgSodyum pantotenatŞurup
62.5mgVitamin cŞurup


ENDİKASYONLARI


Süt çocuklarında, çocuklarda, kapsül ve tablet alamayan erişkinlerde görülen vitamin eksikliğinde veya günlük vitamin ihtiyacını karşılamak amacıyla beslenmeye destek amacıyla kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Gebelerde, yüksek dozda ve uzun süre kullanımlarda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Çocuklarda 5.000 IU erişkinlerde 10.000 IU A. vitamini günlük dozu aşılmamalıdır. Yüksek dozlarda uzun süre alındığında A ve D hipervitaminozu oluşulabilir.
Yüksek doz vitamin A alınmasına bağlı loksisite çocuklarda daha sıktır. Uzun süreli kullanılması halinde hipervitaminoza neden olabilecek A vitamini miktarı kişiden kişiye farklılık göstermektedir.


YAN ETKİLER


Yoktur.


ETKİLEŞMELER


Bildirilen herhangi bir etkileşim yoktur.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Oral yoldan kullanılır. Kullanmadan önce şişe iyice çalkalanmalıdır. Süt çocuklarına ve çocuklara 1/2 ölçek, erişkinlerde 1 ölçek veya doktorun tavsiyesine göre daha fazla verilir. Paladac süt meyve suları ve diğer gıdalara karıştırılarakta verilebilir.

Painex 10 40 mg jel

ÜRÜN ADI : PAINEX 10 40 g JEL


ETKEN MADDE : Etofenamat


ÜRÜN BİLGİSİ : PAINEX 10 JEL iskelet sisteminde, kas, eklem ve ilgili dokuların enflamasyon ve ağrılı durumlarında analjezik, antienflamatuar olarak kullanılır. Spondilit, artroz, ağrılı omuz tutulması, lumbago, siyatik, tendinit, tendosinovit, bursit, ezilme, burkulma, gerilme gibi künt spor yaralanmalarında iyileşmeyi hızlandırmak amacıyla topikal olarak kullanılan müstahzardır.




ETKEN MADDE


Etofenamat






Topikal Analjezik - Antienflamatuar






PAINEX 10 40 g Jel



FORMÜLÜ


Beher tüp (40 g) %10 etofenamat içerir.
Yardımcı Madde: Etil alkol, çam ve okaliptol esansı.



FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ


Etofenamat analjezik ve antienflamatuar etkilere sahip bir maddedir. Ancak Etofenamat lokal olarak uygulanan bir antienflamatuardır. Preparatın sıvağ maddesi sayesinde etken maddesi etofenamat deriden hızla penetre olarak etkisini göstermektedir.
Deriye uygulandığında ortaya çıkardığı serinletici etki yanı sıra deride kızarma, yanma gibi duygular oluşturmamaktadır.



ENDİKASYONLARI


PAINEX 10 JEL iskelet sisteminde, kas, eklem ve ilgili dokuların enflamasyon ve ağrılı durumlarında lokal olarak analjezik, antienflamatuar olarak kullanılır. Spondilit, artroz, ağrılı omuz tutulması, lumbago, siyatik, tendinit, tendosinovit, bursit, ezilme, burkulma, gerilme gibi künt spor yaralanmalarında iyileşmeyi hızlandırmak amacıyla endikedir.



KONTRENDİKASYONLARI


Etken madde etofenamata, flufenamik asit ve içerdiği diğer maddelere bilinen aşırı duyarlılığı olan vakalarda kontrendikedir.



UYARILAR & ÖNLEMLER


Non-steroid antienflamatuar maddelere aşırı duyarlılığı olan vakalarda çapraz alerji olasılığı nedeniyle uygulanmamalıdır. Ayrıca PAINEX 10 JEL açık yaralara ve egzamatöz lezyonlu bölgelere uygulanmamalıdır.



YAN ETKİLER


Çok seyrek, lokal olarak uygulandığı bölgelerde deride irritasyona neden olabilir. Ancak bu durum ilacın kesilmesi halinde ortadan kalkar.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.



ETKİLEŞMELER



Bildirilmemiştir.



DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Hekim tarafından başka bir şekilde önerilmedikçe, günde 3 ila 4 kez ağrılı veya enflamasyonlu bölgeye PAINEX 10 JEL uygulanır ve masaj yapılarak derin dokulara nüfuz etmesi sağlanır. Bandajlı bölgenin yakınına uygulama da, bölgeye penetrasyon kabiliyeti nedeniyle yeterli olabilmektedir.



SAKLAMA KOŞULLARI


25°C’nin altında saklayınız.

pacofen-s 20 tablet

** BU İLAÇ UZUN SÜREDİR İLAÇ PAZARINDA BULUNMAMAKTADIR **


» Analjezik, Antipiretik, Sedatif


Etken Maddesi
Paracetamol + Caffeine


PACOFEN-S 20 TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır


FORMÜLÜ


500 mgParasetamolTablet50 mgKafeinTablet


ENDİKASYONLARI


Baş ağrısı, diş ağrısı, adet sancıları, sinüzit, soğuk algınlığı, grip ve diğer bakteriyel ve viral enfeksiyonlerın ağrılı ve ateşli durumların, kas ağrısı, sırt ağrısı, burkulma, bursit, artrit ve romatizmanın ağrılı durumlarında ateş düşürmek ve ağrıyı gidermek için kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Parasetamole ve kafeine aşırı duyarlı kişilerde kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Aktif alkolizm viral hepatit karaciğer hastalığı ve ağır böbrek fonksiyon bozukluğu olanlarda dikkatle kullanılmalıdır. Kronik alkoliklerde teropatik dozları takiben hepatotoksisite ve karaciğer yetmezliği gelişir. Kronik alkol bağımlılarında güvenli doz sartanamadığından günde 2gr veya düşük dozlarda tedavi önerilir. Hamilelerde kullanılır. Parasetamol parasenteye geçer. Alışılmış terapötik dozlarda kısa süreli olmak şartıyla hamilelliğin tüm dönemlerinde kullanılabilir. Yüksek dozlarda devamlı olarak kullanımı annede anemiye, yeni doğan bebekte ise fatal böbrek rahatsızlığına neden olabilir.


YAN ETKİLER


Ender olarak yan etkilere neden olur. Başlıca yan etkiler şunlardır: Hematolojik: Hematolojik önemi, nötropeni, lökopeni, pansitopeni, trombositomeni Ciltte döküntüler ateş görülebilir


ETKİLEŞMELER


Parasetamol, oral antigoagüalanların hipoprotrombinemik etkisi artırabilir. Parasetamolün karaciğerde metabolizasyonu oral kontraseptiflerle artar. Absorbsiyonu antikolinerjik ve narkotikler gibi mide boşalmasını geciktiren ilaçlarla azalabilir. Yüksek ve aşırı dozlarda toksisitesi kronik ve aşırı alkol kullanımına bağlı olarak artar. Kloramfenikol ile birlikte kullanıldıklarında her ikisininde serum düzeyleri yükselir. Yüksek dozlarda uzun süre aspirin veya diğer salisilatlar gibi nonsteroidal antienflamatuvarlar ile birlikte kullanımı analjezik nöropati, böbrek papilla nekrozu, ağır böbrek hastaları, böbrek ve mesane kanserine neden olabilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Erişkinlerde 3-4x1-2 tablet/gün dozda, Çocuklarda 3x 1/2 tablet/gün dozda, tok karına kullanılır


İlaç Fiyatı 0.92 krş


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* PACOFEN 300 MG 20 TABLET


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* PARAMIDON 500 MG 30 TABLET
* PARAMIDON 500 MG 20 TABLET
* GRIPALJIN 1 KAŞE
* GRIPIN 500 MG 1 KAŞE
* LOKMAN 100 KAŞE
* MEDAFEİN 20 TABLET
* DARVOLIN 500 MG 20 TABLET
* NOPAIN PLUS 20 TABLET
* TYLOL PLUS 20 TABLET
* DERMANCI 20 TABLET
* REMIDON 20 TABLET
* PERALJİN 20 BLİSTER TABLET
* GERALGINE-P 500 MG 20 TABLEt
* TERMALGINE PLUS 500 MG 20 TABLET
* VERMOL 500 MG 30 TABLET
* ADAFEN 30 TABLET
* PANALGINE 300 MG 50 TABLET
* KATALJIN-P 500 MG 20 TABLET
* SETAKAF 500 MG 20 TABLET
* COMAX FORT 20 TABLET
* PANADOL EXTRA 500 MG 24 FİLM TABLET

p.v.7 polivitamin

» Vitamin


FORMÜLÜ


30mgVitamin cDraje

3.5mgVitamin b1

Draje2.5mgVitamin b

2Draje18mgNikotinamidDraje

400 IUVitamin d

3Draje3500 IUVitamin aDraje

5mgKalsiyum pantotenatDraje

0.2mgVitamin b6Draje


ENDİKASYONLARI


Vitamin eksikliğinin önlenmesi ve vitamin ihtiyacının arttığı durumlarda kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Formülünde bulunan maddelerden bir veya birden fazlasına hassasiyeti olan kişilerde kontrendikedir


UYARILAR & ÖNLEMLER


P.V.7 içerdiği A vitamini nedeniyle aşırı dozda alındığında akut ya da kronik toksisiteye sebep olabilir. Bu ürünü kullanırken dışarıdan ek A ve D vitamini verilmemelidir.
12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.
Gebelik ve emzirme dönemlerinde kişinin beslenme durumuna göre önerilen dozlarda kullanılmalıdır.


YAN ETKİLER


Herhangi bir yan etki ve kontrendikasyonunu rastlanmamasına rağmen, yüksek dozlarda uzun süre kullanıldığında hipervitaminoz olabileceği göz önünde tutulmalıdır.


ETKİLEŞMELER


Yoktur.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Hekim başka şekilde tavsiye etmediği taktirde : Adolesans çağından itibaren günde 1 draje. Drajeler çiğnenmeden bir miktar sıvı ile alınmalıdır. Hekime danışmadan kullanılmamalıdır.

ozaprin

OZAPRIN+Film Tablet
Uretici Firma:
ALİ RAİF
Etken Madde(ler):
Olanzapin
Piyasa Şekilleri:
7.5 mg: 28 film tablet 2.5 mg: 28 film tablet 5 mg: 28 film tablet 10 mg: 28 film tablet içeren blister ambalajlarda.


KULLANIM ŞEKLİ & DOZU

OZAPRIN önerilen günlük başlangıç dozu aç veya tok karnına 1 defada alınan 5-10 mgdır. Daha sonra günlük dozaj hastanın klinik durumuna göre 5-20 mg arasında değişecek şekilde ayarlanır. Günlük dozun 15 mga ya da daha yukarılara arttırılması yalnızca en az 4 günlük tedaviden sonra önerilmektedir. Şizofrenide idame tedavisi: Hastalar aralıklarla muayene edilip idame tedavisi gerekliliği ve uygun doz açısından değerlendirilmelidir. Bipolar Mani: Aç veya tok karnına günde bir defa olacak şekilde genellikle 10 veya 15 mg Olanzapin ile başlanır. Doz ayarlamaları gerekiyorsa 24 saatten daha kısa zaman aralıklarıyla yapılmamalıdır. Doz ayarı gerekliliğinde günlük 5 mglık değişimler (artma-azalma) yapılması önerilmektedir. Bipolar Mani Idame Tedavisi: Manide akut tedavi yanıtının sonrasında hem başlangıçta elde edilen yanıtın sürdürülmesi hem de yeni manik epizodların önlenmesi yönünden tedaviye devam edilir. Olanzapin 18 yaşın altındaki olgularda araştırılmamıştır. Yaşlı hastalarda: Rutin olarak düşük bir başlangıç dozu (5m-gün) endike değildir ancak 65 yaş ve üstündekilerde ve klinik faktörler izin verdiği sürece düşünülmelidir.

ENDİKASYONLARI

Olanzapin şizofreni tedavisinde endikedir. Başlangıç tedavisine yanıt vermiş hastaların idame tedavisinde klinik düzelmenin sağlanmasında etkilidir. Bipolar bozuklukta olanzapin orta derece ile ağır manik dönemlerin tedavisinde ve bipolar bozuklukta reküransların önlenmesinde endikedir.

KONTRENDİKASYONLARI

Ilacın içeriğindeki maddelere karşı bilinen aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir. Olanzapin dar açılı glokom riski olanlarda kontrendikedir.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Ketoasidoz veya komaya bağlı hiperglisemi veya varolan diyabetin alevlenmesi bazı ölümcül vakalar da dahil olmak üzere çok nadir olarak bildirilmiştir. Bazı vakalarda önceden vücut ağırlığının artmış olması bu duruma eğilimin olabileceğini göstermiştir. Diyabetik hastalarda ve diabetes mellitusun gelişebileceği risk faktörleri olan hastalarda düzenli klinik izleme önerilmektedir. Prostatik hipertrofisi veya paralitik ileusu ve benzer durumları olanlarda dikkatle reçete edilmesi önerilir. Antipsikotik tedavisi sırasında hastanın klinik durumundaki iyileşme birkaç günden birkaç haftaya kadar sürer. Bu süre zarfında hastalar yakından izlenmelidir. Yükselen ALT ve-veya ASTı olan hastalarda hepatik yetersizliğin belirti ve semptomları olan hastalarda sınırlı hepatik fonksiyonel rezervi ile ilişkili önceden var olan durumları olan hastalarda ve potansiyel olarak hepatotoksik ilaçlarla tedavi edilen hastalarda dikkatli olunmalıdır. Tedavi sırasında artan ALT ve-veya AST vakaları takip edilmeli ve dozun azaltılması düşünülmelidir. Hepatit teşhisi konan vakalarda olanzapin tedavisi kesilmelidir. Herhangi bir sebeple düşük lökosit ve-veya nötrofil sayımı olan hastalarda geçmişinde ilaca bağlı gelişmiş kemik iliği depresyonu -toksisitesi olan hastalarda beraberindeki bir hastalık radyasyon tedavisi veya kemoterapi nedeniyle kemik iliği depresyonu olan hastalarda ve hipereozinofilik durumları veya miyeloproliferatif hastalığı olan hastalarda dikkatli olunmalıdır. Nöroleptik Malign Sendrom (NMS): NMS antipsikotik ilaç tedavisiyle bağlantılı potansiyel olarak hayatı tehdit eden bir durumdur. Nadir sayıdaki NMSun olanzapin alımıyla bağlantılı olduğu bildirilmiştir. Eğer hasta NMSu gösteren belirti ve semptomlar gösterirse veya NMSe ait ek klinik belirtiler olmaksızın açıklanamayan yüksek ateş görülüyorsa olanzapin dahil tüm antipsikotik ilaçlar kesilmelidir. Olanzapin nöbet geçmişi olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır veya nöbet eşiğini düşürebilecek faktörlerin görüldüğü hastalarda da dikkatli olunmalıdır. Olanzapinle tedavi edilen hastalarda nadiren nöbet bildirilmiştir. Bildirilenlerin çoğunun geçmişinde nöbet olduğu ya da nöbet oluşumu için risk faktörlerinin olduğu rapor edilmiştir. Olanzapin alan hastalarda tardif diskinezi belirti ve semptomları ortaya çıkarsa dozun azaltılması veya ilacın kesilmesi düşünülmelidir. Bu semptomlar geçici olarak artabilir veya tedavi kesildikten sonra bile yükselebilir. Olanzapinin yaşlılarda kullanımıyla ilgili yapılan klinik çalışmalarda postüral hipotansiyon nadir olarak görülmüştür. Diğer antipsikotiklerde olduğu gibi 65 yaşın üzerindeki hastalarda tansiyonun periyodik olarak ölçülmesi önerilir. Özellikle konjenital uzun QT sendromu konjestif kalp yetmezliği kalp hipertrofisi hipokalemi veya hipomagnezemisi olan yaşlılarda QTc aralığını artırdığı bilinen ilaçlarla birlikte reçete edilirken dikkatli olunmalıdır. Gebelik kategorisi Cdir. Insanlar üzerinde deneyim sınırlı olduğundan dolayı hamilelik sırasında yalnızca fetüse olabilecek potansiyel riskine karşın potansiyel yararları düşünülerek kullanılmalıdır. Insanlarda olanzapinin süte geçip geçmeyeceği bilinmemektedir. Hastalara olanzapin kullandıkları süre zarfında emzirmemeleri önerilmelidir. Olanzapin uyku hali oluşturabileceği için hastalar motorlu araçlar da dahil tehlikeli makineleri kullanırken dikkatli olmalıdırlar.

YAN ETKİLER

Çok sık (>%10): Kilo alımı somnolans alzheimer hastalığı bulunan kişilerin katıldığı çalışmalarda duruş bozukluğu plazma prolaktin düzeyinde artış; ancak klinik belirtilerle (örn. Jinekomasti galaktore ve memede büyüme) nadiren karşılaşılmıştır. Hastaların çoğunda tedaviye devam edilmesine rağmen düzeyler normale dönmüştür. Sık (%1-10): Eozinofili iştah artışı glukoz düzeyinde ve trigliserid düzeylerinde artış baş dönmesi akatizi ortostatik hipotansiyon kabızlık ve ağız kuruluğu dahil olmak üzere hafif ve geçici nitelikte antikolinerjik etkiler hepatik transaminazlarda (ALT AST) özellikle erken tedavide asemptomatik geçici yükselmeler asteni ödem. Sık olmayan (%0.1-1): Hipotansiyon ya da senkop ile birlikte veya tek başına bradikardi ışığa duyarlılık reaksiyonu kreatinin fosfokinaz düzeyinde artış. Nadir (%0.01-0.1): Lökopeni epileptik nöbetler (bu vakaların çoğunda nöbet öyküsü ya da nöbetlere karşı yatkınlığı arttıran faktörler belirlenmiştir) döküntü. Çok nadir (<%0.01): Trombositopeni ketoasidoz veya komayla ilişkili olarak bazıları ölümle sonuçlanabilen hiperglisemi ya da diyabette kötüleşme Nöroleptik Malign

ETKİLEŞMELER

Olanzapin CYP1A2 ile metabolize olduğundan bu izoenzimi özellikle indükleyen veya inhibe eden maddeler olanzapinin farmakokinetiğini etkileyebilir. Olanzapin metabolizması sigara içme ve karbamazepinle indüklenip olanzapin konsantrasyonlarında azalmaya yol açabilir. Spesifik CYP1A2 inhibitörü olan fluvoksaminin olanzapinin metabolizmasını belirgin olarak inhibe ettiği kanıtlanmıştır. Fluvoksamini takiben alınan olanzapinin cmaxındaki ortalama artış sigara içmeyen kadınlarda %54 sigara içen erkeklerde %77 olmuştur. Olanzapinin ortalama AUC artışı sırasıyla %52 ve %108 idi. Fluvoksamin veya siprofloksasin ketokonazol gibi herhangi bir CYP1A2 inhibitörü kullanımında daha düşük bir olanzapin başlangıç dozu düşünülmelidir. Aktif kömür oral olanzapin biyoyararlanımını %50-60 azaltır ve olanzapinden en az 2 saat önce veya sonra alınmalıdır. Olanzapin direkt ve indirekt dopamin agonistlerin etkilerini antagonize edebilir. Valproatın plazma seviyelerinin terapötik olarak gözlemlenmesi olanzapinle birlikte tedavinin başlangıcından sonra valproat dozunun ayarlanması gerektiğini göstermemiştir.

oxysept 1

» Kontakt Lens Çözeltisi


FORMÜLÜ


Conray2 solüsyonConray1 solüsyon


ENDİKASYONLARI


Normal yumuşak ve yüksek oranda su içeren lenslerde kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Bilinen bir kontrendikasyonu tesbit edilmemiştir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Lensler hiçbir zaman protein temizleme işleminden sonra direkt göze uygulanmamalı, daima önce durulanıp sonra dezenfekte edilmelidir. Protein temizleme çözeltisi veya Oxysept-1 katiyen göze temas ettirilmemelidir. Kontaminasyon olmaması için damlatma uçlarına dokunulmamalıdır. Lensler tükürük ile ıslatılmamalı, temizlerken kesinlikle musluk suyu kullanılmamalıdır. Her zaman yeni çözelti kullanıp, kullandıktan sonra hemen dökülmelidir. Lensler 12 saatten fazla Protein temizleme çözeltisinde bırakılmamalıdır. Protein temizleme tabletlerini eritmek için kesinlikle musluk suyu kullanılmamalıdır. Aksi halde lenslerin üzerinde renklenme ve lekelenme meydana gelebilir. İrritasyon (tahriş) halinde lensler, çıkartılıp doktora danışılmalıdır.


YAN ETKİLER


Bilinen bir yan etkisi yoktur.


ETKİLEŞMELER


Yoktur.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Günlük bakım: Lensler en az 20 dakika tercihen bütün gece Oxysept -1 içinde tutulur. Daha sonra Oxysept-2 ile nötralize edilir. Kısa bir süre çalkalanır. Haftalık bakım: Protein temizlenmesi yapılacak plastik kaplar işaretlenmiş noktaya kadar Oxysept-2 veya allergan Preserved Saline Solution ile doldurulur ve birer protein temizleme tableti atılır. 2 saati geçmemek şartı ile en az 15 dakika, protein tabletlerinin çözündüğü kaplarda tutulur. Lensler kaplardan alınıp Oxysept-2 ile iyice yıkanır ve normal günlük bakıma geçilir. Kontakt lensler hiçbir zaman Oxysept-1 ile birilikte göze uygulanmamalıdır. Önce Oxysept-2 ile tarif üzerine nötralize edilip ondan sonra uygulanmalı nötralize edilmediği konusunda şüphe varsa tekrar nötralize edilmelidir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* Oxysept-2
* Oxysept One Step

3 Ağustos 2010 Salı

Psyllax 120 gr 20 poşet

>> laksatif

FORMÜLÜ

6 gPsyllium hidrofilik musilloidPoşet

ENDİKASYONLARI

Geçici veya kronik konstipasyonun giderilmesinde laksatif olarak kullanılır.

KONTRENDİKASYONLARI

Sıvı alımları önemli ölçüde sınırlanmış olan hastalarda,
Apandisit şüphesi olan durumlarda nedeni belli olmayan rektal kanamalarda,
Barsak ülseri, daralması ve yapışmalarında,
Mide bulantısı ve kusma olan vakalarda,
İleus varlığında veya ileus tehlikesi olan durumlarda,
Kolon atonisi olan kişilerde,
İleri düzeydeki ve insülin dozu zor ayarlanabilen diabetes mellitusta.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Poşet içeriğinin yeteri kadar sıvı ile birlikte alınmaması veya çiğnenerek alınması ilacın etkisini azaltacağı gibi özefagus tıkanmasına, ileus veya barsak tıkacına yol açabilir. Bu nedenle Psyllax bol miktarda sıvı ile birlikte alınmalıdır.
Tamamen bitkisel ilaç olan Psyllax hamilelerde ve süt veren annelerde güvenle kullanılabilir.

YAN ETKİLER

Psyllax mide-barsak kanalından emilime uğramaz. Bu nedenle de ciddi bir sistemik yan etkisi yoktur. Bazen karın ağrısı, diyare ve mide-barsak gazlarına neden olabilir. Ender olarak allerjik reaksiyonlar görülebilir.

ETKİLEŞİMLER

Psyllax ile birlikte alınan ilaçların emilimlerinde bir azalma görülebilir. Bu nedenle Psyllax diğer ilaçların alımından en az 2 saat sonra kullanılmalıdır. Psyllax'ın sürekli ve yüksek dozda kullanılması serum potasyum düzeyinde bir azalmaya neden olarak potasyum tutucu diüretiklein bu özelliklerine ters bir etki oluşturabilir. İnsülin kullanan diyabetiklerde insülin dozunun azaltılması gerekebilir.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği taktirda günde 1 veya gerektiğinde 2 veya 3 kez 2 poşet içeriği 1 bardak soğuk suya boşaltılıp karıştırılır ve bekletmeden içilir. Psyllax'ın alınması sırasında en az 250 ml ( 2 su bardağı ) sıvı alınmalıdır. İlave sıvı alımı laksatif etkiyi arttırır. Su yerine soğuk çay, meyve suyu v.b. içecekler de kullanılabilir. Doz ilaçtan alınan cevaba göre yeniden belirlenebilir. Etki genellikle 12-24 saat içerisinde gözlenir. Bazı kişilerde bu süre 2-3 güne kadar çıkabilir. Psyllax herhangi bir yan etki göstermeden uzun süre kullanılabilir.
6-12 yaş arası çocuklarda yetişkin dozu günde 1 veya gerektiğinde 2 veya 3 kez 1/2 oranında ve en az 250 ml sıvı ile birlikte uygulanmalıdır. 6 yaş altındaki çocuklarda doktora danışılmadan kullanılmamalıdır.
Psyllax şeker içermediğinden diabetik veya karbonhidrat alımı kısıtlanmış olan hastalarda rahatlıkla kullanılabilir. Psyllax'ın herbir dozu yaklaşık 16 kalori enerji verir.
1 poşet Psyllax 2.4 mg sodyum ve 31.5 mg potasyum içerir. Bu nedenle vücutta sodyum ve su tutulmasının sakıncalı olduğu vakalarda potasyum alımı sınırlanmış olan hastalara çekinilmeden tavsiye edilebilir.

oxxa 200 mg 30 kapsül

» Mukolitik


Etken Maddesi
Asetil sistein


OXXA 200 MG 30 KAPSÜL

Yerli, Beşeri bir ilaçdır


FORMÜLÜ


Şurup: Acetylcysteine, 200 mg/ml(%4) Kapsül: Acetylcysteine, 200 mg


ENDİKASYONLARI


Asist;balgam atılması, ekspektorasyonun kolaylaştırılması gereken durumlar, bronkopulmoner hastalıklar ve bronşial sekreksiyon bozukluklarının tedavisinde. Kronik Bronşitli hastaların ekspektorasyon zorluğu ve ciddi öksürük semptomlarının hızla iyileşmesini sağlar.Çift yönlü antioksidan etki mekanizması ile hücreleri serbest oksijen radikallerinin zarar verici etkilerinden korur.Akut akciğer hasarında klinik prognozun iyi yönde gelişmesini sağlar.Akciğer hücrelerini sigara dumanının zarar verici etkilerinden korur. N-asetilsistein proflaktik amaçla kullanıldığında grip semptomlarının oluşmasını engeller. Bu etki 6 ay süreli çok merkezli bir çalışmada test edilmiştir. Profilaktik asetilsistein'in KOAH'lı hastaları gribe karşı koruduğu ve akut üst solunum yolu enfeksiyonlarının alevlenme sıklığı ve şiddetini dramatik şekilde azalttığı tespit edilmiştir. Akut ve kronik bronkopulmoner hastalıkların tedavisinde mukolitik olarak: Akut Pulmoner Hastalıklar: Pnömoni,Bronşit,Trakeobronşit, Kronik Pulmoner Hastalıklar: Kronik amfizem,Kronik astmatik bronşit, Tüberküloz,Bronşektazi,Akciğerlerin primer amiloidozu Kistik fibrozisdeki pulmoner komplikasyonlar: Parasetamol


KONTRENDİKASYONLARI


- Hipofosfatemi veya barsak obstruksiyonlarında - Etkin madde Sevelamer’e veya formülasyonda yer alan yardımcı maddelere karşı aşırı duyarlılık


UYARILAR & ÖNLEMLER


Gastroduodenal ülser durumlarında preparatın kullanımından sonra bronşiyal sekreksiyonda belirgin artış olabilir. Bu durumda öksürük refleksi yeterli değilse hava yolunun açık tutulmasına özen gösterilmelidir. Gebelerde ve süt veren annelerde kullanılmamalıdır.


YAN ETKİLER


Bulantı, kusma, stomatit, burun akıntısı ve ürtiker gibi.


ETKİLEŞMELER


Atropin ve antitüssiflerle birlikte kullanılmamalıdır


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Şurup : Günlük doz erişkinlerde 3x5 ml ve çocuklarda 2x1/2-1 ölçektir. Kapsül : Günlük doz erişkinlerde 3x1 kapsüldür. Şurubun hazırlanması: Kullanımdan en az yarım saat önce hazırlanmalıdır. Şişedeki işaretli yere kadar su doldurulur ve şişe bir-iki dakika şiddetle çalkalanır. Kendi haline bırakıldıktan yarım saat sonra tekrar şiddetle çalkalanır. ıçerik çözünmelidir. Portakal tadında, yarı saydam kullanıma hazır şurup etkisini oda sıcaklığında 12 gün korur.


İlaç Fiyatı 5.48 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* OXXA 40 MG 150 ML ŞURUP


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)



* MENTOPİN 600 MG 20 EFFERVESAN TABLET
* NAC 600 MG 10 EFERVESAN TABLET
* MUCONEX GRANÜL 100 ML
* ASIST % 4 100 ML GRANUL
* ACT 100 MG TEK DOZLUK EFF.GRANÜL İÇEREN 30 POŞET
* MENTOPİN 200 MG 20 EFFERVESAN TABLET
* EXTAL 200 MG 20 EFFERVESAN TABLET
* MUCONEX GRANÜL 150 ML 60 GR GRANÜL
* ASIST 60 GR 150 ML GRANUL
* ASIST 200 MG 30 KAPSUL
* ASIST %10 3 ML 300 MG 5 AMPUL
* ACT 300MG/3ML (%10) SOLÜSYON İÇEREN 5 AMPUL
* ACT 200 MG TEK DOZLUK EFF.GRANÜL İÇEREN 30 POŞET
* ACETYLCYSTEİN 600 TROM 10 EFERVESAN TABLET
* MUCONEX 600 MG 10 EFERVESAN TABLET
* ASIST 200 MG 30 SAŞE
* ACT 100 MG TEK DOZLUK EFF.GRANÜL İÇEREN 60 POŞET
* ACT 200 MG TEK DOZLUK EFF.GRANÜL İÇEREN 60 POŞET
* ACT 300MG/3ML (%10) SOLÜSYON İÇEREN 10 AMPUL
* ASIST %10 3 ML 300 MG 10 AMPUL
* MENTOPİN 600 MG 20 EFFERVESAN TABLET
* MUCONEX 600 MG 20 EFERVESAN TABLET
* ACETYLCYSTEİN 600 TROM 20 EFERVESAN TABLET
* EXTAL 600 MG 20 EFFERVESAN TABLET
* ASİST PLUS 600 MG TOZ İÇEREN 30 SAŞE

Oxis 9 mcg 60 doz turbuhaler

» Adrenerjik Agonist


Etken Maddesi
Formoterol Fumarat


OXIS 9 MCG 60 DOZ TURBUHALER

İthal, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Her inhalasyon dozunda; Formoterol fumarat dihidrat ………………………9 µg (Hastaya ulaşan 9 µg doz, 12 µg ölçülü doza eşdeğerdir.)


FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ


Farmakodinamik Özellikler Farmakoterapötik grup: Selektif β2-antagonist Formoterol bronş düz kasında gevşeme sağlayan selektif bir b2-adrenerjik reseptör agonistidir. Böylece, formoterol, geri dönüşümlü solunum yolu obstrüksiyonu olan hastalarda, bronkodilatatör etki gösterir. Bronkodilatatör etkisi, inhalasyondan sonra 1-3 dakika içinde hızla başlar ve tek dozdan sonra yaklaşık 12 saat sürer. Formoterol dahil olmak üzere, b2-adrenoreseptör agonisti olan ilaçların farmakodinamik etkileri, adenozin trifosfatın (ATP) siklik-3’, 5’- adenosine monofosfat (AMP)’a dönüşümünü katalize eden hücre içi adenilat siklaz enziminin sitimülasyonuna bağlanabilir. Siklik AMP düzeylerinin artması, bronşiyal düz kaslarının gevşemesine, çeşitli hücrelerden, özellikle mast hücrelerinden erken hipersensivite mediatörlerinin salınımının inhibe edilmesine neden olur. Farmakokinetik Özellikler Emilim: İnhale edilen formoterol hızla emilir ve inhalasyondan yaklaşık 10 dakika sonra doruk plazma konsantrasyonuna ulaşılır. Yapılan çalışmalarda Turbuhaler aracılığıyla inhale edilen formoterolün akciğerlere ulaşan ortalama miktarı, hastaya ulaşan dozun (Hastaya ulaşan 9 µg doz, 12 µg ölçülü doza eşdeğerdir.) %28-49’u (ölçülü dozun %21-37 si) arasında değişir. İnhalasyon sırasında yutulan kısım da dahil olmak üzere, akciğerlere ulaşan en yüksek dozun sistemik biyoyararlanımı, hastaya ulaşan dozun yaklaşık %61’idir (ölçülü dozun %46 sı). Dağılım ve metabolizma : Yaklaşık %50 oranında plazma proteinlerine bağlanır. Formoterol, glukuronidasyon ve O-demetilasyonla karaciğerde metabolize edilir. O-demetilasyondan sorumlu enzim tanımlanmamıştır. Toplam plazma klerensi ve dağılım hacmi belirlenmemiştir. Eliminasyon : Formoterol dozunun büyük bir kısmı metabolize edilerek atılır. İnhalasyondan sonra hastaya ulaşan formoterol dozunun % 8-13’lük (ölçülü dozun %6-10’u) miktarı metabolize edilmeden idrarla atılır. İntravenöz olarak verilen dozun yaklaşık %20’si idrarla değişmeden atılır. İnhalasyondan sonra terminal yarılanma süresi yaklaşık 17 saattir.


ENDİKASYONLARI


Oxis Turbuhaler, uygun dozlarda kortikosteroidlerle tedavinin yeterli olmadığı astımlı hastalarda, inhale kortikosteroidler ile tedaviye ilave olarak solunum yolu obstrüksiyonu semptomlarının giderilmesinde ve egzersizin neden olduğu semptomların önlenmesinde endikedir. Oxis Turbuhaler ayrıca kronik obstrüktif akciğer hastalığında (KOAH) solunum yolu obstrüksiyonu semptomlarının giderilmesinde kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Formoterol ve inhale edilen laktoza karşı aşırı duyarlı olduğu bilinen hastalarda kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Oxis Turbuhaler astımda ilk tedavi olarak kullanılmamalıdır (kullanımı yeterli değildir.).
Uzun etkili agonist ile tedavi edilmesi gereken astımlı hastalara, uygun dozlarda kortikosteroidlerle anti-inflamatuvar tedavinin de uygulanması gerekir. Hastalara, Oxis Turbuhaler tedavisi başlandıktan sonra semptomlarda düzelme olsa bile, anti-inflamatuvar tedaviye devam etmeleri önerilmelidir. Semptomlarda düzelme yoksa veya β2-agonist dozunun artırılması gerekiyorsa, altta yatan durumun kötüye gittiği ve astım tedavisinin yeniden değerlendirilmesi gerektiği düşünülmelidir. (İnhale kortikosteroidlerin astım semptomlarının kontrolünde yeterli etki sağlamaması durumunda Oxis Turbuhaler ilave tedavi olarak kullanılabildiği halde, hastalarda akut ciddi astım alevlenmesi görüldüğünde ve belirgin kötüleşme olan veya kötüye giden astımı olan hastalarda Oxis Turbuhaler’a başlanmamalıdır.


Oxis Turbuhaler ile tedavi sırasında astım ile ilişkili ciddi yan etkiler ve alevlenme görülebilir. Bu durumda hastalara, tedaviye devam etmeleri fakat, Oxis Turbuhaler’ a başlandıktan sonra astım semptomları kontrol altına alınamazsa veya kötüleşirse medikal yardım almaları söylenmelidir. Astım semptomları kontrol altına alındığında Oxis Turbuhaler dozu yavaş yavaş
azaltılabilir. Tedavi azaltıldığında, hastaların düzenli takip edilmesi önemlidir. Oxis Turbuhaler’ın etkili en düşük dozu kullanılmalıdır.


Günlük maksimum doz aşılmamalıdır. Astım hastası yetişkinlerde günde 36 mikrogramdan fazla, astım hastası çocuklarda günde 18 mikrogramdan fazla ve kronik obstrüktif akciğer hastalarında günde 18 mikrogramdan fazla uygulanan dozlardaki uzun dönem düzenli tedavide güvenilirlik kanıtlanmamıştır.


Egzersizin neden olduğu bronkokonstrüksiyonun önlenmesi için sık sık ilaca gereksinim olması yeterince kontrol edilemeyen astım işaretidir ve tedavinin ve hasta uyumunun yeniden değerlendirilmesini gerektirir. Hasta, düzenli tedaviye (örn. kortikosteroidler ve uzun etkili β2-agonistleri ile) rağmen, egzersizin neden olduğu bronkokonstrüksiyonun önlenmesi için her hafta birçok kez tedaviye gereksinim duyuyorsa, astım tedavisi, bir uzman tarafından yeniden değerlendirilmelidir.


Tirotoksikoz, feokromasitoma, hipertrofik obstrüktif kardiyomiyopati, idiyopatik subvalvular aort stenozu, ağır hipertansiyon, anevrizma ve ağır kardiyovasküler hastalığı olan hastalar (iskemik kalp hastalığı, taşiaritmiler ya da ağır kalp yetmezliği gibi) dikkatle izlenmelidir.



QTc-aralığının uzamış olduğu hastalarda ve QTc-aralığının uzamasına neden olan ilaçları kullanan hastalarda dikkatli olunmalıdır. Formoterol de QTc-aralığının uzamasına neden olabilir.


agonistlerin hiperglisemik etkilerinden dolayı, tedavi başlangıcında diyabet hastalarının kan glukoz düzeylerinin izlenmesi önerilmektedir.


agonist tedavisi, ciddi hipokalemi ile sonuçlanabilir. Hipoksi durumunda hipokalemi artacağından, akut ağır astım durumlarında özel dikkat göstermek gerekmektedir. Hipokalemik etki, ksantin türevleri, steroidler ve diüretiklerle birlikte kullanıldığında artabilir. Bu nedenle serum potasyum düzeyleri izlenmelidir.


Diğer inhalasyon tedavilerinde olduğu gibi, paradoksik bronkospazm gelişme riski gözönünde bulundurulmalıdır
Oxis Turbuhaler, hastaya ulaşan her dozda 450 µg (ölçülü dozda 600 µg’ye eşdeğer) laktoz içerir. Bu miktarın laktoz intoleransı olan hastalarda herhangi bir sorun yaratması beklenmez.
6 yaşından küçük çocuklarda yeterli deneyim olmadığından kullanılması önerilmez.


Böbrek veya karaciğer fonksiyonlarındaki azalmanın, formoterolün farmakokinetiğini ne kadar etkilediği ve yaşlılardaki farmakokinetiği bilinmemektedir. Formoterol, metabolize edilerek atıldığından ağır karaciğer sirozu olan hastalarda formoterol düzeylerinin yükselmesi beklenebilir.


YAN ETKİLER


β2 agonist terapinin en sık bildirilen tremor, palpitasyon gibi yan etkileri hafif şiddettedir ve tedavi başladıktan sonra birkaç gün içerisinde ortadan kaybolmaktadır. Sık (% 1-% 10) Merkezi sinir sistemi : Başağrısı,tremor Kardiyak bozukluklar: Palpitasyon Daha az sıklıkla (% 0.1- % 1) Psikiyatrik bozukluklar : Ajitasyon, huzursuzluk, uyku bozuklukları Kas iskelet sistemi ve bağ dokusu bozuklukları: Adale krampları Kardiyak bozukluklar: Taşikardi Nadir (% 0.01-% 0.1) Gastrointestinal bozukluklar: Bulantı Bağışıklık sistemi bozuklukları: Hipersensivite reaksiyonları (bronkospazm, ekzantem, ürtiker, kaşıntı Metabolizma ve beslenme bozuklukları: Hipokalemi/Hiperkalemi Kardiyak bozukluklar: Kardiyak aritmiler(atriyal fibrilasyon, supraventriküler taşikardi,ekstrasistoller Çok Nadir (< % 0.01) Kardiyak bozukluklar: Angina pectoris Araştırma sonuçları: QTc aralığında uzama Metabolizma ve beslenme bozuklukları: Hiperglisemi Sinir sistemi bozuklukları: Tat alma bozukluğu, baş dönmesi Vasküler bozukluklar: Kan basıncı değişiklikleri Diğer inhalasyon tedavilerinde de olduğu gibi, bazı vakalarda nadiren paradoksik bronkospazm gelişebilir. b2-agonistlerle tedavi sırasında insülin, serbest yağ asitleri, gliserol ve keton cisiµiklerinin kan seviyelerinde artış olabilir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ. Gebelik ve laktasyonda kullanım: Gebelik kategorisi C İnsanlarda gebelik sırasında formoterol kullanımı ile ilgili deneyim sınırlıdır. Hayvan çalışmalarında, formoterolün, implantasyon kayıpları ile birlikte postnatal yaşam süresinde ve doğum kilosunda azalmaya neden olduğu gözlenmiştir. Bu etkiler, Oxis Turbuhaler’a sistemik olarak maruz kalmanın klinikteki kullanımdan çok yüksek olduğu durumlarda ortaya çıkmıştır. Oxis Turbuhaler ile tedavi, astım kontrolünün gerektiği ve anneye sağlanacak yararın fetuse gelebilecek olası riskten daha fazla olduğu durumlarda hamileliğin her evresinde uygulanabilir. İnsanlarda süte geçip geçmediği bilinmemektedir. Sıçanlarda anne sütünde az miktar formeterol tespit edilmiştir. Oxis Turbuhaler’ ın emziren annelerde kullanımı, sadece anneye sağlanacak yararın çocuğa gelebilecek olası riskten daha fazla olduğu durumlarda dikkate alınmalıdır., Araç ve Makine Kullanmaya Etkisi Oxis Turbuhaler’ın araç ve makine kullanmaya herhangi bir etkisi yoktur.

ETKİLEŞMELER


. Diğer b2-agonistler veya efedrin gibi diğer sempatomimetik ilaçlarla birlikte kullanıldığında Oxis Turbuhaler’in istenmeyen etkilerinde artış olabilir ve doz ayarlanması gerekebilir. Ksantin türevleri, kortikosteroidler ve tiyazidler ve lup diüretikleri gibi diüretiklerle birlikte kullanıldığında, β2-agonistlerin olası hipokalemik etkisi artabilir. Digital preparatları kullanan hastalarda hipokalemi, aritmi eğilimini artırabilir. Kinidin, disopiramid, prokainamid, gibi antiaritmikler, antihistaminikler (terfenadin, astemizol, mizolastin) eritromisin ve trisiklik antidepresan ilaçlardan herhangi biri ile birlikte kullanıldığında QTc-aralığı uzayabilir ve ventriküler aritmi riski artabilir. Oxis Turbuhaler tedavisi sırasında halojenli hidrokarbonlarla anestezi yapılan hastalarda aritmi riski artar. Beta- adrenerjik blokör ilaçlar, Oxis Turbuhaler’in etkisini kısmen ya da tamamen inhibe edebilir. Bu nedenle, zorunlu olmadığı sürece, Oxis Turbuhaler, beta- adrenerjik blokör ilaçlarla (göz damlaları dahil) birlikte kullanılmamalıdır.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Hastanın haftada iki günden daha fazla belirtilen dozlara ihtiyaç duyması yeterince kontrol edilemeyen hastalık işaretidir ve idame tedavinin yeniden değerlendirilmesini gerektirir. Astım : Oxis Turbuhaler günde bir ya da iki kez 1-2 inhalasyon (düzenli olarak) ve akut solunum yolu obstrüksiyonu semptomlarının giderilmesinde kullanılabilir. 18 yaşından büyük yetişkinler: Semptomların giderilmesinde: Akut solunum yolu obstrüksiyonu semptomlarının giderilmesinde 1 inhalasyon Düzenli tedavide: Günde 1 veya 2 kez 1 inhalasyon Bazı hastalar günde 1 veya 2 kez 2 inhalasyona gereksinim duyabilirler. Egzersizin neden olduğu bronkokonstrüksiyonun önlenmesinde: Egzersizden önce 1 inhalasyon 24 saatlik periyot içerisinde maksimum 6 inhalasyona izin verilse de, düzenli tedavide günlük doz 4 inhalasyonu geçmemelidir. Her bir uygulamada 3 inhalasyon aşılmamalıdır. 6 yaş ve daha büyük çocuklarda: Semptomların giderilmesinde:Akut solunum yolu obstrüksiyonu semptomlarının giderilmesinde 1 inhalasyon Düzenli tedavide : Günde bir ya da iki kez 1 inhalasyon. Egzersizin neden olduğu bronkokonstrüksiyonun önlenmesi : Egzersizden önce 1 inhalasyon. 24 saatlik periyot içerisinde maksimum 4 inhalasyona izin verilse de, düzenli tedavide günlük doz 2 inhalasyonu geçmemelidir. Her bir uygulamada 1 inhalasyon aşılmamalıdır. KOAH : Normal doz : Günde bir ya da iki kez 1 inhalasyon. Düzenli tedavide bir günde 2 inhalasyon aşılmamalıdır. Gereksinim olduğunda, semptomların giderilmesi için düzenli tedavide kullanılan dozların üstüne çıkılabilir ve ilave dozlar verilebilir. Bu durumda bir günde uygulanan toplam doz 4 inhalasyon dozunu geçmemelidir (idame tedavisine ek olarak gereksinim olduğunda kullanım). Her bir uygulamada 2 inhalasyon aşılmamalıdır. Özel hasta grupları : Yaşlılarda ya da böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda, önerilen normal dozlarda kullanıldığında, doz ayarlaması gerekmez Turbuhalerin ağız parçası aracılığıyla derin nefes alındığında ilaç solunum yollarına ulaşır. Yeterli dozun alınabilmesi için hasta, Turbuhaler’in ağız parçası aracılığıyla güçlü ve derin nefes alması konusunda bilgilendirilmelidir. Hastalar, ağız parçası kısmını çiğnememeleri veya ısırmamaları konularında uyarılmalı, bozuk veya ağız parçası kısmı tam oturmamış olan inhalatörleri kullanmamaları öğütlenmelidir. Bir dozdaki ilaç miktarı çok az olduğundan, hasta inhalasyondan sonra ağzında herhangi bir tat hissetmeyebilir. DOZ AŞIMI HALİNDE ALINACAK TEDBİRLER Doz aşımının tedavisi ile ilgili deneyim sınırlıdır. Doz aşımı durumunda muhtemelen, tremor, baş ağrısı, palpitasyon gibi b2-agonistlere bağlı yan etkiler oluşabilir. İzole vakalarda bildirilen etkiler; taşikardi, hiperglisemi, hipokalemi,QTc-aralığında uzama, aritmi, bulantı ve kusmadır. Bu durumlarda destekleyici ve semptomatik tedavi gerekir. Kardiyoselektif beta-blokörlerin kullanılması düşünülebilir, ancak beta-blokörler bronkospazmı provoke edebileceğinden çok dikkatli olunmalıdır. Serum potasyum düzeyleri izlenmelidir. SAKLAMA KOŞULLARI 30oC’ın altında, oda sıcaklığında kapağı kapalı şekilde saklanmalıdır. Çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

İlaç Fiyatı 48.19 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* OXIS 4,5 MCG VE 12 MCG 60 DOZ TURBUHALER


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* VENTOFOR 12 MCG 30 İNHALER KAPSÜL
* VENTOFOR 12 MCG 60 İNHALER KAPSÜL
* FORADIL 12 MCG 60 KAPSÜL
* FORADIL 12 MCG İNHALER

oxilan 350 mg radyoopak madde

» Radyoopak madde


Etken Maddesi
İoksilan


OXILAN 350MGI/ML 100 ML

İthal, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


300 Flakon: İoxilan, 623 mg/ml 350 Flakon: İoxilan, 727 mg/ml


ENDİKASYONLARI


İntra-arteriyel yolla; koroner arteriyografi,sol ventrikülografi,viseral anjiografi, aortografi ve periferal arteriografi ile intravenöz yolla; ekskretuvar ürografi ve baş ve vücudun kontrastı artırılmış bilgisayarlı tomografik (CECT) görüntülenmesinde endikedir


KONTRENDİKASYONLARI


Yakınlarda bir kolesistografik maddenin verilmiş olduğu bilinen veya şüphelenilen, hepatik ve safra ile ilgili rahatsızlığı olan hastalarda kullanılmamalıdır


UYARILAR & ÖNLEMLER


İntratekal yolla kullanılmamalıdır


YAN ETKİLER


Baş ağrısı,ateş,hipertansiyon,bradikardi, bulantı, kusma,baş dönmesi ve ürtiker


ETKİLEŞMELER


Diğer oral sempatomimetik ajanlarla kombine edilmemelidir. Böyle kombinasyonlarda ciddi kardiyovasküler etkiler ortaya çıkabilir. Ancak bu tavsiye Ventolin tabletin aerosol tipinde adrenerjik uyarıcılarla birlikte temkinli kullanımını engellemez. Bununla beraber böyle birlikte kullanım rutin olarak uygulanmaz. Hastanın durumuna göre karar verilir. Eğer düzenli olarak birlikte uygulama gerekiyorsa, alternatif tedavi düşünülmelidir. Salbutamolün vasküler sistem üzerindeki etkisini artırabileceğinden monoamino oksidaz inhibitörleri ve trisiklik antidepresanlarla tedavi edilen hastalarda Ventolin çok dikkatli verilmelidir. Salbutamol propranolol gibi non-selektif betabloker ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Klinik şartlarda her vakaya ve hastaya uygun dozlarda kullanılmalıdır.


İlaç Fiyatı 111.88 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* OXILAN 300MGI/ML 50 ML
* OXILAN 350MGI/ML 50 ML
* OXILAN 300MGI/ML 100 ML

oxid de zınc 20 gr krem

» Antiseptik, Dezenfektan


Etken Maddesi
Çinko Oksit


OXID DE ZINC 20 GR POMAD

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


2 g Çinko oksit Pomad

18 g Vazelin Pomad


ENDİKASYONLARI


Her türlü iltihapsız yaralar, sivilceler ve ekzamalarda endikedir. Ayrıca dezenfektan özelliğinden dolayı el ve yüz çatlakları, sivilce, ergenliklerin tedavisinde kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Bilinen bir kontrendikasyonu tesbit edilmemiştir


UYARILAR & ÖNLEMLER


Lokal irritasyona neden olabilir. Çinko birikimine karşı dikkatli olunmalıdır. Mukoza membranlara sürülmemelidir.


YAN ETKİLER


Bilinen bir yan etkisi yoktur.


ETKİLEŞMELER


Yoktur.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Hastalıklı bölge alkolle temizlendikten sonra günde bir kaç defa sürülür.


İlaç Fiyatı 0.69 Krş


Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* DERMIKOLIN 12 GR PUDRA
* CINKOS 40 GR POMAD