29 Haziran 2010 Salı

ostenil 20 mg 3 enjektör

» Osteoartrit tedavisi


Etken Maddesi
Sodyum Hiyalüronat


OSTENİL 20 MG 3 ENJEKTÖR

İthal, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


1 mL izotonik solüsyon; Etken madde olarak 10.0 mg sodyum hyaluronat,Yardımcı madde olarak sodyum klorür, sodyum monohidrojen fosfat, sodyum dihidrojen fosfat ve enjeksiyonluk su içerir


ENDİKASYONLARI


Osteoartritin uzun süreli tedavisi için dizayn edilmiştir. Eklem kaviteleri içine uygulanmak için viskoelastik solüsyon. Diz eklemlerinde ve diğer sinoviyal eklemlerdeki dejeneratif ve travmatik değişikliklere bağlı ağrı ve hareket azalmasında kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Bileşimindeki maddelerden herhangi birine aşırı duyarlığı olanlarda kullanılmamalıdır. Nurofen Cold & Flu tablet, ibuprofen içerir. İbuprofen midede iyi tolere edilir. Yine de gastro-duodenal ülseri olan hastalarda kullanılmamalıdır. Astım hastaları, salisilatlara ve diğer ağrı kesici/ateş düşürücü ilaçlara karşı alerjisi olanlar ve hamileler ancak doktor kontrolü altında ilacı kullanabilirler. Karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluğu olanlarda kullanılmamalıdır. 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı uygun değildir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Hyaluronik asit, kuaterner amonyum tuzu içeren dezenfektanlarla birlikte kullanılmamalıdır. Bunların varlığında prespite olabilir. Intraartiküler enjeksiyon için genel uyarılar dikkate alınmalıdır. Ostenil eklem içine doğru enjekte edilmelidir. Damarlara ve etrafındaki dokulara enjeksiyondan kaçınılmalıdır. Steril şırınga veya streril paket hasarlı ise kullanmayınız.
25 C nin altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır. DONDURULMAZ
Eklemde efüzyon varsa enjeksiyondan önce çekilmelidir.
Romatoid artrit yada gut artriti gibi enflamatuvar artritli bazı hastalarda HA enjeksiyonunu takiben enjekte edilen dizde geçici bir enflamasyon geliştiği rapor edilmiştir.
İntraartiküler enjeksiyondan sonra enjeksiyon bölgesinde bazı hastalarda geçici şişme ve ağrı olabilir.
Araç ve makine kullanma üzerine etkisi olmadığı saptanmıştır.


Özel Durumlarda Kullanım :


Gebelikte Kullanım : Teratojenik etkinin üzerine yapılan çalışmalarda, intraartiküler HA enjeksiyonu için insanda önerilen dozların (her tedavi peryodunda 1.43 mg/kg) 11 kez daha üstündeki dozlarda kullanıldığında fertilite üzerine olumsuz etkiler yada fetusta zararlı etkiler gözlenmemiştir. ( FDA'nın Teratonejik risklere göre sınıflandırmasında B kategorisinde ). Ancak hamile kadınlarda yapılmış çalışmalar olmadığından, HA nın güvenilirliği ve etkinliği kanıtlanmamıştır. Bu nedenle hamilelerde kullanılması önerilmez.


Emziren Kadınlarda : İnsanda süte geçip geçmediğine ilişkin bir bulgu yoktur. Emziren kadınlarda HA nın güvenilirliği ve etkiniği kanıtlanmamıştır.


Pediyatride: Çocuklara, HA nın güvenilirliği ve etkinliği gösterilmemiştir.



YAN ETKİLER


Ostenil uygulanan eklemde ağrı, sıcaklık hissi, kırmızılık ve şişkinlik gibi lokal sekonder bulgular ortaya çıkarabilir. Ostenil uygulanan ekleme 5 ila 10 dakika buz torbası uygulamakla bu etkiler azalır. 500 mg / kg dozuna kadar iv olarak uygulanan hyaluronik asidin LD 50 değeri saptanamamıştır


ETKİLEŞMELER


Bugüne kadar Ostenil 'in intraartiküler uygulanan diğer solüsyonlarla etkileşimine ait herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Tedavinin ilk birkaç gününde analjezik veya antienflamatuar kullanımı hasta için yararlı olabilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Eklemin büyüklüğüne göre 2 ml veya daha az OSTENIL birer hafta ara ile 3 ila 5 kez eklem kavitesine enjekte edilir. Aynı anda birden fazla eklem tedavi edilebilir. Hastalığın şiddetine göre 5 intraartikuler tedavi kürünün yararlı etkileri altı ay sonra sonlanır. Gerektiğinde tedavi kürleri tekrarlanabilir. Tedaviden önce eklem bölgesinde efuzyon olursa, efuzyonun aspire edilmesi, istirahat ve buz torbası uygulaması önerilir. OSTENIL tedavisine iki veya üç gün sonra başlanır. Kullanıma hazır OSTENIL enjektörünün içeriği ve dış yüzeyi steril saşe açılana kadar sterildir. Steril enjektörü saşeden çıkarınız, luer lock başlığını enjektörden çıkararak steril kanül (19 veya 21G) takınız ve çevirerek tam monte ediniz. Enjeksiyondan önce hava kabarcığını enjektörden atınız.


İlaç Fiyatı 221.98 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* OSTENİL 20 MG 1 ENJEKTÖR


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* HYALGAN İNTRAARTİKÜLER 1 ENJEKTÖR
* ORTHOVISC 30 MG 2 ML 1 ENJEKTÖR Biomeks
* ADANT 25 MG/2,5 ML KULLANIMA HAZIR 1 ŞIRINGA
* ADANT 25 MG/2,5ML 3 ŞIRINGA

osmolite rth 1 lt

» Kardiyovasküler ACE İnhibitörü


FORMÜLÜ


250 kcalKaloriSolüsyon

8.5 grYağSolüsyon

10.5 grProteinSolüsyon

212 grSuSolüsyon

33.4 grKarbonhidratSolüsyon


ENDİKASYONLARI


Aşırı zayıflık, alkolizm, dekübbitis, geç kapanan yaralar, 7 gün veya daha fazla süre içinde diyet alımın azalmış olduğu durumlar kanser ve kanser tedavisi, kemik kırılması, kötü diş ağrıları gibi nazogastrik ve oral yoldan tam ve dengeli beslenme, operasyon, şiddetli travma, uzun süreli ateş, uzun süreli besin kaybı, yanık, enfeksiyorı, yutma sorunlarında endikedir. İlaç sıvı ve izotonik bir gıda olup, tam ve dengeli beslenme sağlar. Ağızdan yeterince beslenmeyen hastalar içindir.


KONTRENDİKASYONLARI


İlaç izotonik sıvı olarak tam ve dengeli beslenme sağlar. İlaç hiperosmolar beslenmeye tolerans göstermeyenler ile gastrektomi, steatore, rejyonel enterit veya pankreatik karsinomu veya yetersizliği olanlarda görülen sindirim bozukluğu ve absorbsiyon bozukluğuna sahip stresli hastaların çoğunluğunda uygundur. İlaç tüple beslenme veya daha az tatlı ve aromasız ürünleri tercih eden hastalar için oral beslenme olarak kullanılabilir. Hiperosmalite, laktaz yetersizliği veya yağ absorpsiyon bozukluğundan dolayı tolerans göstermeyen hastalarda, ideal tüple beslenme ürünüdür.


UYARILAR % ÖNLEMLER


Sürekli beslenme esnasında 2-4 saatte bir veya aralıklı beslenmeyen başlamadan, her defasında gastrik resüdüleri kontrol ediniz. Kusma, abdominal kramplar, şişkinlik ve diyare gibi belirtilerle hastanın tolere edilmediği durumlarda, bir önceki tolere edilen doza geçiniz veya formülü yarı doza seyreltiniz. Yarı dozda uygulanan ilaca tolerans oluşturduktan sonra, istenilen orana ulaşılıncaya kadar yarı dozdaki ilcı kullanarak beslenme programına devam ediniz. Daha sonra tam doza geçiniz. Hızı ve dozu aynı zamanda değiştirmeyiniz.Aralıklı beslenmeden sonra veya sürekli beslenme esnasında her 3-6 saatte bir tüpü su ile yıkamak tüpün tıkanmasını önleyecek ve hastanın gereksinimini karşılyacak ilave su sağlayacaktır.


YAN ETKİLER


Aşırı zayıflık, alkolizm, dekübbitis, geç kapanan yaralar, kanser kemik kırılması, diş ağrıları, şiddetli travma, uzun süreli ateş, uzun süreli besin kaybı, yanık, enfeksiyon, yutmada zorluk çekme gibi yan etkiler görülür.


ETKİLEŞMELER


Yoktur.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Tedaviye hasta kabulunden sonraki 48 saat içinde başlanmalıdır. Yüksek kalorili beslenmeye %1.5 Kcal/ml saate 50 ml hızla başlanmalıdır, tolerans oluştuktan sonra 150 ml/saat infüzyon uygulanmalıdır. İlaç kullanıma hazır şeklindedir ve su ile sulandırılması gerekmez. Açmadan önce iyice çalkalanmalıdır. İlaç açılmadan oda ısısında muhafaza edilebilir ve kullanılabilir. Açıldıktan sonra, kullanılmayan kısmın üzeri kapatılarak, buzdolabında saklanmalı ve 48 saat içinde kullanılmaz ise, atılmalıdır. Oral beslenme: İlaç tek başına azot kaynağı olarak kullanılabilir veya beslenme desteği olarak yemeklerde veya yemek aralarında verilebilir. Tüple beslenme: Uygulamaya başlarken, veriliş hızı, hacim seyreltme hastanın durumuna ve toleransına göre ayarlanır. Hazırlama ve uygulama esnasında ürünün kontamine olmasını önlemek için, azami dikkat gösterilmelidir. Parenteral olarak kullanılmaz.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* OSMOLİTE 500 ML
* OSMOLİTE 250 ML
* OSMOLİTE PLUS

osmolak 667 mg 250 ml solüsyon

» Laksatif


Etken Maddesi
Laktuloz


OSMOLAK 667 MG 250 ML SOLUSYON

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


1.2 g. dan azLaktozÖlçek10 gLaktüloz Ölçek2.2 g dan azGalaktozÖlçek


ENDİKASYONLARI

1) Laksatif olarak erişkin ve çocuklarda görülen akut ve kronik konstipasyon tedavisinde 2) Gebelikte görülen konstipasyon tedavisinde ( 2. trimestden sonra ) 3) Hepatik (portal-sistemik) ansefalopati, hepatik prekoma ve hepatik koma tedavisi ve önlenmesinde kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


- Gastrointestinal obstrüksiyonda - Galaktoz almaması gereken kimselerde kullanılmaz.


UYARILAR & ÖNLEMLER

1) Gebeliğin ilk üç ayında kullanılmaması veya hekimin tercihine bırakılması önerilir.
2) Laktülozun insan sütüne geçip geçmediği bilinmiyor. Ancak birçok ilaçlar süte geçtiğinden OSMOLAK, emziren annelerde dikkatle kullanılmalıdır.
3) Her ne kadar preperat şeker içermezse de diyabetiklerde dikkatle kullanılmalıdır.
4) Doz hastanın ihtiyacına göre düzenlenmelidir.
5) Antasidlerle birlikte kullanılırsa etkisi azalabilir.


YAN ETKİLER

Özellikle tedavinin ilk günlerinde ve yüksekçe dozlarla şişkinlik, meteorismus, geğirme, kramp, karın ağrısı görülebilir. Nadiren bulantı ve kusma bildirilmiştir. Bu yan etkiler genelde hafiftir ve doz azaltılırsa tedavinin devamında kendiliğinden kaybolurlar.


ETKİLEŞMELER

1) Oral neomisin veya diğer antibiotik alan hastalarda kolon bakterilerinin inhibisyonu sonucu laktüloz degradasyonu yetersiz olabilir. Böyle hastalarda laktüloz tedavisinin sonuçları daha yakından izlenmelidir. 2) Antasidler OSMOLAK ile birlikte kullanıldığında kolonda pH düşmesini engelleyici olurlar; beklenen etkiyi azaltırlar. 3) OSMOLAK tedavisinin özellikle başlangıç devresinde başka laksatifler kullanılmamalıdır. Çünkü bunların dozunun ayarlanması zorlaşabilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Konstipasyon tedavisi için: Büyükler için mutad doz : Günde 1-2 ölçek (15-30) yeterlidir. Gerektiğinde günlük doz 60 ml, ye kadar arttırılabilir. Normal barsak hareketlerinin başlaması genelde 24-48 saat içinde görülür. Çocuklar için doz : 7-14 yaş arası : günde 1 ölçek; sürdürme dozu 10 ml 1-6 yaş arası : günde (5-10 ml); sürdürme dozu 5-10 ml Bebekler; günde 5 ml İstenilen sonuç alındıktan sonra tedaviye etkili olabilen en küçük günlük sürdürme dozlarıyla devam edilir. OSMOLAK solüsyon sıvı gıdalarla karışabilir. Bildirilen toplam günlük doz sabah kahvaltısında 1 defada alınabilir. Hepatik ansefalopati tedavisi için : OSMOLAK solüsyon hepatik ansefalopati tedavisi için oral yolla, rektal lavmanla veya mide sondasıyla verilebilir. Oral yolla tedavi şeması : Büyükler için mutad doz günde 2-3 ölçektir, (30-45 ml). Günlük doz hastanın 2-3 kere yumuşak çıkışını sağlayacak şekilde ayarlanmalıdır. Hepatik prekoma ve hepatik komanın ilerleme tehlikesine karşı çabuk bir laksatif etki gerektiğinde saatte bir 2-3 ölçek verilir. Laksatif etki görüldkten sonra günlük sürdürme dozuna geçilir. Çocuklarda doz günde normal defakasyonu sağlayacak şekilde ayarlanmalıdır. Eğer tedavi sırasında ishal görülürse doz azaltılmalıdır. Buna rağmen ishal kesilmezse OSMOLAK kesilmelidir. Rektal yolla tedavi şeması : Hasta komada ise veya diğer nedenlerle oral tedavi yapılamıyorsa OSMOLAK erişkin hastalarda retansiyon lavmanı şeklinde rektal yolla verilebilir. Bunun için 300 ml OSMOLAK, 700 ml, su veya serum fizyolojik ile karıştırılarak lavman olarak verilir ve 30-60 dakika kolonda tutulur. Lavman 4-6 saat ara ile tekrarlanabilir. Tedavinin amacı hastanın komadan çıkarak oral yolla ilaç alabilmesini sağlamaktır. Mide sondasıyla tedavi : Hastanede yatırılan erişkin hastalarda 6-10 ölçek OSMOLAK olduğu gibi veya su ile sulandırılarak mide sondasıyla düzeltilmelidir.


İlaç Fiyatı 4.63 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* OSMOLAK 667 MG 100 ML SOLUSYON


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)



* LACTULAC 670MG/ML 100 ML ŞURUP
* LACTULAC 200 ML ŞURUP
* LAEVOLAC 660 MG 100 ML ŞURUP
* NORMALAC 100 ML ŞURUP
* LACTULAC 670MG/ML 250 ML ŞURUP
* NORMALAC 200 ML ŞURUP
* LAEVOLAC 660 MG 250 ML ŞURUP
* NORMALAC 250 ML ŞURUP
* DUPHALAC 670 MG 250 ML SOLÜSYON

osalen 10 mg 28 tablet

» Osteoporoz tedavisi


Etken Maddesi
Alendronat Sodyum


OSALEN 10 MG 28 TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır


FORMÜLÜ


Her tablette 10 mg alendronat serbest aside eşdeğer alendronat monosodyum trihidrat bulunur.


ENDİKASYONLARI


Osalen tablet, postmenopozal kadınlarda osteoporozun önlenmesi ve tedavisi amacıyla kullanılır. Osalen tablet, erkeklerdeki osteoporozun tedavisinde endikedir. Osalen tablet, kemik mineral yoğunluğu düşük olup günde 7,5 mg veya daha fazla prednizon (veya eşdeğeri) kullanan kadın ve erkeklerde glukokortikoid kullanımına bağlı osteoporozun tedavisinde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


•Özofagus darlıkları ve akalazya gibi özofagus boşalmasının geciktiği özofagus hastalıkları. •En az 30 dakika süreyle oturma ya da ayakta durmayı engelleyen durumlar. •Osalen tabletin bileşiminde bulunan maddelere aşırı duyarlılık. •Hipokalsemi.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Osalen, diğer bifosfonat türevleri gibi, üst gastro-intestinal mukozada iritasyona neden olabilir. Osalen tabletin bir bardak su ile yutulmaması, çiğnenmesi ya da emilmesi, alındıktan sonra en az 30 dakika süreyle oturur ya da ayakta durulmayarak yatılması, özofajit, özofagus ülseri, özofagus erozyonu ve hatta kanamaya neden olabileceğinden, hastalar özofagus iritasyon belirtilerinin görülmesi durumunda derhal doktorlarına haber vermeleri konusunda uyarılmalıdır. Alendronatın, üst gastro-intestinal mukozada olası iritan etkisi ve altta yatan hastalığın kötüleşme olasılığı nedeniyle, disfaji, özofagus hastalıkları, gastrit, duodenit ya da ülser gibi aktif üst gastro-intestinal hastalığı olanlarda dikkatli kullanılmalıdır. Yaşlanma ve östrojen eksikliği dışındaki osteoporoz nedenleri de göz önüne alınmalıdır. Osalen tedavisine başlamadan önce hipokalsemi ve D vitamini eksikliği gibi mineral bozukluğuna yol açabilen hastalıklar düzeltilmelidir. Osalen’in kemiklerdeki mineral miktarını yükseltici etkisi sonucu, serum kalsiyum ve fosfat düzeyinde hafif bir düşme gözlenebilir. Yeterli miktarda kalsiyum ve D vitamini alınması sağlanmalıdır. Osalen tabletin, kreatinin klerensinin dakikada 35 ml’nin altında olduğu böbrek yetmezlikli hastalarda kullanılması önerilmez. Serum kalsiyum, fosfor ve alkalen fosfataz düzeyleri, ağrı durumu ve kırık oranları periyodik olarak izlenmelidir. Gerek erkek, gerekse kadınlarda tedavi öncesinde hormonal durum saptanmalıdır. Tedaviye başlamadan önce kemik mineral yoğunluğu ölçülmeli ve alendronat ile birlikte glukokortikoid kullanan hastalarda 6-12 ayda bir tekrarlanmalıdır. Alendronatın etkisi, hastaların 2 yıl süreyle tedavi edildiği çalışmalarla gösterilmiştir. Gebelik ve Emzirme Döneminde Kullanım Gebelik kategorisi: C Osalen tabletin gebe kadınlarda etkinliği ve güvenilirliği araştırılmamıştır. Gebelik durumunda zorunlu ise, olası yararları ve fetüs ile anne üzerindeki riskleri karşılaştırılarak kullanılmalıdır. Alendronatın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle, emziren annelerde kullanılırken dikkatli olunmalıdır. Çocuklar ve Yaşlılarda Kullanım Osalen tabletin çocuklarda kullanımı araştırılmamıştır. Yaşlı hastalardaki etkinliği ve güvenilirliği açısından fark görülmemiş olmakla birlikte, bazı yaşlı hastaların daha duyarlı olabilecekleri göz önüne alınmalıdır. Araç ve Makine Kullanmaya Etkisi Osalen tabletin araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde bilinen bir etkisi yoktur.


YAN ETKİLER


Klinik araştırmalarda yan etkilerin genellikle hafif olduğu ve tedavinin kesilmesini gerektirmediği görülmüştür. Klinik çalışmalarda %1 oranından yüksek ve plasebo grubundakinden daha sık görülen yan etkiler karın ağrısı, dispepsi, konstipasyon, diyare, gaz, özofagus ülseri, disfaji, abdominal distansiyon, kemik, kas ve eklem ağrısı ve baş ağrısıdır. Nadiren deri döküntüsü ve eritem görülmüştür. Osalen tablet, nadiren ürtiker ve anjiyoödem dahil aşırı duyarlılık reaksiyonlarına neden olabilir. Osalen tablet kullanan hastalarda özofajit, özofagusta erozyon, özofagus ve orofarenks ülseri görülebilir. Nadiren mide ve duodenum ülseri görülebilir. Osalen tedavisi sırasında serum kalsiyum ve fosfat düzeyinde hafif, asemptomatik ve geçici düşme meydana gelebilir.


ETKİLEŞMELER


IV ranitidin, alendronatın biyoyararlanımını iki kat artırır. Östrojen replasman tedavisi ile birlikte alendronat uygulanması her iki ilacın da kemik mineralizasyonunu sağlayıcı etkilerini artırabilir. Günde 10 mg’ın üzerinde Osalen tablet kullanan hastalarda, asetilsalisilik asit içeren ilaçlar üst gastro-intestinal sisteme ait yan etki riskini yükseltebilir. Oral yoldan kullanılan ilaçlar ve özellikle çok değerlikli kalsiyum ve antiasitler gibi katyonlar, alendronat emilimini azaltabilir. Bu nedenle, diğer ilaçlar Osalen tabletten en az yarım saat sonra alınmalıdır.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


İçecekler, diğer ilaçlar ve gıdalar emilimini azaltabileceği için, Osalen tablet, sabahları diğer ilaçlardan, içeceklerden ve gıdalardan en az yarım saat önce, oturur durumdayken ya da ayaktayken bir bardak su ile alınmalıdır. Özofagus iritasyonu riskini azaltmak için, Osalen tablet alındıktan sonra en az yarım saat geçene ve kahvaltı edilene kadar yatılmaması gereklidir. Osalen tablet geceleri yatmadan önce ya da sabahları yatar pozisyonda alınmamalıdır. Kullanım kurallarına uyulmaması, özofagus üzerinde istenmeyen etkilere neden olabilir. Gıdalarla alınan kalsiyum ve D vitamini miktarları yetersiz ise, hastalara kalsiyum ve D vitamini desteği sağlanmalıdır. Yaşlı hastalar, hafif ve orta şiddette böbrek yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klerensi 35-60 ml/dak) doz ayarlaması gerekli değildir. Postmenopozal kadınlarda osteoporoz tedavisi Önerilen doz günde bir kez 10 mg’dır. Postmenopozal kadınlarda osteoporozun önlenmesi Önerilen doz günde bir kez 5 mg’dır. Erkeklerde osteoporoz tedavisi Önerilen doz, günde bir kez 10 mg’dır. Glukokortikoid kullanımına bağlı osteoporoz tedavisi Önerilen doz günde bir kez 5 mg’dır. Postmenopozal dönemde olup östrojen kullanmayan kadınlarda günde 10 mg alendronat kullanılması önerilir. Glukokortikoid tedavisi görmekte olan hastaların yeterli miktarda kalsiyum ve D vitamini alması sağlanmalıdır. Osteoporozun tedavisi ve önlenmesinde, alendronatın güvenilirliği 7 yıla kadar olan çalışmalarla gösterilmiştir. DOZ AŞIMI HALİNDE ALINACAK TEDBİRLER Doz aşımı durumunda hipokalsemi, hipofosfatemi, mide bulantısı, ekşime ve yanma, özofajit, gastrit ya da ülser ortaya çıkabilir. Alendronatı bağlamak amacıyla hastaya süt ve antiasit verilebilir. Özofagus iritasyonu riskini önlemek için hasta kusturulmamalı ve dik durumda oturtulmalıdır. Diyalizin yararlı olması beklenmez.


İlaç Fiyatı 33.43 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* OSALEN 70 MG 4 TABLET


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)



* BONACTON 70 MG 4 TABLET
* OSTEOMAX 10 MG 28 TABLET
* BONEMAX 70 MG 4 TABLET
* BONEMAX 10 MG 28 TABLET
* VEGABON 70 MG 4 TABLET
* FOSAMAX 70 MG 4 TABLET
* FOSAMAX 10 MG 28 TABLET
* ANDANTE 70 MG 4 TABLET
* ANDANTE 10 MG 28 TABLET

orthovisc 30 mg 2 ml 1 flakon

» Polisakkarid


Etken Maddesi
Sodyum Hiyalüronat


ORTHOVISC 30 MG 2 ML 1 ENJEKTÖR

İthal, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


ORTHOVISC® 2 ml, 15 mg/mL Viskoz Sıvı İçeren Kullanıma Hazır Enjektör, 15 mg/mL sodyum hyaluronat, 9 mg/mL sodyum klorür ve distile su (enjeksiyon için) içerir.


ENDİKASYONLARI


Orthovisc 1ml:Temporomandibular eklem rahasızlıklarının tedavisinde kullanılır. Orthovics 2ml: Diz osteoartririnin semptomatik tedavisinde kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Eklem hastalıklarının semptomatik tedavisinde kullanıldığında Orthovisc'in halen bilinen bir kontrendikasyonları yoktur. Tavuk ve tavuktan elde edilen ürünlere karşı allerjisi olanlar belki hyaluronat preparatlarına reaksiyon gösterebilirler. Bununla birlikte; oftalmik cerrahi işlemler sırasında büyük oranlarda kullanılan sodyum hyaluronatın böyle bir reaksiyona neden olduğu bildirilmemiştir. Genel olarak eklem içindeki maddelerin enjeksiyonuyla ilgili işlemler sırasında ortaya çıkan çoka az düzeyde risk vardır. Başlıcaları enfeksiyon ve kanamadır. Enjeksiyonun yapılacağı bölgede önceden mevcut olan cilt reaksiyonları veya bilinen sistemle ilgili kanama bozuklukları kontrendikasyona neden olabilir


UYARILAR & ÖNLEMLER


Eklem içine madde enjeksiyonu sırasınsa, normal olarak alınması gereken önlemlerdir. Bu tip uygılamada sodyum hyaluronat solüsyonu, kabul edilmiş enjeksiyon tekniğini iyi bilen kimseler tarafından yapılmalıdır. Fazla miktarda sodyum hyaluronat kullanılmamalı ve hasta çok yakından kontrol edilmelidir. Enjeksiyon prosedürü sırasında ağrı artarsa, enjeksiyon durdurulmalı ve iğne dışarı çekilmelidir. Eklem boşluğu aşırı doldurulmamalıdır.


YAN ETKİLER


Sodyum hyaluronat molekülleri iltihap yapmadığı için, herhangi bir flojistik tepkinin cerrahi prosedürden kaynaklandığı düşünülmemelidir. Diğer sodyum hyaluronat preparatlarının temporomandibular ve/veya diz eklemine intra-artiküler enjeksiyon olarak verilmesini müteakip hafiften, şiddetliye kadar olan şişme olguları ve rahatsızlık gözlenmiştir. Bunun orthovisc preperatının kullanımıyla ilişkisi bulunmamıştır.


ETKİLEŞMELER


Diğer ilaçlarla kimyasal veya farmakolojik etkileşimi yoktur.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Orthovısc hipodermik bir iğneyle eklem boşluğuna ağır ağır enjekte edilir. Orthovisc 1ml için: Temporomandibular rahatsızlıklarında; 1ml/hafta; birer hafta arayla, 3 hafta müddetince kullanılmalıdır. 4-6 at sonra, aynı doz tekrar edilebilir. Orthovisc 2 ml için: Diz osteoartrinitinde; 2ml/hafta; birer hafta arayla; 3 hafta süreyle kullanılmamalıdır. 4-6 ay sonra, aynı doz tekarar edilmelidir. Orthovisc 1ml ve 2 ml sadece İntra- Artiküler enjeksiyon içindir.


İlaç Fiyatı 62.96 TL


Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)



* HYALGAN İNTRAARTİKÜLER 1 ENJEKTÖR
* ADANT 25MG/2,5 ML KULLANIMA HAZIR 1 ŞIRINGA
* OSTENİL 20 MG 1 ENJEKTÖR
* ADANT 25 MG/2,5ML 3 ŞIRINGA
* OSTENİL 20 MG 3 ENJEKTÖR

27 Haziran 2010 Pazar

oroheks % 0,2 200 ml gargara

Etken Maddesi
Klorheksidin Glukonat


OROHEKS %0.2 200 ML GARGARA

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Oroheks Gargara, %0.2 klorheksidin glukonat içerir.Yardımcı madde olarak; gliserin, limon esansı ve nane esansı kullanılmıştır.


ENDİKASYONLARI


Orofleks Gargara, - Ağız boşluğu ve orofarenks bölgesi enfeksiyonlarının (gingivit, stomatit, gingivostomatit, farenjit, larenjit, tonsillit, ...) protilaksisinde ve lokal tedavisinde, - Dental cerrahi girişim öncesi ve sonrasında gelişebilecek enflamasyonlu durumların profilaksisinde, - Ağız hijyeni ile ilgili problemlerin giderilmesinde destekleyici terapötik ajan olarak kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Oroheks Gargara’nın kullanımı, bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlığı olanlarda kontrendikedir. 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Oroheks Gargara’ nın uzun süreli kullanımı, ağız boşluğunun normal florasında bir dengesizliğe ve bunun sonucunda da çeşitli bakteriyel veya fungal enteksiyonların gelişimine yol açabilir. Bu nedenle 10 günden daha uzun bir süre kullanılmamalıdır. 12 yaş ve üzeri çocuklarda doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Orofleks Gargara haricen-sulandırılmadan kullanılır. Orofleks Gargara kesinlikle yutulmamalıdır. Orofleks Gargara sadece ağız içinde kullanılır. Gözler ve kulak ile temas ettirilmesinden kaçınılmalıdır. Oroheks Gargara ağız içinde, dil ve diş üzerinde geri dönüşümlü renk değişikliği yapabilir. Hamilelik ve Laktasyon: Klorheksidin’in hamilelerde kullanımına ilişkin bilgi bulunmamaktadır. Klorheksidin’in anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Orofleks Gargara’nın hamilelerde ve emziren annelerdeki kullanımına ilgili hekim karar vermelidir. Klorheksidin’in gebe kadınlar üzerinde yapılmış çalışmaları yoktur. Ancak hayvan çalışmalarında doğumsal defektler veya başka problemler görülmemiştir. Bu nedenle gebelik ilaç güvenlik kategorisi B’ye girmektedir.


YAN ETKİLER


Klorheksidin ağız içinde, dil ve diş üzerinde renk değişikliklerine neden olabilir. Dil üzerindeki renk değişikliği, yüzeysel hücreler üzerindeki glikoproteinlerin pigmentasyonuna bağlıdır. Klorheksidin kullanımı kesildikten sonra boyanmış hücre katmanlarında deskuamasyon gerçekleşeceğinden renk değişikliği kendiliğinden ortadan kalkar. Dişler üzerindeki renk değişikliği dişe tutulan salya kökenli glikoproteinlerin ve diğer eklentilerin boyanması ile meydana gelir. Söz konusu yakınmalar, aşırı plak birikimi olanlarda daha fazladır. Ayrıca yüzeyi pürüzleşmiş diş olguları ve pürüzlü diş yüzeyleri glikoproteinlerin tutunrnasına elverişli oldukları için daha tazla boyanırlar ve böylece renk değişikliği gözlenir. Diş yüzeyindeki renk değişiklikleri hastaların diş macunları ile ağız temizliği yapabilecekleri duruma gelmeleri ile büyük çapta ortadan kaldırılır. Pürüzlü diş yüzeyleri ve pürüzlü dolgularda kalan renk değişiklikleri diş hekimi tarafından kolaylıkla giderilebilir. Ender de olsa bazı hastalarda klorheksidin glukonat gargara ile tedavi sırasında, tad almada değişiklikler oluşabilir. Tad alma duyusundaki değişikliklerin devamlı olduğu bir olgu bildirilmemiştir. Çok düşük oranda olmak üzere, klorheksidin glukonat gargara kullanımı sırasında alerjik deri reaksiyonları görülebilir.


ETKİLEŞMELER


Yoktur.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Orofleks Gargara günde 2 kez, dişler iyice fırçalandıktan sonra, 10-15 mI (bir ölçek-bir yemek kaşığı) kadar ağıza alınarak yaklaşık 1 dakika süresince çalkalanır. Kullandıktan sonra 30 dakika boyunca, ağız su ile çalkalanmamalı ve ayrıca bir şey yenip içilmemelidir. Protezlerin temizliği için, protezler günde 2 kez 1-2 dakika süre ile Oroheks Gargara içinde bırakılır. Ancak söz konusu işlemin öncesinde, protez yüzeyindeki renklenme potansiyeli olan glikoproteinlerin protez fırçası ile çok iyi temizlenmesi gerekir. Orofleks Gargara 10 günden daha uzun bir süre kullanılmamalıdır. DOZ AŞIMI: Oroheks Gargara yanlışlıkla içilirse, semptomatik tedavi uygulanmalıdır. Belirli bir antidotu yoktur.


Reçetesiz Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* OROHEKS %0.2 30 ML SPREY
* OROHEKS PLUS 200 ML GARGARA


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)



* CLODER GARGARA Nobel
* CLODER SPREY Nobel
* KLORHEX (%0.2 A/H) SPREY

oroferon depot 30 draje

» Antianemik (kan ilacı)


Etken Maddesi
Demir + Mukoproteoz


OROFERON DEPOT 30 DRAJE

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Beher depo draje 270 mg demir II sülfat (= 80 mg elementel demir) ve 80 mg mukoproteaz içerir. Yardımcı maddeler : Askorbik asit (30 mg, antioksidan olarak), şeker ve titandioksit.


ENDİKASYONLARI


Demir ihtiyacının arttığı durumlarda (Gelişme çağı, gebelik, emzirme, ağır menstruasyon gibi) ve demir eksikliği anemisinde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Hemokromatoz ve Sideroz'da kullanılmamalıdır


UYARILAR & ÖNLEMLER


Demir eksikliğine bağlı olmayan anemilerde kullanılması fayda sağlamayacağından ve vücutta demir birikmesine neden olabileceğinden tedaviden önce gerekli klinik ve labaratuar incelemeleri yapılmalıdır. Demir preparatları dışkının rengi koyulaşabilir. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktor kontrolünde kullanılmalıdır. 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı önerilmez.


YAN ETKİLER


Seyrek bulantı, mide rahatsızlığı, kabızlık, diyare görülebilir.


ETKİLEŞMELER


Demir tuzları oral yoldan verilen tetrasiklinlerin absorpsiyonu engellendiğinden bir arada kullanılmamalıdır


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Demir ihtiyacının arttığı durumlarda ve hafif demir eksikliği anemilerinde: Günde 1 defa 1 draje aç karnına alınmalıdır. Ciddi demir eksikliğinde: Hemoglabin düzeyinin %8-9 gr'ın altına düştüğü durumlarda günde 2 defa 1 draje aç karnına alınmalıdır. Organizmanın demir depolarını normale getirmek için tedaviye hemoglabin düzeyi normale dönünceye kadar aynı şekilde devam edilir. Daha sonra 1-3 ay süreyle günde 1 draje alınmalıdır. DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ : Yüksek miktarlarda demir sülfat alımı toksik etkilere neden olur. Ancak erişkinlerde ölüm nadirdir. Ciddi zehirlenme durumlarında 30 dk içinde semptomlar ortaya çıkar. Karın ağrısı, diyare, kusma, siyanoz,halsizlik, hiperventilasyon ve kardiyovasküler kollaps görülebilir. Tedavide sodyum bikarbonat ile mide lavajı ve desferroksamin uygulanması faydalıdır. Ayrıca şok,dehidratasyon ve asit baz dengesi bozuklukları ile mücadele edilmeli ve hastanın yakın takibi yapılmalıdır. Akut toksisite dışında uzun süreli ve yanlış demir kullanımı vücutta demir birikmesine (hemokromatozis)neden olabilir.


İlaç Fiyatı 6.79 TL


Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


TARDYFERON 30 DRAJE

ornitop 250 mg 20 tablet

Etken Madde:


Ornidazol



Antibakteriyel



ORNİTOP 250 mg 20 Film Tablet



FORMÜLÜ


Her tablet 250 mg Ornidazol içerir.
Yardımcı maddeler: Titanyum dioksit.


FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ


Ornidazol, Trichomonas vaginalis, Entamoeba histolytica, Giardia lamblia ve Giardia intestinalis gibi parazitlerle oluşan parazitozlara, Bacteroides, Clostridium ve Fusobacterium gibi anaerob bakteriler veya anaerob koklar gibi anaerobik patojenlere karşı etkilidir. Bu etkinlik hem in-vitro deneysel koşullarda hem de in-vivo olarak gösterilmiştir. Parazitler üzerindeki etkisi ise düşük serum ve doku konsantrasyonlarında gerçekleşir.
Ornidazol oral yoldan tek doz uygulamasından sonra pik serum konsantrasyonlarına yaklaşık 3 saat içinde ulaşır. Bütün dokularda ve beyin omurilik sıvısında yüksek ve etkin konsantrasyonlara erişildiği gösterilmiştir. Alınan dozun 2/3’lük kısmı idrarla, 1/3’lük kısmı ise feçesle atılır. Ornidazol plazma proteinlerine düşük oranda, (yaklaşık %15) bağlanmaktadır.



ENDİKASYONLARI
Trichomonas vaginalis ile kadın veya erkeklerde oluşan genito-üriner enfeksiyonlarda
Entamoeba histolytica ile oluşan amebiasis, amipli dizanteri ve tüm intestinal veya ekstraintestinal enfeksiyonlarda.
Amibik karaciğer abselerinde.
Giardiasis (Lambliasis)
Anaerob bakterilerce oluşan septisemi, menenjit, peritonit, yumuşak doku enfeksiyonları gibi enfeksiyonlarda,
Septik abortusta,
Anaerob bakterilerin oluşturduğundan kuşkulanılan endometritlerde
Kolon veya genital organları ilgilendiren operasyon geçirecek vakalarda preoperatif profilaksi amacıyla.
KONTRENDİKASYONLARI


Merkezi sinir sistemini ilgilendiren bir hastalık varlığında, ilacın etken maddesine veya içerdiği yardımcı maddeye aşırı duyarlılığı olduğu bilinen vakalarda kontrendikedir.



UYARILAR & ÖNLEMLER


Trikomoniasis tedavisi sırasında, asemptomatik erkek cinsel partnerin profilaksisi yanı sıra yeniden enfestasyonun engellenmesi amacıyla cinsel ilişkiden kaçınılması önerilir. Ayrıca, herhangi teratojenik veya fötotoksik etkisinin gösterilmemiş olmasına rağmen, gebeliğin ilk üç ayında kullanılmaması önerilir.



YAN ETKİLER



Oral alımda gastrointestinal rahatsızlıklar gibi hafif yan etkiler görülebilir. Baş dönmesi, baş ağrısı, görülebilir. Tremor motor hareketlerde inkoordinasyon, bilinç netliğinde azalma gibi santral sinir sistemini ilgilendiren yan etkiler ortaya çıkabilmektedir.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.



KULLANIM ŞEKLİ & DOZU


A) TRİKOMONİASİS TEDAVİSİ
—Trikomoniasis’in basit tedavisi, doktor başka şekilde önermemişse, 5 gün süreyle sabahları iki akşamları iki olmak üzere günde 4 tablettir. Reenfestasyonun engellenebilmesi için hastanın eşine aynı doz verilir. (NOT: Uyarılar/Önlemler bölümüne bkz.) Çocuklar için doz 25 mg/kg/gündür.
B) AMEBİASİS TEDAVİSİ
— Amebik dizanteri: 3 gün süreyle akşamları bir defada 6–8 tablet alınır. Bu doz gerekmesi halinde iki defaya bölünerek verilebilir.
— Diğer amebiasis türleri: 5 ila 10 gün süreyle sabahları iki akşamları iki olmak üzere günde 4 tablet alınır. Çocuklar için doz 20–30 mg/kg’ dır.
C) GİARDİASiS (Lambliasis) TEDAVİSİ
— Erişkinlerde tedavi 5–10 gün süreyle günde toplam 4 tablet ile yapılır. Gereğinde günlük doz ikiye bölünebilir. Çocuklar için doz 25 mg/kg’ dır.
D) ANAEROBİK ENFEKSİYONLARIN TEDAVİSİ
Anaerobik enfeksiyonlarda tedaviye 500 mg - 1000mg (2 ila 4 tablet) ile başlanır. Daha sonra semptomlar tamamıyla ortadan kalkıncaya kadar günde eşit dozlara bölünerek 1000mg (4 tablet) uygulanır.
E) ANAEROBİK ENFEKSİYONLARIN PROFİLAKSİSİ
Profilaksiye, oral yoldan ilaç alabilen vakalarda 2–4 tablet ile başlanır ve operasyondan sonra 12 saatte bir 2 tablet ile 1 ila 5 gün sürdürülür.
NOT: Tabletler, gastrointestinal yan etkilerin önlenebilmesi için daima yemeklerden sonra alınmalıdır.



Doz Aşımı ve Tedavisi:


Kazaen aşırı dozlarda alınması halinde, santral etkiler şiddetlenerek ortaya çıkabilir. Özel bir antidotu olmadığından semptomatik tedavi yapılır, santral eksitasyonlar diazepam ile kontrol altına alınabilir.


İlaç Fiyatı 15.39 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* ORNITOP 500 MG 10 FİLM TABLET


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)



* BITERAL 500 MG 1 AMPUL
* BİTAZOL 500 MG 3 ML 1 AMPUL
* ORNISID 500 MG 3 VAJİNAL TABLET
* BITERAL 500 MG 3 OVÜL
* PRONİZOL 250 MG 20 FİLM TABLET
* BORNERAL 250 MG 20 FILM TABLET
* ORNİSİD 250 MG 20 FİLM TABLET
* ORNIDONE 250 MG 20 FİLM TABLET
* ORNİDONE FORT 500 MG FİLM 10 TABLET
* ORNISID FORT 500 MG 10 FİLM TABLET
* BITERAL 500 MG 10 FİLM TABLET
* BITERAL 250 MG 20 TABLET

ornisid 250 mg 20 film tablet

» Trikomonasitler
Etken Maddesi
Ornidazol


ORNİSİD 250 MG 20 FİLM TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Bir vajinal tablet 500 mg Ornidazol içerir.


ENDİKASYONLARI


• Trikomoniasis; kadınlarda Trichomonas vaginalis’e bağlı genito üriner enfeksiyonlar (vulvovajinit, vajinit, üretrit, bartolinit, servisit), • Gardnerella vaginalisin neden olduğu bakteriyel vajirıoziste endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı önceden oluşmuş aşırı duyarlılık durumları ile, santral sinir sistemi bozukluğu olanlarda kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Yapılan geniş çalışmalarda, herhangi bir teratojenik veya fetotoksik etkisi görül rnemekle birlikte gebeliğin ilk 3 ayında ancak kesinlikle gerekli ise kullanılmalıdır. Emziren annelerde ilacın sütle itrah edileceği düşünülerek dikkatli kullanılmalıdır. Ornisid Vajinal Tablet ağızdan alınnıaz.


YAN ETKİLER


Ornisid genellikle iyi tolere edilir. Ender olarak baş dönmesi, başağrısı ve gastrointestinal rahatsızlıklar gibi hafif yan etkiler görülebilir. Duysal ve/veya motor periferik nöropati gözlenmiştir. Ayrıca tremor, rigor, koordinasyon bozukluğu ve bilinç azalması gibi santral sinir sistemi bozuklukları ve cilt reaksiyonları, çok ender olarak gözlenmiştir


ETKİLEŞMELER


Diğer 5-nitro-imidazol deriveleri ile birlikte kullanıldığında izole olarak, periferik nevrit, psişik depresyon ve epilepsiye benzer konvülsiyonlar, görüldüğü bildirilmiştir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği taktirde; Trikomoniasis’de tedavi seçenekleri: GÜNLÜK DOZ (250 mg’lık oral tabletle kullanılır) Tek dozluk tedavi 6 oral tablet akşamları veya 4 oral tablet + 1 vajinal tablet 5 günlük tedavi 2 oral tablet sabah,2 oral tablet sabah,1 vajinal tablet yatmadan önce veya 2 oral tablet sabah,2 oral tablet akşam Tüm vakalarda reenfeksiyondan korunmak için hastanın eşi de aynı oral dozu kullanarak tedavi edilmelidir. Ornisid Vajinal Tablet yatarken, eller yıkanmış olarak, parmakla vajina içerisine derince konulur. DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ: Doz aşımında yan etkilerİadvers etkiler kısmında kayıtlı semptomlar daha ciddi olarak seyrecier. Spesifik antidotu yoktur. Konvülsiyon hallerinde diazepam verilmesi tavsiye edilir.


İlaç Fiyatı 14.42 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* ORNISID 500 MG 3 VAJİNAL TABLET
* ORNISID FORT 500 MG 10 FİLM TABLET


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* BITERAL 500 MG 1 AMPUL
* BİTAZOL 500 MG 3 ML 1 AMPUL
* BITERAL 500 MG 3 OVÜL
* PRONİZOL 250 MG 20 FİLM TABLET
* ORNIDONE 250 MG 20 FİLM TABLET
* ORNİDONE FORT 500 MG FİLM 10 TABLET
* ORNITOP 250 MG 20 FİLM TABLET Toprak
* ORNITOP 500 MG 10 FİLM TABLET
* BITERAL 500 MG 10 FİLM TABLET
* BITERAL 250 MG 20 TABLET

ornidone fort 500 mg 10 tablet

» Trikomonasitler


Etken Maddesi
Ornidazol


ORNİDONE FORT 500 MG FİLM 10 TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Her bir Ornidone Fort Film Tablet; etken madde olarak 500 mg ornidazol ,boyar madde olarak Opaspray-White M-1-7120 içerir.


ENDİKASYONLARI


Protozoal ve anaerob bakteriyel enfeksiyonların tedavi ve profilaksisinde kullanılır. 1. Trikomonasis: Hem kadın, hem erkekte görülen Trichomonas vaginalis’e bağlı genito üriner enfeksiyonlar. 2. Amebiasis: Entomoeba histoltica’nın neden olduğu tüm intestinal enfeksiyonlar (amibli dizanteri dahil) ve özellikle amebik karaciğer absesi başta olmak üzere, barsağın dışındaki tüm amebiasis olguları. 3. Giardiasis : Giardia intestinalis’in neden olduğu intestinal enfeksiyonlar. 4. Anaerob bakterilere bağlı enfeksiyonlar: Septisemi, menenjit, peritonit, postoperatif yara enfeksiyonları, doğum sonrası septisemisi, septik aborsiyon ve söz konusu anaerob bakterilerin neden olduğu endometritlerde kullanılır. 5. Özellikle kolon ve jinekolojik operasyonlara ilişkin ve diğer cerrahi müdahalelerde ise profilaktik olarak uygulanır.


KONTRENDİKASYONLARI


Bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı önceden oluşmuş aşırı duyarlılık durumları ile, santral sinir sistemi bozukluğu olanlarda kullanılmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Yüksek dozlarla yapılan ya da 10 günden uzun süren tedavilerde, düzenli olarak klinik ve biyolojik kontroller yapılmalıdır. Önceden kan diskrazisi hikayesi olan hastalarda, tedaviden önce ve sonra lökosit formülü kontrol edilmelidir; bu kontrol, özellikle tekrarlanan tedavilerde önemlidir. Ornidazol tedavisi sırasında, periferik ve santral sinir sistemine ait ağır bozukluklar alevlenebilir. Periferik nöropati, ataksi, vertigo ya da mental konfüzyon ortaya çıktığında, tedavi sonlandırılmalıdır. Ornidazol, halihazırda mevcut olan kandidozisi alevlendirebilir; böyle bir durumda gerekli önlemler alınmalıdır. Hemodiyalizdeki hastalarda, yarı ömrün azalacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Diyalizden sonra ilave bir dozun verilmesi uygun olabilir. Lityum ile tedavi edilen ve imidazol türevleri alan hastalarda, plazma lityum konsantrasyonları, kreatinin değerleri ve elektrolitler kontrol edilmelidir. Gebelik ve Emzirme Gebelik kategorisi B’dir. Hayvandaki üreme çalışmalarında, fetus için herhangi bir risk gösterilmemiştir; fakat gebe kadınlarda yapılmış kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. Prensip olarak, ornidazol, gebeliğin ilk aylarında ve emzirme döneminde, kesinlikle gerekli değil ise, kullanılmamalıdır.


YAN ETKİLER


Ender olarak, baş dönmesi, baş ağrısı ve gastrointestinal rahatsızlıklar gibi hafif yan etkiler görülebilir. Duysal veya duysal/motor periferik nöropati; tremor; rigor, koordinasyon bozukluğu ve bilinç azalması gibi santral sinir sistemi bozuklukları ve cilt reaksiyonları, çok ender olarak gözlenmiştir.


ETKİLEŞMELER


Diğer nitro-imidazollerin aksine, ornidazol, aldehid dehidrogenaz inhibisyonuna yol açmaz ve dolayısıyla alkol intoleransı söz konusu değildir. Buna karşın, ornidazol, kumarin tipi oral antikoagülanların etkisini güçlendirir, bu nedenle uygulanan antikoagülanların dozu dikkate alınmalı ve birlikte uygulamaya yönelik olarak ayarlanmalıdır. Ornidazol kuronyum bromür'ün kas gevşetici etkisini uzatır. Fenobarbital veya diğer enzim indüktörlerinin birlikte uygulanması, ornidazol'ün serumdaki yarı ömrünü kısaltır. Enzim inhibitörleri (örneğin, simetidin), ornidazol'ün serumdaki yarı ömrünü uzatır. Lityum tedavisi ile birlikte uygulandığında ortaya çıkabilecek etkileşimler için “Uyarılar/Önlemler” bölümüne bakınız.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Oral tabletler daima yemeklerden sonra alınmalıdır. Hekim tarafından başka bir biçim önerilmedikçe, kullanılacak doz aşağıdaki gibidir: 1. Trikomoniasis’de kullanım a) Tek dozluk tedavi: Yalnızca akşam 3 tablet (1500mg/gün) b) Beş günlük tedavi: Sabah -akşam olmak üzere günde 2 kez 1’er tablet (1000mg/gün) Tüm vakalarda reenfeksiyondan korunmak için hastanın eşine de aynı doz uygulanmalıdır. Çocuklar için günlük doz 25 mg/kg’dır(X). 2. Amebiasis’de kullanım a) Amibli dizanterili hastalarda üç günlük tedavi b) Amebisasisin tüm formları için 5-10 günlük tedavi Yetişkinler ve 35 kg üzerindeki çocuklarda: 3 günlük tedavi : Akşam bir defada 3 tablet 60 kg'ın üstü için; 4 tablet (2 tablet sabah 2 tablet akşam olarak)(2000 mg/gün) 5-10 günlük tedavi : 2 tablet (1 tablet sabah, 1 tablet akşam olarak) (1000 mg/gün) 35 kg' a kadar olan çocuklarda: 3 günlük tedavi: Tek dozda; her 3 kg vücut ağırlığı için 1/4 tablet (40 mg/kg olarak). 5-10 günlük tedavi : Tek dozda; her 5 kg vücut ağırlığı için 1/4 tablet (25 mg/kg olarak) 3)Giardisis (Lambliasis)' de Kullanım: Yetişkinler ve 35 kg üzerindeki çocuklarda: 1-2 günlük tedavi : Akşam bir defada 3 tablet (1500 mg/gün) 5-10 günlük tedavi : 2 tablet (1 tablet sabah, 1 tablet akşam olarak)(1000 mg/gün) 35 kg' a kadar olan çocuklarda: 1-2 günlük tedavi: Tek dozda; her 3 kg vücut ağırlığı için 1/4 tablet (40 mg/kg olarak). 5-10 günlük tedavi : Tek dozda; her 5 kg vücut ağırlığı için 1/4 tablet (25 mg/kg olarak) 4. Anaerob Bakterilere Bağlı Enfeksiyonlar: a) Anaerob bakterilere bağlı enfeksiyonların tedavisinde kullanım: Anaerob enfeksiyonların tedavisi günde 1000 mg (1 tablet sabah, 1 tablet) akşam kullanılarak 5-10 gün devam edilir. Çocuklar için günlük doz 20-30 mg/kg’dır(X). b) Anaerob bakterilere bağlı enfeksiyonların profilaksisi amacıyla kullanım: Anaerob bakterilere bağlı enfeksiyonları profilaksisi için ameliyattan önce 1-2 tablet (500-1000 mg)alınır. Operasyondan sonra her 12 saatte bir, 1 tablet (500 mg) ile, 1-5 gün devam edilir. DOZ AŞIMI Yanlışlıkla ya da kasıtlı olarak aşıra doz alındığında “Yan Etkiler / Advers Etkiler” bölümünde kayıtlı semptomlar daha ciddi olarak seyreder.Spesifik antidotu yoktur. Konvülsiyon hallerinde diazepam verilmesi önerilir.



İlaç Fiyatı 15.39 TL



Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* ORNIDONE 250 MG 20 FİLM TABLET


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* BITERAL 500 MG 1 AMPUL
* BİTAZOL 500 MG 3 ML 1 AMPUL
* ORNISID 500 MG 3 VAJİNAL TABLET
* BITERAL 500 MG 3 OVÜL
* PRONİZOL 250 MG 20 FİLM TABLET
* BORNERAL 250 MG 20 FILM TABLET
* ORNİSİD 250 MG 20 FİLM TABLET
* ORNITOP 250 MG 20 FİLM TABLET
* ORNITOP 500 MG 10 FİLM TABLET
* ORNISID FORT 500 MG 10 FİLM TABLET
* BITERAL 500 MG 10 FİLM TABLET
* BITERAL 250 MG 20 TABLET

25 Haziran 2010 Cuma

ornidal 250 mg 20 tablet

» Antimikrobiyal Ajan


FORMÜL


250 mgOrnidazolTablet


ENDİKASYONLARI


Duyarlı anaerob bakterilerin neden olduğu cerrahi ve diğer enfeksiyonların tedavisinde; cerrahi girişimlerde duyarlı anaerob bakterilerin neden olabileceği enfeksiyonların önlenmesinde; intestinal veya hepatik amibiyaziste; ürogenital trichomonas enfestasyonlarında ve giardiaziste endikedir


KONTRENDİKASYONLARI


İmidazollere veya içerdiği maddelerden herhangi birine karşı bilinen aşırı duyarlılığı bulunanlarda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Ataksi, vertigo veya zihinsel konfüzyon durumunda tedavi kesilmelidir. Merkezi veya periferik nörolojik hastalıklarda, nörolojik durumda agravasyona yol açabileceği akılda bulundurulmalıdır. Geçirilmiş kan diskrazisi varsa ve uzun süreli ya da yüksek doz tedavi uygulanmaktaysa, lökositer formül yapılmalıdır. Lökopeni varsa, tedavinin sürdürülüp sürdürülmeme kararı enfeksiyonun ağırlığına bağlı olarak verilir. Karaciğer yetersizliğinde kullanımı: Belirgin karaciğer bozukluğu bulunan hastalarda, ornidazol uyulamaları arasındaki sürenin iki katına çıkarılması önerilmektedir. Böbrek yetersizliğinde kullanımı: Mutad ornidazol dozunun ayarlanması gerekmemektedir. Ornidazol diyalizle dolaşımdan uzaklaştırıldığından, diyalize giren hastalarda


YAN ETKİLER


Ender olarak bulantı, gastralji, vertigo ve deride erupsiyonlar görülebilir


ETKİLEŞMELER


Alkol: Antabus etkisine yol açar (sıcak basması, yüz kızarması, kusma, taşikardi). Alkollü içecekler ve alkol içeren ilaçların alınmasından kaçınılmalıdır. Disülfiram: delirium, konfüzyonel durum. Oral antikoagülanlar (varfarin): Karaciğerde katabolizmalarının azalması sonucunda oral antikoagülanların etkisi ve hemoraji riski artar. Protrombin zamanı ölçümleri daha sık yapılmalı ve oral antikoagülan dozajı ayarlanmalıdır. 5-fluorourasil: 5-fluorourasil'in klerensi azalır ve toksisite riski artar.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Oral yoldan uygulanan ORNİDAL TABLET'in yemeklerden sonra alınması önerilir. Amibiyaziste, 5 ila 10 gün süreyle günde iki kez 500mg ornidazol (2 adet ORNİDAL TABLET) verilir; çocuklarda ise, günde tek doz olarak, vücut ağırlığına göre 25mg/kg/gün ornidazol verilir. Amipli dizanteri bulunan hastalarda, 3 gün süreyle günde tek doz olarak 1.5g ornidazol (6 adet ORNİDAL TABLET) verilebilir; çocuklarda uygulanması önerilen doz ise 40mg/kg/gün'dür. Hepatik amibiyaziste, abse evresinde, ornidazol tedavisi ile birlikte absenin direne edilmesi gerekir. Giardiaziste, 1 veya 2 gün günde tek doz 1.5g ornidazol (6 adet ORNİDAL TABLET) uygulanır; çocuklardaki dozu 40mg/kg'dır. Trikomonyaziste tek doz 1.5g ornidazol (6 adet ORNİDAL TABLET) ya da 5 gün süreyle günde iki kez 500mg ornidazol (2 adet ORNİDAL TABLET) verilir. Eşzamanlı olarak cinsel partnerler de tedavi edilmelidir. çocuklarda uygulanan doz 25 mg/kg/gün'dür. Anaerob bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde, enfeksiyonun şiddetinin elverdiği durumlarda oral tedavi uygulanabilir. önerilen doz, erişkinlerde günde 1 - 1.5g ornidazoldür (4 - 6 adet ORNİDAL TABLET); çocuklarda önerilen dozaj ise 20 - 30mg/kg/gün'dür. Postoperatif anaerob enfeksiyonların önlenmesinde, erişkinlerde günde 1g ornidazol (4 adet ORNİDAL TABLET), çocuklarda ise 20mg/kg/gün ornidazol uygulanması önerilir.

ormil 40 mg 50 tablet

» Kalsiyum Antagonist


Etken Maddesi
Verapamil HCl


ORMIL 40 MG 50 TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


120mgVerapamilFilm tablet 180mgVerapamilFilm tablet 140mgVerapamilFilm tablet 1


ENDİKASYONLARI


Anjina pektoris, enfarktüs sonu paroksismal supraventriküler aritmiler ve hipertansiyonda endikedir


KONTRENDİKASYONLARI


Kardiojenik şok, komplike taze enfarktüs, ağır uyarı iletim bozukluğu ve sinüs düğümü sendromunda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Preparat yemeklerle birlikte veya yemeklerden hemen sonra kullanılmalıdır. Karaciğer bozukluğu olanlarda doz ayarı yapılmalıdır. Beta blokör kullanan hastalarda i.v. yoldan kullanılmaz. Gebeliğin ilk 3 ayında ve laktasyonda kullanılmaması önerilir. Taşıt kullanmak gibi dikkat gerektiren işler yapılmamalıdır. Antiaritmikler inhalasyon narkotikleri, kan basıncını düşüren ilaçlar ve digoxinle birlikte kullanılmaz.


YAN ETKİLER


Letarji, sersemlik ataksi, bulant kusma, ortostatik hipotansiyon, agranülositoz lökopeni ve karaciğer fonksiyon bozukluğu gibi yan etkiler görülebilir.


ETKİLEŞMELER


Birden fazla ilacın yol açabileceği muhtemel etkileşimleri önlemek için sürdürdüğünüz tüm diğer tedavileri heiminize ya da eczacınıza bildiriniz. Bazı ilaçlar kan şekeri oranında değişikliğe yol açabilirler. Aşağıdaki maddeleri lmanız durumunda kan şekeriniz düşebilir ve dolayısıyla insülin ihtiyacınız azalabilir:- alkol (alkollü içkiler, alkol içeren ilaçlar).- beta blokerler (betablokerler hipogliseminin ön belirtisini ortadan kaldırabilirler) - anjiotensin dönüştürücü enzim- oktreoid-salbutamol ya da terbutalin- ağız yoluyla alınan gebeliği önleyici ilaçlartiroid hormonları


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Erişkinlerde 3x40-160 mg/gün dozda (max. 480 mg) Çocuklarda 2-3x20-80 mg/gün dozda, yemeklerle birlikte veya yemeklerden hemen sonra kullanılır. Hepatik yetmezlikte doz ayarlanmalıdır.


İlaç Fiyatı 1.7 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* ORMİL 80 MG 50 TABLET


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* VEROPTIN 80 MG 50 TABLET
* ISOPTIN 2 ML 5 AMPUL
* ISOPTIN 40 MG 30 TABLET
* ISOPTIN 80 MG 50 TABLET
* FIBROCARD L.P. 240 MG 30 KAPSÜL
* ISOPTIN KKH 120 MG 50 TABLET
* ISOPTIN KKH 120 MG 50 YAVAŞ SALINIMLI FİLM TABLET
* FIBROCARD L.P. 180 MG 30 KAPSÜL
* ISOPTIN SR 240 MG 50 TABLET

orimeten 100 tablet

» Antiostrojenik

250mgAminoglutetimidTablet

ENDİKASYONLARI

Sitostatik etkilidir. Cushing sendromu, irrenal korteks tümörleri, menapozlu ve overektomili hastaların metastaz yapan meme kanserlerinde endikedir.

KONTRENDİKASYONLARI

Gebelik, indüklenebilen porfiria ve anemnezde glutetimid veya etken maddeye duyarlılık bulunduğu durumlarda kontrendikedir

UYARILAR & ÖNLEMLER

Tedavi süresince hematopoetik, tiroid ve tansiyon kontrolleri yapılmalıdır. Kan diskrazisi görülmesi tedavinin durdurulmasını gerektirir. Ayrıca tedavinin başlangıcında görülen deri döküntüsü 10 gün içinde yok olmazsa tedavi geçici olarak durdurulmalıdır. Meme karsinomu tedavisi esnasında cushing semptomları, ortaya çıkarsa kullanılan doz miktarı hemen azaltılmalıdır. Deksametazon, oral antidiyabetikler ve antikoagülanlarla birlikte kullanımlarda dozu arttırılmalıdır. Oluşabilecek hiponatremi, hipotansiyon ve baş dönmesi hallerine karşı mineralokortikoidler kullanılır.

YAN ETKİLER

Letarji, sersemlik ataksi, bulant kusma, ortostatik hipotansiyon, agranülositoz lökopeni ve karaciğer fonksiyon bozukluğu gibi yan etkiler görülebilir.

ETKİLEŞMELER

Birden fazla ilacın yol açabileceği muhtemel etkileşimleri önlemek için sürdürdüğünüz tüm diğer tedavileri heiminize ya da eczacınıza bildiriniz. Bazı ilaçlar kan şekeri oranında değişikliğe yol açabilirler. Aşağıdaki maddeleri lmanız durumunda kan şekeriniz düşebilir ve dolayısıyla insülin ihtiyacınız azalabilir:- alkol (alkollü içkiler, alkol içeren ilaçlar).- beta blokerler (betablokerler hipogliseminin ön belirtisini ortadan kaldırabilirler) - anjiotensin dönüştürücü enzim- oktreoid-salbutamol ya da terbutalin- ağız yoluyla alınan gebeliği önleyici ilaçlartiroid hormonları

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Meme kanserinde: hafta 2x 1/2 tablet (saat 8-9 ve 16-18), hafta 2x1 tablet (saat 8-8 16-1B), hafta 3x1 tablet (saat 8-9, 12-14 ve 16-16), hafta 1 tablet (saat 8-9, 12-14, 16-18 ve 20-24). Cushing sendromunda adrenokortikal olgularda günde 2-3x1 tablet ektopik ACTH sendromunda günde 4-7x1 tablet kullanılır. Hiperaldosteronizmde günde 3-6x1 tablet kullanılır.

orgasulin nph 100ıu 1 flakon

** BU İLAÇ UZUN SÜREDİR İLAÇ PAZARINDA BULUNMAMAKTADIR **


» Antidiyabetik


Etken Maddesi
İnsülin NPH


ORGASULİN NPH 100 IU 1 FLAKON

İthal, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


100 I.U.Semisentetik insan insüliniKartuş100 I.U.Semisentetik insan insülini1 ml flakon


ENDİKASYONLARI


İnsuline bağımlı şeker hastalığının tedavisinde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Hipoglisemi (anormal biçimde düşük kan şekeri) geçirdiğinizi düşünüyorsanız insülin enjekte etmeyin.- Orgasulin içinde var olan insuline ya da kıvam verici maddelerden birine allerjiniz olduğunu düşünüyorsanız, ciddi hiperglisemi (anormal biçimde yüksek kan şekeri oranı) ve ketoasidoz (kanda asit üretimi) riski yüzünden tedaviyi hemen kesmeyin. Gerçekten allerjik olup olmadığınızı öğrenmek ve yapılması gerekenler konusunda bilgi edinmek için hemen doktorunuzu arayın.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Hayvansal kökenli insuline alışık hastalarda kullanılırken, hastalar daha düşük dozlara ihtiyaç duyacaklarından az da olsa hipoglisemi riski vardır. İnsulin ihtiyacındaki azalma hemen veya birkaç hafta sonunda ortaya çıkabilir. Bu yüzden, diğer bir insulin türünden Orgasulin NPH'a geçen şahıslar ilk haftalarda sıkı bir kontrol altında tutulmalıdır.
- İnsulin kullanmakta olan hastalar özellikle gebelik ya da duruma eşlik eden başka bir hastalığın varlığında sürekli tıbbi kontrol altında tutulmalıdır.
- Grip veya başka bir infeksiyoz hastalık varlığında insulin gereksinimi artabilir.
- Preparatın orta süreli etkisi farkedilmeyen gece hipoglisemisi riskini artırır ve dozaj ve diet seçimi için özel bir dikkat gerektirebilir.
Gebe ve emzirenlerde kullanılışı :
Orgasulin NPH gebelikte fetusa zarar vermeksizin kullanılabilir. Diabetil hastaların insulin gereksinimi gebelikte, özellikle de gebeliğin 2. veya 3. dönemlerinde, genellikle artmaktadır.
Orgasulin NPH emzirenlerde süt oluşumunu etkilemeksizin ve bebeğe zarar vermeksizin kullanılabilir.


YAN ETKİLER
Hipglisemi (kan şekerinin aşırı bir biçimde düşmesi)- geçici görme bozuklukları, propliferatif retinopeti hastalarında gliseminin aniden normale dönmesi retinada kanamaya neden olabilir ve gçrme kaybına yol açabilecek şekilde retinopatiyi ağırlaştırabilir.- Enjeksiyonlar çok uzun süre aynı yere yapıldıysa ya da tekrarlandıysa, deride insülin enjekte edilen alanlarda yağ dokusu azalabilir ya da artabilir.(lipoatrofi ya da lipohipertropi). Bu iki durum sonucunda bu yere enjekte edilen insülinin etkisi azalabilir. Bu sorun her enjeksiyonun bir öncekinden farklı bölgeye uygulanmasıyla ortadan kalkabilir. - Enjeksiyon bölgesi değiştirildiğinde örneğin karından kalçaya, insülinin kana geçiş süresinin de değişiceği dikkate alınmalıdır.- Yaygın allerjik reaksiyon, deri ve mukozada kızarıklık veşişme zorlukla nefes alma, tansiyon düşmesiyle birlikte rahatsızlık hissi hallerinde hemen hekiminizi arayın. Bu durumda hassasiyeti ortadan kaldıracak bir tedaviye gerek olabilir. - Bazı hastalarda enjeksiyon bölgesinde kızarma,şişlik ve kaşıntı görülebilir. Bu lokal reaksiyon yanlış enjeksiyon tekniği, insüline hipersensitivite veya temizleme solüsyonundan kaynaklanabilir


ETKİLEŞMELER


Birden fazla ilacın yol açabileceği muhtemel etkileşimleri önlemek için sürdürdüğünüz tüm diğer tedavileri heiminize ya da eczacınıza bildiriniz. Bazı ilaçlar kan şekeri oranında değişikliğe yol açabilirler. Aşağıdaki maddeleri lmanız durumunda kan şekeriniz düşebilir ve dolayısıyla insülin ihtiyacınız azalabilir:- alkol (alkollü içkiler, alkol içeren ilaçlar).- beta blokerler (betablokerler hipogliseminin ön belirtisini ortadan kaldırabilirler) - anjiotensin dönüştürücü enzim- oktreoid-salbutamol ya da terbutalin- ağız yoluyla alınan gebeliği önleyici ilaçlartiroid hormonları


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Kullanma şekli beslenme rejimine, fiziksel aktivitesine, kan şekeri oranının dozajının sonuçlarına ve klinik hipoglisemi (anormal bir biçimde düşük kan şekeri oranları) hiperglisemi ( anormal biçimde yüksek kan şekeri oranları) ve asidoz belirtilerine bağlı olarak tamamaen hastanın ihtiyacına uygun bir biçime getirilmelidir.Kesinlikle aseptik koşullarda, yemeklerden 15 ila 20 dakika önce deri altında derin bir biçimde enjekte edilir. Flakon yukarıdan aşağıya en az 10 kere sallanmalı ve her yerinin eş biçimde beyaz ve mat bir görünüm alması sağlanmalıdır. Bir orgasulin flakonunun ilk kullanımı sırasında ürünün enjeksiyon öncesinde 1 ila 2 saat ılık ortamda tutulması tavsiye edilir. İnsulin hiçbir ilaçla karıştırılmamalıdır.Orgasulin R 100 I.U/ml formlarında insulin konsantrasyonu alışılmış olan diğer formlardakine göre daha yüksektir, enjekte edilen ünite sayısı değişmemekte fakat hacim azalmaktadır. Orgasulin R 100 I.U/ml subkütan olark uygulanmalıdır. Hiçbir zaman damardan enjekte edilmelidir ve oral (ağızdan) alınmamalıdır. insülinin enjeksiyon yerinde yaratabileceği etkileri minimuma indirmak amacıyla, her enjeksiyonunu yarini değiştirmek ve daha seyrek olarak da enjeksiyon bölgesini değiştirmek uygun olur.


İlaç Fiyatı 29.67 TL


Reçeteli Verilir.

orgametril 30 tablet

» Progesteron


Etken Maddesi
Linestrenol + dl-Alfa-Tokoferol


ORGAMETRIL 30 TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır


FORMÜLÜ


Lynestrenol, 5 mg


ENDİKASYONLARI


Dismenore, endometium karsinomu, endometnosis, fibrokistik mastopati, menoraji metroraji, menstürasyon süpresyonu veya geciktirilmesi, Oligo ve hipomenore, ovülasyon supresyonu sancısı ve kanaması, polimenore, premenstrüel sendrom primer ve sekonder amenorelerde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Gebelik, hepatik bozukluk düşük tehdidi, tanı konmamış vajinal kanama, sarılık, özgeçmişinde gebelik sırasında ya da steroid kullanımına bağlı ağır pruritus veya Herpes gestationis, Rotor ve Dubin-Johnson sendromunda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Karaciğer fonksiyon testleri bozulursa tedaviye son verilir. Kloazmaya eğilimli kişiler bu ilacı kullanırken güneş ışınlarından kaçınmalıdırlar. Tromboemboli, oral kontraseptif kullanımı, kalp yetmezliği, renal bozukluk, epilepsi, migren ve hipertansiyonda hasta dikkatle izlenmelidir


YAN ETKİLER


Memelerde duyarlılık, kolestaz, kolestatik sarılık, androjenik etki, vajinit, lokore, vajina mukozasında atrezi ve SSS belirtileri gibi yan etkiler görülebilir


ETKİLEŞMELER


Antikonvulzanlar, barbitüratlar, rifampisin ve antidiyabetiklerle birlikte kullanılmaz.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Oligo, hipo ve dismenorede siklusun 16.-25. günleri arasında her gün 1 tablet: polimenorede siklusun 5.-25. günleri arasında her gün 1 tablet (2-3 siklus boyunca); menoraji ve metrorajide 10 gün boyunca her gün 2 tablet ve daha sonra duruma göre 3 siklus boyunca her siklusun 16.-25. günleri veya 10 gün sonra 3 ay boyunca her gün 1 tablet: Ovülasyon supresyonu ve kanamasında siklusun 5.-25 günlerinde her gün 1 tablet menstürasyon supresyonu ve geciktirilmesinde siklusun 5 gününden itibaren günde 1 tablet: fibrokistik mastopatide siklusun 5.-25. günlerinde her gün 1 tablet (3-4 ay): endometriosiste günde 1 tablet (6 ay); endometrium karsinomunda günde 6-10 tablet, amenorede siklusun 16.-25. günlerinde her gün 1 tablet kullanılır.


İlaç Fiyatı 7.68 TL


Reçeteli Verilir.

24 Haziran 2010 Perşembe

orgalutran 0,25 mg 5 Flakon

» İnfertilite tedavisi (kısırlık tedavisinde)


Etken Maddesi
Ganirelix


ORGALUTRAN 0,25 MG 5 FLAKON

İthal, Beşeri bir ilaçdır


FORMÜLÜ


Ganirelix, 0.25 mg/0.5 ml


ENDİKASYONLARI


Orgalutran, IVF ve ICSI (intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu) tedavileri altındaki hastalarda LH’ın (Luteinizan Hormon) erken yükselmesini engeller. FSH gibi gonadotropin tedavileri sırasında, LH’ın erken yükselmesi ovum üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir ve gebelik şansını azaltabilir.Erken LH yükselmesini engellemek için iki çeşit tedavi yöntemi kullanılmaktadır. Gn-RH-agonistleri ve Gn-RH-antagonistleri (Gn-RH : gonadotropin-releasing hormone). Orgalutran bir Gn-RH-antagonisti olup, vücudun bu anlamdaki hormon cevabını engeller. Gn-RH agonistleri ile istenen bu etki 2-3 haftalık bir zaman alırken, Gn-RH antagonistleri ile hemen istenen etki elde edilir. Bu nedenle stimülasyonun son evrelerinde kullanılır. Orgalutran® IVF hastalarının tedavilerini 4 haftadan 2 haftaya düşüren yeni bir ilaçtır. Sonuç olarak, IVF programı içerisindeki Orgalutran kullanan hastalar daha kolay bir yöntemle tedavilerini sürdüreceklerdir. Hastalar daha az sürelerde tedavi altında kalırlar ve IVF tedavisi ile ilgili emosyonel yansımalar o derecede az olur.


KONTRENDİKASYONLARI


GnRH veya GnRH analoglarına karşı aşırı duyarlılık gebelik ve laktasyonda kontrendikedir


UYARILAR & ÖNLEMLER


Lipoatrofi oluşmaması için enjeksiyon yeri değiştirilmelidir.
YAN ETKİLER


Uygulama yerinde cilt reaksiyonları ve nadiren baş ağrısı veya bulantı gibi.
ETKİLEŞMELER


Hidantoin,barbitürat,primidon,karbamazepin, rifampisin, griseofulvin, oksakarbazepin, rifabutin, troglikazon ve felbamatla birlikte kullanımlarda etkileşim görülebilir.Adı geçen ilaçlardan herhangi biri veya hepatik enzim indüksiyonu yapan diğer ilaçlarla tedavi gören hastalara tedavi süresince ve ilacın kesilmesinden en az 7 gün boyunca ek bariyer kullanmaları önerilir.
DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


FSH ile kontrollü over hiperstimülasyonuna adet döneminin 2. veya 3. gününde başlanır. Orgalutran, tercihen FSH uygulamasının 6.gününden itibaren başlanarak günde tek doz s.c olarak enjekte edilir. FSH ile karıştırılmamalıdır. Ancak her iki preparat yaklaşık aynı saatlerde uygulanmalıdır. Günlük uygulamalara yeterli büyüklükte ve yeterli sayıda folikül oluşuna dek devam edilir. Foliküllerin son maturasyonu hcG uygulanarak indüklenebilir.

İlaç Fiyatı 336.09 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* ORGALUTRAN 0,25 MG/0.5 ML 1 HAZIR ŞIRINGA

orfarin 5 mg 16 tablet

» Antikoagülan (Kanın pıhtılaşmasını önleyen bir madde)


Etken Maddesi
Varfarin Sodyum


ORFARIN 5 MG 16 TABLET

İthal, Beşeri bir ilaçdır


FORMÜLÜ


Her tablette, Varfarin sodyum 5 mg Boyar madde: E-127(Eritrosin)


ENDİKASYONLARI


- Derin ven trombozunun profilaksi ve tedavisinde, - Pulmoner embolizm profilaksi ve tedavisinde, - Koroner oklüzyonda (tıkanıklık) yardımcı olarak, - Periferik vasküler tromboembolik durumlarda endikedir.


KONRENDİKASYONLARI


Orfarin tablet, kanama eğilimi yaratan bir lezyonu veya hastalığı olan olgularda kontrendikedir. Bu durumlar arasında hemostatik mekanizmayı bozan kan hastalıkları, ağır hipertansiyon, peptik ülser, gastrointestinal sistem ve üriner sistem tümörleri, özofagus varisleri, arterial anevrizmalar, vasküler retinopati, düşük tehdidi, kısa bir süre önce beyin, omurilik veya göz ameliyatı geçirmiş olma ya da karaciğer veya böbrek biyopsisi yapılmış olması ve akut perikardit gibi durumlar sayılabilir. Ayrıca unutkan ve konfüzyonlu olan veya düzenli ilaç alacağından şüphe edilen (kısaca, uyunç sorunu gösterme olasılığı bulunan) diğer hastalarda da kullanılmaması gerekir. Hastalarda büyük bir cerrahi girişim yapılacaksa, Orfarin'in yeterli bir süre önce kesilmesi ve operasyon takip eden ilk üç gün içerisinde kullanılmaması gerekir.Orfarin gebelikte kontrendikedir. Plasentadan fetüse kolayca geçerek fatal hemoraji oluşturabilir. Ayrıva varfarin sodyumu kullanan kadınların çocuklarında malformasyonlara neden olabileceği bildirilmiştir. İlk trimestride kullanıldığında, spontan düşük veya ölü doğuma neden olduğuna ilişkin çalışmalar vardır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Varfarin sodyumun antikoagülan etkisi doza bağımlı olarak gelişir. Varfarin sodyumun yarılanma ömrü 2.5 gün olduğundan, idame dozlarında doz birikimi ve etki artışı görülebilir. Antikoagülan etkinin ve dolayısıyla dozun yeterli olup olmadığının ölçümü yapılmalıdır. Bunun için en sık kullanılan ölçme yöntemi tek basamaklı protrombin testi'dir. Dozun iyi titre edilmesi ve izlenmesi gerekir. İlacı kullanan hastalarda ilk iki hafta, haftada en az iki kez olmak üzere protrombin zamanı tespit edilmelidir. Karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda, sık diyare oluştuğunda, diyetle K vitamini alımı arttığında veya azaldığında bu değerlendirme daha kısa aralıklarla yapılmalıdır.
Emziren annelerde varfarin sodyum ve benzer ilaçlar süte geçebilirler. Çocukta protrombin eksikliğine bağlı durumlara neden olabileceğinden, emzirme dönemlerinde de kullanılmamalıdır.


YAN ETKİLER


Varfarin sodyum ve bu tür ilaçlar aşırı dozda verildiklerinde, spontan kanamalara neden olabilirler. Ciltte purpura ve ekimoz şeklinde kanamalar, ayrıca böbrek, gastrointestinal kanal ve diğer yerlerde kanama yapabilirler. Varfarin sodyumun yan etkileri nisbeten az ise de, alopesi, dermatit ve ürtiker yaptığı bildirilmiştir.


ETKİLEŞMELER


Orfarin'in etkisini potansiyelize eden faktörler: 1- Orfarin plazma proteinlerine sıkıca bağlanır ve diüretikler, oral antidiyabetik ajanlar ve antienflamatuar ajanlar ile bağlandığı yerden ayrılması etkinliğini artırır. 2- D-tiroksin gibi bazı ilaçlar Orfarin'in etkisini karaciğerde reseptörün aktif bölgesine afinitesini arttırarak potansiyelize eder. 3- Alkol karaciğer enzimlerini inhibe ettiğinden, Orfarin dozunun azaltılması gerekir. 4- Salisilatlar, indometasin, simetidin, azapropazon, kinidin, geniş spektrumlu antibiyotikler, ferformin, tolbufamid, fenilbutazon, klofibrat, ACTH kortikosteroidler ve potansiyel hepatotoksik ilaçlar Orfarin'in etkisini potansiyelize edebilirler. 5- Renal hasarda Orfarin'in eliminasyon hızı azalabilir bu yüzden, gerekli dozun azaltılması gerekebilir. 6- Akut hastalıklarda, kilo kaybı ve K vitamini alımının azaltılmasında abartılı yanıtlar alınacaktır. Orfarin'in etkisini azaltan faktörler : 1- Orfarin karaciğerde mikrozomal enzimlerle metabolize edilir. Bu enzimler fenitoin ve barbitürat gibi ilaçlarla indüklenirler ve Orfarin'in metabolizmasının hızlanmasına neden olarak gerekli dozun artmasını sağlarlar. 2- Östrojenler ve oral kontraseptifler vitamin-K bağımlı faktörlerin konsantrasyonunu arttırırlar. Bu Orfarin dozunun arttırılmasını gerektiren bir durumdur. 3- Kolestramin Orfarin'in absorblar, bu yüzden etkisi azalır. 4- Kilo alımı, gastrointestinal bozukluklar ve vitamin-K alımında artış, Orfarin idame dozunun arttırılmasını gerektirir. 5- Karbamazepin, glutemidin, fenazon, griseofulvin ve rifampisin, Orfarin'in etkisini ortadan kaldıran ilaçlardır.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Varfarin sodyumun farmakokinetiği kişiler arasında fazla değişkenlik gösterdiğinden, doz hastadan elde edilen yanıta göre bireyselleştirilmelidir. Değerlendirme protrombin zamanı üzerinden yapılır. Tedavinin başlamasını izleyen 48 saat sonradan itibaren, günde 1 veya 2 günde bir, protrombin zamanı ölçülerek antikoagülan etkinin derecesi izlenir. Bu uygulama hasta törapötik doz sınırları içinde stabilize edilinceye kadar devam eder. Daha sonra ayda birden seyrek olmamak üzere test yapılmalıdır. Tedavi sırasında, ilacın dozunun ayarlanması için protrombin zamanı testi, ilk haftada üç kez, ikini haftada iki kez ve daha sonra idame dozu saptanana kadar haftada bir ölçülmelidir. Durumun acilliğine göre, hemen antikoagülasyon yapılması isteniyırsa, bu süre içinde ilave olarak heparin uygulanması gerekebilir. Günlük doz olarak 10 - 15 mg ile tedaviye başlanır. Doz, istenilen düzeyde antikoagülan aktiviteye ulaşıncaya kadar günlük kontrol testleri sonuçlarına göre ayarlanır. Doz düzeyi genellikle 3-6 gün içinde saptanır. Kontrol testleri düzenli aralıklarla yapılmalıdır ve Orfarin idame dozu elde edilen sonuçlara göre saptanır. DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ: Aşırı doz nedeniyle koagülasyon aktivitesinin baskılanması sonucu kanama meydana gelmiş ya da potansiyel kanama durumunda artış olmuşsa, ilaç kesilir.Oral yoldan 2-20 mg vitamin-K verilebilir, acil durumlarda vitamin-K’nın i.v. ( 5 - 10 mg) ya da infüzyonla verilmesi gerekebilir. Kanamanın hemen durdurulması gerektiği acil durumlarda ise, taze dondurulmuş plazma ya da taze tam kan infüzyonu yapılır. Hemoraj meydana gelmişse ya da potansiyel kanama durumunda artış varsa, koagülasyon aktivitesinin aşırı baskılanması durumunda Orfarin’in tedaviden geçici olarak geri çekilmesiyle birlikte, oral yoldan 2-20 mg dozlarında vitamin-K verilebilir, vitamin-K’nın intravenöz ya da infüzyonla verilmesine nadiren gerek olabilir. K vitamini uygulanması hastaları birkaç gün için antikoagülanlara duyarsız hale getirir. Bu nedenle, prostatik kalp hastalarında K vitamini yerine taze dondurulmuş plazma verilir.


İlaç Fiyatı 1.47 TL


Reçeteli Verilir


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* COUMADIN 5 MG 28 TABLET
* COUMADİN 10 MG 28 TABLET
* COUMADİN 10 MG 25 TABLET
* COUMADIN 5 MG 25 TABLET

oramikron 80 mg 100 tablet

» Oral Antidiyabetik


Etken Maddesi
Gliklazid


ORAMIKRON 80 MG 100 TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır


FORMÜLÜ


Beher tablet 80 mg gliklazid içerir.
ENDİKASYONLARI


İnsulin bağımlı olmayan diyabette (olgunluk çağı diyabetinde) endikedir.
KONTRENDİKASYONLARI


Diabetik ketoasidoz, prekoma veya koma durumlarında Oramikron kullanılmamalıdır. Ciddi renal ve hepatik yetmezlik durumlarında, tiroid ve endokrin hastalıklarında, ağır enfeksiyon, üremi ve sulfonilürelere karşı aşırı duyarlılığı olanlarda, jüvenil diabette ve hamilelikte kontrendikedir. Şiddetli travmalardan sonra veya enfeksiyon süresince cerrahi operasyona gireceklerde kontrendikedir


UYARILAR & ÖNLEMLER


Karaciğer ve böbrek yetmezliğinde dozajı azaltmak şartıyla oramikron kullanılabilir. Tıbbi kontrol sıklaştırılarak antikoagülan tedavi ile birlikte kullanılabilir. Hipoglisemi riski: Yüksek dozda ilaç kullananlarda, beslenme yetersizliklerinde, renal ve hepatik bozukluğu olanlarda daha fazladır. Bu durumlarda doz azaltılması önerilir. Hiperglisemi oluştuğunda doz arttırılması önerilir. Hamilelikte kullanımı: Herhangi bir teratojenik etkisi tespit edilmemesine rağmen yeterli karşılaştırmalı çalışma bulunmadığından hamilelerde kullanılmaz. Emzirenlerde kullanımı: Süte geçtiğinden emziren kadınlarda dikkatle kullanılmalıdır. Çocuklarda kullanımı: İnsüline bağımlı diabette endike değildir.


YAN ETKİLER


Hipoglisemi görülebilir. İlaca bağlı cilt reaksiyonları, baş ağrısı, bulantı, kusma, dispepsi veya konspitasyon görülebilir. Hematolojik yan etkiler olan anemi, lökopeni, trombositopeni ve granulositopeni nadiren görülebilir


ETKİLEŞMELER


Sulfonamidler, fenilbutazon, salisilatlar, probenesid, dikumarol, MAO inhibitörleri, tetrasiklin deriveleri, kloramfenikol, simetidin, alkol kullanımı, diazepam, mikonazol, disopiramid ve propranolon gibi kardio-selektif olmayan beta-brokener Oramikron'un etkisini arttırır. Kortikosteroidler, oral kontraseptifler, tiazid diüretikleri, fenotiazin deriveleri, tiroid hormonu barbitüratları ve laksatif kullanımı oramikron'un etkisini azaltır.
DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Dozaj, glisemi normal seviyeye gelinceye kadar, diabetin ciddiyetine göre tedavi eden doktor tarafından belirlenir. Yetişkinlerde günlük total doz: 40-320 mg arasında değişebilir. Tedaviye ortalama: 40-80 mg ile başlanır. Kan şekeri kontrol altına alınana kadar doz arttırılabilir. Ancak bir defada alınacak maksimum doz 160 mg'ı aşmamalıdır.Doz artırılmak istenirse bölünerek 2 defada verilmelidir. Obesite durumlarında veya tek başına oramikron tedavisi yetmeyen kişilerde, tedaviye başka bir ilaç eklenebilir. DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ Başlıca semptom hipoglisemidir. Şuur bozukluğu ile birlikte görülen ağır vakalarda derhal intravenöz olarak (%10 veya %30) hipertonik glukoz uygulaması gerekir.


İlaç Fiyatı 19.03 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* ORAMIKRON 80 MG 60 TABLET
* ORAMIKRON 80 MG 20 TABLET


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)



* GLUMIKRON 80 MG 20 TABLET
* BETANORM 80 MG 20 TABLET
* DİAMİCRON 80 MG 20 TABLET
* EFİKAS MR 30 MG 30 TABLET
* DIAMICRON MR 30 MG 30 TABLET
* GLUMIKRON 80 MG 60 TABLET
* BETANORM 80 MG 60 TABLET
* EFİKAS MR 30 MG 60 TABLET
* DİAMİCRON 80 MG 60 TABLET
* DIAMICRON MR 30 MG 60 TABLET
* GLIKRON 80 MG 100 TABLET
* GLUMIKRON 80 MG 100 TABLET
* BETANORM 80 MG 100 TABLET
* DİAMİCRON 80 MG 100 TABLET

oraceftin 125 mg 50 ml süspansiyon

» Antibakteriyel (2. kuşak sefalosporin)



Etken Maddesi
Sefuroksim Aksetil


ORACEFTIN 125 MG 50 ML SÜSPANSİYON

Yerli, Beşeri bir ilaçdır


FORMÜLÜ


Oraceftin 125 mg/5 mL Oral Süspansiyon İçin Kuru Toz, sulandırıldığında elde edilen süspansiyonun her 5 mL'sinde, 125 mg sefuroksime eşdeğer sefuroksim aksetil ve yardımcı madde olarak sakarin sodyum, sodyum siklamat, şeker, sitrik asit, tutti frutti ve limon esansı içerir.


ENDİKASYONLARI


Oraceftin, duyarlı mikroorganizmalarla gelişmiş aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir: Üst solunum yolu enfeksiyonları: Otitis media, sinüzit, farenjit ve tonsilit gibi çeşitli kulak-burun-boğaz enfeksiyonları. Alt solunum yolu enfeksiyonları: Akut ve kronik bronşit, kronik bronşitin akut bakteriyel alevlenmeleri, pnömoni. Ürogenital sistem enfeksiyonları: Piyelonefrit, sistit, üretrit. Cilt ve yumuşak doku enfeksiyonları: Furonkül, piyoderma, impetigo. Gonore: Akut ve komplike olmayan gonokokal üretrit, servisit.


KONTRENDİKASYONLARI


Oraceftin, sefalosporin grubu antibiyotiklere alerjisi olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Oraceftin tedavisine başlamadan önce hastada sefuroksim aksetil, sefalosporinler, penisilinler ve diğer antibiyotiklere karşı aşırı duyarlılık reaksiyonu olup olmadığı dikkatli bir şekilde soruşturulmalıdır. Sefuroksim aksetil, penisiline duyarlı hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Herhangi bir tür allerjisi olan ve özellikle ilaçlara aşırı duyarlılığı olan hastalarda antibiyotikler dikkatle kullanılmalıdır. Alerjik bir reaksiyonun ortaya çıkması halinde, sefuroksim aksetil tedavisi derhal sonlandırılmalıdır. Ciddi aşırı duyarlılık reaksiyonları, adrenalin uygulanması ve diğer acil önlemlerin alınmasını gerektirebilir. Sefalosporin ve diğer geniş spektrumlu antibiyotiklerin kullanımı ile psödomembranöz kolit görüldüğü bildirildiğinden, antibiyotik kullanımına bağlı diyare gözlenen hastalarda bu durum dikkate alınmalıdır. Geniş spektrumlu antibiyotiklerin kullanılması kolonun normal florasını bozabilir ve Clostridia'ların aşırı çoğalmasına neden olabilir. Clostridium difficile'nin ürettiği bir toksin antibiyotiklere bağlı kolitin en sık görülen nedenidir. Hafif şiddetteki kolitler sadece ilacın kesilmesi ile düzelebilir. Kolit ilacın kesilmesi ile düzelmezse veya ciddi bir psödomembranöz kolit vakası söz konusu ise tedavide vankomisin kullanılır. Kolitin diğer sebepleri de gözönünde bulundurulmalıdır. Diğer antibiyotiklerle olduğu gibi uzun süreli Oraceftin tedavisi sırasında duyarlı olmayan bakterilerin aşırı çoğalmasına rastlanabilir. Tedavi sırasında süperenfeksiyon gelişmesi halinde, uygun tedavilere başvurulmalıdır. Hamilelikte Kullanımı: Sefuroksim aksetilin fertilite veya fetus üzerinde, hayvan deneyleriyle kanıtlanmış herhangi bir olumsuz etkisi olmamasına rağmen; insanlar üzerinde yapılmış yeterli çalışma bulunmadığından, bu ilaç hamilelik sırasında ancak çok gerekli olduğunda kullanılmalıdır. Süt veren annelerde kullanımı: Sefuroksim anne sütüne geçmektedir. Oraceftin tedavisi uygulanacak annelerde emzirmeye geçici olarak ara verilmesi önerilmektedir.


YAN ETKİLER


Sefuroksim aksetil, genellikle hastalar tarafından iyi tolere edilir. Bildirilen yan etkiler, diğer oral sefalosporinlerin kullanımı sırasında görülen reaksiyonlara benzer. Bulantı, kusma, tad duyusunda bozulma ve diyare gibi gastrointestinal etkilerin yanısıra nadiren psödomembranöz kolit vakaları bildirilmiştir. Seyrek olarak döküntü, ürtiker, eritema multiforme, Stevens-Johnson sendromu, toksik epidermal nekrolizis, serum hastalığı ve anaflaksi gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları görülbelir. Baş ağrısı nadiren gözlenen bir diğer yan etkidir. Klinik laboratuvar testlerinden AST (SGOT), ALT (SGPT) ve LDH değerlerinde geçici yükselmelere rastlanabilir. Eozinofili ve pozitif Coombs testi olguları da kaydedilmiştir.


ETKİLEŞMELER


Mide asiditesini azaltan ilaçlar sefuroksim aksetilin açlık durumundaki biyoyararlanımını azaltabilir ve yemek sonrası absorpsiyonundaki artışı ortadan kaldırabilir. Laboratuvar etkileşimleri: Bakır redüksiyon yöntemleri (Benedict veya Fehling solüsyonu veya Clinitest® tabletleri) ile yapılan idrarda glukoz tayin testlerinde yalancı pozitif sonuçlar ortaya çıkabilir, ancak enzimlerle yapılan testler etkilenmez (örneğin; Clinistix®, Test-Tape®). Ferrisiyanid testi ile yalancı negatif sonuçlar ortaya çıkabileceği için Oraceftin kullanan hastalarda kan/plazma glukoz seviyelerinin glukoz oksidaz ve heksokinaz metodları ile aranması uygun olur. Sefuroksim serumda ve idrarda kreatinin incelemelerinde kullanılan alkali pikrat metodu ile etkileşmez.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Oraceftin Film Tablet tercihan yemeklerden sonra kullanılır. Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde Oraceftin dozu aşağıdaki şekildedir: Bebekler ve 12 yaşa kadar olan çocuklar: Genel olarak önerilen doz günde iki kez 125 mg olup, tedavi süresi 5-10 gündür. Farenjit ve tonsilit tedavisinde doz; 10 gün süreyle günde iki kez 125 mg veya ikiye bölünmüş olarak 20 mg/kg/gün'dür. Orta kulak iltihabı olan çocuklarda doz; 10 gün süreyle günde iki kez 250 mg veya ikiye bölünmüş olarak 30 mg/kg/gün'dür. İmpetigo tedavisinde doz; 10 gün süreyle ikiye bölünmüş olarak 30 mg/kg/gün'dür. 3 aylıktan daha küçük çocuklarda kullanımı denenmemiştir. Streptococcus pyogenes'e (Grup A beta-hemolitik streptokoklara) bağlı enfeksiyonlarda romatizmal ateş veya glomerülonefritten sakınmak için sefuroksim aksetilin tedavi dozları en az 10 gün süreyle uygulanmalıdır. Erişkinler ve 12 yaşın üstündeki çocuklar: Önerilen doz günde 5 mL'lik ölçek ile iki kez, iki ölçek, yani 250 mg'dır. Daha ciddi enfeksiyonlar ile daha az duyarlı bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlarda doz günde iki kez 500 mg'a yükseltilebilir. Streptococcus pyogenes'e (grup A beta-hemolitik streptokoklara) bağlı enfeksiyonlarda romatizmal ateş veya glomerülonefritten sakınmak için sefuroksim aksetilin tedavi dozları en az 10 gün süreyle uygulanmalıdır. Süspansiyon Hazırlanması: Şişenin yarısına kadar kaynatılmış, soğutulmuş temiz su ilave edip, kuvvetle çalkalayınız. Süspansiyonu 5 dakika dinlendiriniz ve çizgi seviyesine kadar su koyup, tekrar çalkalayınız. Sulandırılan süspansiyon buzdolabında muhafaza edilir ve 10 gün süreyle kullanılabilir. 10 gün içinde kullanılmayan kısımlar atılmalıdır. DOZ AŞIMI Sefalosporinler aşırı dozda serebral irritasyon sonucu konvülsiyonlara neden olabilirler. Aşırı dozaj alındığında serum düzeyleri hemodiyaliz veya peritoneal diyalizle düşürülür.


İlaç Fiyatı 15.88 TL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* ORACEFTIN 250 MG 10 F.TABLET
* ORACEFTIN 500 MG 10 F.TABLET
* ORACEFTIN 250 MG 20 F.TABLET
* ORACEFTIN 125 MG 100 ML SÜSPANSİYON
* ORACEFTIN 500 MG 14 F.TABLET
* ORACEFTIN 500 MG 20 F.TABLET



İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* ZINNAT 250 MG 14 TABLET
* AKSEF 250 MG 14 FİLM TABLET
* SEFUROKS 125 MG 100 ML SÜSPANSİYON
* SEFUROKS 250 MG 20 TABLET
* ENFEXIA 250 MG 20 TABLET
* ENFEXIA 500 MG 10 TABLET
* SEFUROKS 500 MG 10 TABLET
* CEFATIN 500 MG 10 FİLM TABLET
* CEFATIN 250 MG 20 FİLM TABLET
* CEFAKS 500 MG 10 FILM TABLET
* İNCEPTUM 500 MG 10 FİLM TABLET
* İNCEPTUM 500 MG 10 FİLM TABLET
* CEFATIN 125 MG/ 5 ML 100 ML SUSPANSIYON
* ENFEXIA 500 MG 14 TABLET
* SEFAKTIL 500 MG 10 FİLM TABLET
* ZINNAT 500 MG 10 TABLET
* ZINNAT 250 MG 20 TABLET
* CEFAKS 5 ML 125 MG 100 ML SÜSPANSİYON
* CEFAKS 250 MG 20 FİLM TABLET
* ZINNAT 125 MG 100 ML ŞURUP
* AKSEF 500 MG 10 FİLM TABLET
* AKSEF 250 MG 20 FİLM TABLET
* SEFAKTIL 250 MG 20 FİLM TABLET
* İNCEPTUM 500 MG 14 FİLM TABLET
* İNCEPTUM 500 MG 14 FİLM TABLET
* AKSEF 500 MG 14 FİLM TABLET
* CEFATIN 500 MG 14 FİLM TABLET
* SEFAKTIL 500 MG 14 FİLM TABLET
* CEFAKS 500 MG 14 FİLM TABLET
* ZINNAT 500 MG 14 TABLET
* ENFEXIA 500 MG 20 TABLET
* CEFAKS 500 MG 20 FİLM TABLET
* İNCEPTUM 500 MG 20 FİLM TABLET
* İNCEPTUM 500 MG 20 FİLM TABLET
* CEFATIN 500 MG 20 FİLM TABLET
* SEFAKTIL 500 MG 20 FİLM TABLET
* ZINNAT 500 MG 20 TABLET
* AKSEF 500 MG 20 FİLM TABLET
* CEFAKS 250 MG/5 ML 100 ML ORAL SÜSPANSİYON HAZIRLAMAK İÇİN GRANÜL

opti up 312 gr süspansiyon

» Radyoopak madde



Etken Maddesi
Baryum Sülfat


OPTİ-UP 312 GR SÜSPANSİYON

İthal, Beşeri bir ilaçdır


FORMÜLÜ


%97.7Baryum sülfatSüspansiyon


ENDİKASYONLARI


Mide, barsak, kolon ve rektumun radyolojik incelemelerinde röntgen kontrast maddesi olarak kullanılır


KONTRENDİKASYONLARI


Opti-Free temizleme, durulama, dezenfeksiyon ve saklama solüsyonunun içindeki herhangi bir maddeye allerjisi olanlar bu ürünü kullanmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Kalp rahatsızlığı olan yaşlı hastalarda lavman uygulamasında gerekli önlemler alınmalıdır. Brütal haraketler barsak perforasyonuna ve bunun sonucu peritonite veya intravazasyon sonucu emboliye neden olabilir, bu nedenlerle lavman uygulanan kişinin biliçli olması gerekir. Ülseratif koliti olanlarda belirtileri ağırlaştırabilir.


YAN ETKİLER


Kabızlık, kardiyak aritmi ve kolonda genişleme gibi yan etkiler görülebilir.


ETKİLEŞMELER


Yoktur.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Şişeye yarım çay bardağı su ilave edilir: barsak incelemelerlnde 1 ambalaj, kolon incelemelerinde 1.5-2 ambalaj, 6 saat arayla 2 ambalaj kolon Incelemelerinde 3 ambalaj ile lavman yapılır. Barsak incelemelerinde preparat kullanımından 1/2 -1 1/2 saat sonra ve kolon incelemelerinde son preparat kullanımından 8 saat sonra film çekilmelidir. Çocuklarda, kilo kaybetmiş yetişkinlerde ve kolon rahatsızlığı olan hastalarda rektum yolu ile uygulamada kolon perforasyon riski artar.



İlaç Fiyatı 8.09 TL



Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* R-X KOLON 720 ML SUSPANSİYON
* R-X SÜSPANSİYON 150 GR 240 ML
* RADYOBARIT 240 ML SÜSPANSİYON
* R-X SÜSPANSİYON % 100 240 ML
* E.Z.CAT BARYUM SÜLFAT SÜSPANSİYON 1 X 225 ML
* E.Z.HD 340 GR.SÜSP.İÇİN KURU TOZ
* POLİBAR SÜSP.İÇİN TOZ 397 GR
* R-X KOLON 960 ML SUSPANSİYON

20 Haziran 2010 Pazar

optı-free 15 ml solüsyon

» Kontakt Lens Çözeltisi


FORMÜLÜ


%0.001 mgPolikuatrenium-iSolüsyon0.05 Edetat disodyumSolüsyon0.021 Sitrik asitSolüsyon0.56 Sodyum sitratSolüsyon


ENDİKASYONLARI


Günlük ve uzun süreli kullanılan tüm yumuşak kontakt lenslerin temizlenmesi, durulanması, dezenfeksiyonu ve saklanmasında kullanılır. Opti Free, Opti Zyme enzimatik temizleme tabletlerini eritmek için de kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Opti-Free temizleme, durulama, dezenfeksiyon ve saklama solüsyonunun içindeki herhangi bir maddeye allerjisi olanlar bu ürünü kullanmamalıdır.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Şişenin damlatma ucunu hiçbir yere değdirmeyin, çünkü solüsyonu kontamine edebilir. Kontakt lenslerle ve lens bakım ürünleri ile oluşan problemler göze önemli zararlar verebilir. Lens bakım ürünlerinin kullanımı konusundaki önerileri ve göz doktorunuzun direktiflerinin uygulamanız gerekmektedir. Korneal ülser gibi göz problemleri, hızla gelişebilir ve görme kaybına yol açabilir. Bu nedenle eğer gözlerinizde rahatsızlık, fazla yaşarma, görme değişiklikleri veya kırmızılık farkederseniz hemen lenslerinizi çıkarın ve doktorunuza başvurunuz.
- Bütün kontakt lens kullananlar göz sağlıkları ile ilgilenen kişileri direktiflere uygun şekilde görmelidir. Eğer lensiniz uzun süreli kullnılıyorsa göz doktorunuz sizi daha sık vizitelere çağırabilir.
- Bu ve bütün diğer ilaçları çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutunuz.
- Lensinizi tutmadan önce elinizi daima yıkayınız ve durulayınız.
- Lens saklama kabınızda, daima yeni OPTİ-FREE temizleme, durulama, dezenfeksiyon ve saklama solüsyonu kullanınız.
Lenslerinizi taktıktan sonra, lens saklama kabınızı daima boşaltı, durulayın ve kurulamaya bırakınız. Lens saklama kabınızdaki eski solüsyonu asla tekrar kullanmayınız
. - Oda ısısnda saklayınız.
- İlacı şişenin ve kutusunun üstünde belirtilen son kullanma tarihinden önce kullanınız


YAN ETKİLER


Korneal ülser göz problemleri, görme kaybı, fazla yaşarma, görme değişiklikleri, kırmızılık gibi yan etkileri vardır.


ETKİLEŞMELER


Yoktur.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Adım 1 : Temizleme Lensleri tutmadan önce ellerinizi yıkayın ve iyice durulatın. Lensleri çıkarın ve her lens yüzeyine 1 veya 2 damla Opti-Free damlatın. Lensi avucunuzda tutarak 20 saniye süre ile diğer elin işaret parmağıyla ovalayın. Lensin her iki yüzünün de temizlenmesini sağlayın


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* OPTI-FREE
[MA 250 Ml 1 ]

* OPTI-FREE
[Günlük Temizleyici 12 Ml]

Opticrom %2 Steril 5 Ml Şişe Damla

» Antihistaminik


FORMÜLÜ


%4Kromoglikat sodyum Merhem%2 w/vKromoglikat sodyum Damla


ENDİKASYONLARI


Allerjik keratokonjonktivit, dev papiller konjonktivit, vernal keratit, vernal keratokonjonktivitte endikedir


KONTRENDİKASYONLARI


Gebelik ve laktasyonda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Küçük çocuklarda dikkatle kullanılmalıdır. Koroner yetmezlik, hipertansiyon, hipertiroidizm diabetes mellitus kardiyak astım ve sempatomimetiklerde aşırı duyarlı hastalarda kullanılmaz


YAN ETKİLER


Gözde batma, hafif yanma, sulanma, kaşıntı ve kuruluk yan etkilerdir.


ETKİLEŞMELER


Yoktur.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Damla: her göz için 4x2 damla/gün dozda kullanılır. Merhem: Her göze günde 2-3 defa sürülür

PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ

OPTİCROM % 4 5 GR POMAD

opticaine 5 ml damla

» Anestezik

FORMÜLÜ

10 mgGliserinŞişe5 mlDistile suŞişe25 mgProparakain hidroklorür.Şişe0.5 mgBenzalkonyum klorürŞişe

ENDİKASYONLARI

Kornea ve konjuktivada kısa süreli anestazi hasıl etmek için tonometri, gonyoskopi, korneadan yabancı cisimlerin çıkarılması, gözden dikiş alınması, teşhis amacıyla kornea ve konjunıktivada kazıntı alınması, kısa süreli diğer müdahaleler. Opticaine ayrıca katarakt ameliyatı, pterygium eksizyonu müdahalelerden önce lokal olarak enjekte deilen anesteziklere yardımcı ve hazırlayıcı olarak da kullanılır.

KONTRENDİKASYONLARI

Solüsyonun bileşişmindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

UYARILAR & ÖNLEMLER

Lokal anestezikler gözde uzun süre kullanılmamalıdır. Kalıcı korneal opasiteler ve buna bağlı görme kaybı olabilir.
Allerjik, kardiyak, hipertiroid hastalarada proparakain dikkatle ve sınırlı kullanılmalıdır. Uzun süre uygulanması yara iyileşmesini geciktirebilir. Göze damlatılan lokal anesteziklerin. sistematik toksisite hasıl etmesi son derece nadir olmakla beraber mümkündür. Anastezi sırasında göz kırpma refleksi geçici olarak kalktığından göz yabancı cisimlerden, kimyasal maddelerden korunmalı ve elle ovuşturulmakten kaçınmalıdır. Dezenfektan ve deterjan solüsyonlara batırılmış tonometreler kullnılmadan önce distile su ile çalkalanmalıdır.

YAN ETKİLER

Nadiren batma, yanma, kızarma olabilir. Allerjik reaksiyon daha nadirdir. Nadir bir akut hipersansitive reaksiyonu yaygın epitelyal keratit, gri ve buzlu cam manzarasında kornea epitel denüdasyonu, korneal filamentler, bazen irritis ve descemetitistir. Allerjik kontakt dermatiti parmak uçlarının kuruması ve çatlaması bildirilmiştir.

ETKİLEŞMELER

Yoktur.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Yabancı çıkarılmasında; müdahalelerden 30 sn. önce konjunktivaya 1 damla Tonometride ölçmden 30 sn. önce konjunktivaya 1 damla. Dikişlerin alınmasında müdahaleden 1/2-2 dk. önce konjunktivaya bir damla. Derin anestezide; her 5-10 dk'da bir konjunktivaya 1 damla 4/5 defa.

optalidon 30 draje

** BU İLAÇ UZUN SÜREDİR İLAÇ PAZARINDA BULUNMAMAKTADIR **


» Analjezik


Etken Maddesi
Propyphenazone + Caffeine


OPTALIDON 30 DRAJE

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Propyphenazone,175 mg Caffeine,25 mg içerir.


ENDİKASYONLARI


Baş, diş, kas ağrılarıyla, ağrıya bağlı uykusuzluk, nevralji, interkosta, siyatik, romatizma, dizmenore, soğuk algınlığı, grip travma ve ameliyat sonrası oluşan ağrıların giderilmesinde endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Opipramole ve dibenzazepin grubundan olan diğer ajanlara karşı bilinen aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir


UYARILAR & ÖNLEMLER


Drajelerin ılık bir içecekle kullanılması etkiyi hızlandırır. Aşırı dozdan kaçınılmalıdır. gebelik, renl ve hepatik bozukluklarda propifenazon ve fenibutazone duyarlı kişilerde dikkatle kullanılmalıdır.


YAN ETKİLER


Bazı allerjik reaksiyonlar gibi yan etkiler görülebilir.


ETKİLEŞMELER


Yoktur.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Erişkinlerde tek doz olarak 1-2 draje, gerektiğinde günde birkaç dfa tekrarlanarak kullanılır. (max. 4 draje). Ağrıya bağlı uykusuzluk hlinde 2 draje uygulanır. İki yaş üzeri çocuklarda maximum günlük doz 1 drajedir.



İlaç Fiyatı 1.55 TL



Reçeteli Verilir.

oprimol 50 mg 30 draje

» Antidepresan

FORMÜLÜ

50 mgOpipramol 2hclDraje

ENDİKASYONLARI

Huzursuzluk, stres, uyku sorunları, konsantrasyon azalması, anksiyete ve depresif duygudurum ile birlikte bulunan ruhsal bozukluklarda kullanılır. Psikosomatik bozuklukların yanı sıra, kardiyovasküler, gastrointestinal, respiratuvar, ürogenital ve dermal hastalıkların, menopoz şikayetlerinin ve başağrılarının neden olduğu ruhsal sorunlarda da endikedir.

KONTRENDİKASYONLARI

Opipramole ve dibenzazepin grubundan olan diğer ajanlara karşı bilinen aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir

UYARILAR & ÖNLEMLER

Opipramol ve monoamino oksidaz inhibitörlerinin birlikte kullanılmasıyla ilgili yeterli klinik veri bulunmadığından, bu şekilde bir eşzamanlı kullanımdan kaçınılmalıdır. Ancak birbirlerini takiben kullanılmaları gerektiğinde, ilk uygulanan tedaviden sonra 14 günlük bir ilaçsız dönem geçmesi önerilir. Aşikar böbrek veya karaciğer fonksiyon bozukluğu bulunan ya da konvülziyon eşeği düşük olan hastalarda opipramol tedavisi sırasında dikkatli olunmalıdır. Trisiklik antidepresanlarla tedavi edilen az sayıda vakada agranilasitoz bildirilmiştir. Bu yüzden opipramol tedavisi sırasında, özellikle eğer ateş, boğaz ağrısı veya başka enfeksiyon belirtileri gör ülürse, kan sayımı yapılmalıdır. Opripramo ile tedavi sırasında allerjik deri reaksiyonları ile karşılaşılırsa tedavi kesilmelidir. Opipramolün antikolinerjik etkisi hafif olmakla birlikte, dar açılı glakom bulunan ya da miksiyon zorluğu çeken hastalara opipramol verildiğinde dikkatli olunmalıdır. Opipramol kullanöakta olan hastalarda uyuklama, yorgunluk ve ender durumlarda reaksiyon yeteneğini olumsuz etkileyecek başka merkezi sinir sistemi semptomları görülebileceğinden, Taşıt araçlarını ve iş makinelerini kullanacak hastaların bu konuda uyarılmaları gerekir. Oprimol drajede boyar madde olarak kullanılan tartrazin maddesine karşı aşırı duyarlılık reaksiyonu görülebilir. Allerjik belirtiler ile karşılaşılırsa tedavi kesilmelidir. İnsanlarda hamilelikte opipramol kullanımıyla ilgili deneyler sınırlıysa da fetus üzerindeki istenmeyen etkiler ile opipramol kullanımı arasında olası bir ilişki bildiren az sayıda bildirim mevcuttur. Bu nedenle hamilelerde opipramol kullanımı sakıncalıdır ve ancak hekim opipramolün muhtemel yaraları fetuse sunduğu potansiyel risklerden daha fazla olduğunu düşündüğünde verilmelidir. Süt verme döneminde kullanımı: Az miktarda süte geçer. Ancak süt bebeklerinde istenmeyen etkilere yol açabilecek kadar etkin değildir.

YAN ETKİLER

Opipramol ile tedavisi sırasında bazen uyuklama, yorgunluk, ender olarak ajitasyon, uyku bozukluğu, huzursuzluk çok ender olarak anksiyete; bazen başdönmesi, ender olarak baş ağrısı, tremor, parestezi, çok ender olarak ataksi, epilepsi nöbeti, bazen ağız kuruluğu, ender olarak konstipasyon, terleme, bulanık görme, niksiyon bozuklukları; ender olarak taşikardi, palpilasyon, pastüral hipotansiyon üürtiker gibi allerjik deri reaksiyonları, ödem çok ender olarak saç dökülmesi; ender olarak bulantı, kusma, tat kusuru, hazımsızlık, nadiren karaciğer fonksiyon bozukluğu, sarılık, uzun-dönem tedavisini takiben kronik karaciğer hasarı, nadiren lökopeni, ender olarak libido, potenes sorunları.

ETKİLEŞMELER

Genel anestezi sırasında istenmeyen etkiler ve özellikle kardiyak ileti sorunları görülebilir. Opipramol tedavisi sürmekteyken Acil bir durum nedeniyle, önceden opipramol tedavisini kesme şansı olmadan hastaya genel anestezi vermek gerekebilir. Bu durumda hastanın peropetuvar alaktrokardiyogram ile izlenmesi gerekir. Opipramol, bir trisiklik antidepresandır ve bu grup için ortak olan ilaç etkileşimlerini gösterir. Trisiklik antidepresanlar, merkezi sinir sistemi üzerinde baskılayıcı etki gösteren barbitüratlar, benzoclazepinler ve genel anestezi ilaçları gibi ilaçların etkilerini artırabilirler. Trisiklik antidepresanlar antikolinerjik ilaçların etkisini artırabildiğinden, özellikle kuvvetli antikolinerjiklerle birlikte kullanım durumlarında dikkatli olunmalıdır. Bir antidepresan ilaçla tedavi sırasında alkol alınması sedasyona ve uyuklamaya neden olabilir. Yeterli klinik veri bulunmadığından, opipramolün monoamino oksidaz inhibitörleri ile birlikte kullanılması önerilmez. Karaciğerin mikrozomal enzim sistemi üzerinde etkisi olan ilaçlarla birlikte kullanıldığında trisiklik antidepresanların plazma konsantrasyonları değişebildiğinden, dozaj gerektiği şekilde ayarlanmalıdır.

DOZU & KULLANIM ŞEKLİ

Hekim tarafından başka şekilde önerilmediği taktirde: Erişkinlerde: Hafif vakalarda günde 1-2 draje, orta şiddette vakalarda sabahları 1 draje, akşamları 2 draje veya günde 3 kez yemekte veya yenekten sonra 1 draje, şiddetli vakalarda günde 3 kez 2 draje uygulanması önerilir. 6 yaşından büyük çocuklarda: 3-4 mg/kg/gün

17 Haziran 2010 Perşembe

opridon 50 mg 30 tablet

» Psikosomatik düzenleyici


Etken Maddesi
Opipramol


OPRIDON 50 MG 30 FİLM TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Her film tablet 50 mg Opipramol dihydrochloride 2 HCl ihtiva eder.



ENDİKASYONLARI


Anksiyete huzursuzluk ve depresyonda endikedir.


KONRENDİKASYONLARI


Glokom, epilepsi ve prostat hipertrofisine bağlı idrar tutukluğunda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Opipramol ve dibenzazepin grubu ilaçlara aşırı duyarlı kişilerde, dekompanse kalp yetmezliği ve akut enfarktüste kullanılmaz. MAO inhibitorleri, santral sinir sistemi depresanları, antikoagülanlar ve alkolle birlikte kullanılmaz. Allerjik deri döküntüleri görülünce tedaviye ara verilmelidir. Oluşabilecek hiporefleksi nedeniyle taşıt kullanmak gibi dikkat gerektirecek işleri yapanlar uyarılmalıdır. Gebelerde ve lakasyonda kullanılmamalıdır.


YAN ETKİLER


Bulantı, ödem, kulak çınlaması, hematüri, baş dönmesi, allerji ve granülositopeni gibi yan etkiler görülebilir


ETKİLEŞMELER


Hidantoin, sulfonamid, sulfonilüre, betablokörler, furosemid ve lityum tuzları gibi ilaçların etkilerini artırır. Probenisid bu preparatın yarılarıma ömrünü uzatır. Antikoagülanlarla birlikte kullanılmaz.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Erişkinlere; Günde 3 defa 1 tablet (1 tablet sabah, 2 tablet akşam) olarak verilir. Bu doz hekim tavsiyesine göre değiştirilebilir ve hafif vakalarla yalnız gece 1-2 tablet olarak tatbik edilebilir. Ağır vakalarda günde 3 defa 2 tablet alınabilir. 6 yaşından büyük çocuklarda; Günlük doz 3-4 mg/kg olarak hesaplanır. Ancak Opipramol dihydrochloride pediatride üzerinde az araştırma yapılmış bir ilaçtır. OPRİDON Film Tablet´in etkisi hemen görülmediğinden, kullanımı hiç aksatılmadan en az 2 hafta sürdürülmelidir. Tedavinin 4-8 hafta sürdürülmesi tavsiye edilir.


İlaç Fiyatı 4.35 TL


Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* DEPRENIL 50 MG 30 TABLET
* INSOMIN 50 MG 30 DRAJE
* INZETON 50 MG 30 TABLET
* INSIDON 50 MG 30 DRAJE