11 Kasım 2010 Perşembe

Prozolon % 0,125 30 gr krem

» Antiallerjik, Antienflamatuar


Etken Maddesi
Prednizolon


PROZOLON % 0,125 30 GR KREM
Yerli, Beşeri bir ilaçdır.

FORMÜLÜ


1,25 mgPrednisolon1 gr krem


ENDİKASYONLARI


Kortikosteroidlere cevap veren dermatozların enflamatuvar ve pruritik semptomlarında endikedir. Eksema, infantil ekzema, atopik dermatit, seboerik dermatit, nörodermatit, liken keloidler, herpetiform dermatitler gibi hastalıkların tedavisinde güçlü terapötik etki gösterir. Psöriasis'in bazı şekilleri ve intertrigo'da da etkilidir. Ayrıca yanıklar ve güneş yanıkları Prozolon kremin endikasyon alanına girer


KONTRENDİKASYONLARI


Deri tüberkilozu, Lues, deri sfillisi gibi hatalıklarda zorunlu olmadıkça ve çiçek aşısı gibi canlı virüs aşısı uygulamaları, esnasında kullanılmamaktadır. Ayrıca mikozlarda, bakteriyel, viral, cilt enfeksiyonlarında, akne rozase ve perioral dermatitlerde kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Prednisolo., plasenteya ve düşük miktarlarda da anne sütüne geçmektedir. Bu nedenle, tıbbi bir zaruret olmadıkça gebelerde kullanılmamalı, emziren annelerde ise önemine göre, ya ilaç tatbiki ya da emzirme kesilmelidir. Topikal kortikosteroidler, ciltde geniş yüzeylere uygulanırsa, fazla miktarlarda tüketilirse veya uzun süre kullanılırsa sistemik etki gösterebilecek miktarlarda absorbsiyona uğrayabilirler.
Cildin zedeli oluşu ve kapalı tedavi uygulaması sistemik absorbsiyonu arttırıcı faktörlerdir. Topikal Kortikosteroidlerin sistemik absorbsiyonu, adrenal supresyon ve hiperkortizon gibi yan tesirlere yol açabilir. Tevide bu husus göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle çocuklar yan tesirler oluşturmaktadırlar.
Preparat düşük dozda prednisolon içermesi ve günde ençok 3 kez uygulandığı için önemli yan etkiye sahip değildir. Ancak lokal uygulama sırasında Glukokortikoidlerde rastlanan epidermis ve dermis tabakalarında incelme oluşabilir. Ayrıca uzun süreli kullanımda, cilt atrofileri, teleanjiektaziler, stria ve steroid akne meydana gelebilir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Glukokortikoidler düşük dozda ve kısa süreli kullanıldıklarında ciddi yan tesirler oluşturmamaktadırlar. Preparat, düşük dozda prednisolon içermesi ve günde ençok 3 kez uygulandığı için önemli yan etkiye sahip değildir.Ancak lokal uygulamalar sırasında Glukokortikoidlerede rastlanan epidermis ve dermis tabakalarında incelme oluşabilir. Ayrıca uzun süreli kullanımda, ciltatrofileri, tleanjiektaziler, stria vesteroid akne meydana gelebilir.


ETKİLEŞİMLER


Bildirilmemiştir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği taktirde, başlangıçta günde 2-3 defa deri üstüne ince bir film tabakası halinde sürülerek, hafifçe masaj yapmak suretiyle kullanılır.


İlaç Fiyatı 2.26 TL


Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* CODELTON 5 MG 20 TABLET

* DELTACORTRIL 5 MG 20 TABLET
* OTIMISIN 10 ML DAMLA
* NEOCORTEN 5 MG 20 TABLET
* HEXACORTON % 0,5 30 GR KREM
* CODELSOL %1 5 ML DAMLA
* NORSOL %1 5 ML DAMLA
* PREDNISOLON 1 ML 25 MG 5 AMPUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder