10 Mart 2010 Çarşamba

Molit plus 20 tablet

» Analjezik, Antipiretik


Etken Maddesi
Paracetamol + Hiyosin-N-butil bromid


MOLİT PLUS 20 TABLET

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


500 mgParasetamolTablet10 mgHiyosin-n-butil brTablet


ENDİKASYONLARI


Mide ve bağırsağın kıramp ve benzeri ağrılı durumlarında, safra yolları idrar yolları genital organların fonksiyon bozuklukları ve kramp benzeri ağrılı durumlarında ( örneğin dismenore) endikedir.


KONTRENDİKASYONLARIN


Parasetamole aşırı duyarlılık,Dar açılı glokom,İdrar retansiyonu, Mide barsak kanalında mekanik stenozla,Taşiaritmi,Genetik olarak meydana gelen glukoz-6 fosfat dehidrogenaz eksikliği ( hemolitik anemi tehlikesi) gibi surumlarda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Özellikle şu durumlarda dozlama dikkatli yapılmalıdır; Karaciğer fonksiyon bozukluklarında (örneğin kronik alkol tüketiminde). Uzun süreli yüksek doz uygulaması böbrek harabiyetine yol açabileceğinden böbrek yetmezliğinin uzun süre kullnımında kümülasyon tehlikesini önlemek için doz aralığı böbrek fonksiyonuna göre ayarlanmalıdır. Hamilelik sırasında, ancak çok net zorunlu endikasyon durumlarında kullanılabilir. Ancak insandaki kullanım ı hakkında yeterince bilgi mevcut değildir. Hayvan deneyleri embriyotoksik ve teratojenik etkilerinin bulunmadığı doğrultusundadır. Bileşimindeki maddeler anne sütüne geçtiğinden dolayı laktasyon sırasında kullanımı önerilmez.


YAN ETKİLER


- Cilt üzerine etkileri: Ter sekresyonunda azalma, ürtiker (aşırı hasasiyet reaksiyonları) - Gastrointestinal sistem üzerine etkileri: Ağız kuruluğu - Kalp üzerine etkileri: Taşikardi - Ürgenital sistem üzerine etkileri: Miksiyon bozuklukları, aşırı dozda böbrek harabiyeti - Parasetamol'ün terapotik dozlarda yen etkisi düşüktür. Akut aşırı dozlarda (10 g/doz veya daha çok) tehlikeli karaciğer harabiyetine yol açabilir. - Karaciğer, safra: Aşırı dozda karaciğer hücrelerinin nekrozu - Solunum yolları üzerine: Bronkospazm (aşırı hasasiyet reaksiyonları) - Kan üzerine: Kan tablosunda değişme ( Aşırı hassasiyet reaksiyonları) - Genel reaksiyonlar: Aşırı hassasiyet reaksiyonları (örneğin çok nadiren cilt reaksiyonları; çok seyrek olarak trombositopeni, lökopeni- solunum zorluğu, ter boşalması, bulantı, kusma kan basıncında aşırı düşme (şok gelişebilir.)


ETKİLEŞMELER


Amantidin, kindin, trisiklik antidepresanlar, tetrasiklik antidepresanla, dopamin antagonistleri ( metaklopramid gibi), karaciğer enzimlerini redükleyen ilaçlar ( örneğin fenobarbital, glutethimid, fenitoin, karbamazepin, rifampisin) ile karaciğer bozuklukları ( toksik parasetamol metobolitleri oluşumu) Alkol ile karaciğer bozukluklarına yol açbilen toksik parasetamol metabolitleri meydana gelir. Kloramfenikol ile birlikte alımında kloramfenikol'ün yarılanma ömrü uzar. Oral antikoagülanlar ile tedavi altında iken parasetamol'ün uzun süreli tedavi amacı ile kullanımında dikkatli olunmalıdır. genel olarak ilaç, antihistaminikler ve disopiramid ile verildiği taktirde antikolinerjik etki kuvvetlenir. ß- sempatomimetikler ile taşikardi meydana getirici etki kuvvetlenir. Propantalin ile birlikte verildiğinde etki meydana gelişinde gecikme olur. Tam aksine Metaklopramid ile etki meydana gelişi çabuklaşır. AZT (Zidovudin) ile beraber kullanıldığında netropeni eğilimi kuvvetlenir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Erişkinler: Günde 3 defa 1-2 teblet çiğnemeden bir miktar su ile alınır. Günlük toplam doz 6 saati aşmamalıdır.


İlaç Fiyatı 2.51 YTL



Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


MOLİT 20 MG 6 AMPUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder