15 Mart 2010 Pazartesi

Mediscrub 100 ml şişe

» Antiseptik, Dezenfektan


FORMÜLÜ


%4Klorheksidin glukonatAntiseptik solüsyon


ENDİKASYONLARI


Operasyon öncesi el antisepsisi, jinekolojik, dermatolojik, ürolojik v.b. muayenelerden önce ve sonra el dezenfeksiyonunda ve hastaların bakımında endikedir.


KONTRENDİKASYONLARI


Etken maddeye aşırı duyarlıkta kontrendikedir


UYARILAR & ÖNLEMLER


Göz, kulak, burun mukozası ve beyin zarına temas ettirilmemelidir. Kafa veya omurilik yaralanması ve perfore kulak zarında kullanılmaz. Lokal irritasyona neden olabilir.


YAN ETKİLER


Vicks Medi Nait Şurup belirgin uyku hali ve sersemlemeye yo açabilir. Alkol, sedatif ve trankilizarlar bu etkiyi arttırabilir. Özellikle yüksek dozlarda uyku bozuklukları, halüsinasyon gibi MSS uyarılmasına bağlı yan etkiler nadiren görülebilir. Aşırı duyarlılığa bağlı olarak deri döküntüleri bildirilmiştir.


ETKİLEŞMELER


Antihipertansif ya da antidepresan ilaç kullananlar, hekime danışmadan Vicks MediNait şurup kullanılmamalıdır. Psödoefedrin gibi sempatomimetikler biyotransformasyonları yavaşlatan MAO inhibitötleriyle birlikte kullanıldıklarında, kan basncında yükselme görülebilir. Parasetamol, uzun süreli kullanımda ve yüksek dozlarda antikoaggülan ilaçların etkisini arttırır.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Eller suyla ıslatıldıktan sonra 1 ml'lik solüsyonla 1 dakika yıkanır, bol suyla durulanır. Operasyon öncesi el dezenfeksiyonunda bu işlem iki kez tekrarlanır


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* MEDİSCRUB 500 ML ŞİŞE
* MEDİSCRUB 1000 ML ŞİŞE
* MEDİSCRUB 5000 ML ŞİŞE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder