15 Mart 2010 Pazartesi

maxipime 1 gr 1 flakon

» Sefalosporin Antibiyotik

Etken Maddesi
Sefepim Hidroklorür

MAXIPIME 1 GR 1 FLAKON
Yerli, Beşeri bir ilaçdır

FORMÜLÜ

0.5 gSefepimFlakon1 gSefepimFlakon 2

ENDİKASYONLARI

-Pnömoni ve bronşit dahil alt solunum yolu infeksiyonları -Piyelonefrit dahil komplike ve komplike olmayan idrar yolu infeksiyonları -Deri ve yumuşak doku infeksiyonları -Peritonit ve safra yolu infeksiyonları dahil batın içi infeksiyonlar -Jinekolojik infeksiyonlar -Sepsis -Febril nötropenide ampirik tedavisinde.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Özellikle ilaçlara karşı allerjik reaksiyon gösteren hastalarda antibiyotikler dikkatle uygulanmalıdır. Sefepim dahil bütün geniş spektrumlu antibiyotiklerle psödomembranöz kolit bildirilmiştir. Diğer antibiyotiklerle olduğu gibi, Maxipime duyarlı olmayan organizmaların aşırı üremesine sebep olabilir. Tedavi sırasında süperinfeksiyon görülürse, uygun önlemlerin alınması şarttır.


ETKİLEŞMELER


Bilinen etkileşimi yoktur.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Yetişkinlerde hafif ila orta dereceli infeksiyonlarda her 12 saatte bir 0.5-1 g IM/IV, ciddi ve hayatı tehdit eden infeksiyonlarda her 8-12 saatte bir 2 g IV uygulanır. 1 ay-12 yaş arasındaki çocuklarda pnömoni ve idrar yolu infeksiyonlarında ve deri ve yumuşak doku infeksiyonlarında 10 gün süreyle her 12 saatte bir 50 mg/kg uygulanır. Daha ciddi infeksiyonlarda doz aralığı 8 saatte bire indirilir. Sepsis ve ampirik febril nötropeni tedavisinde 7-10 gün süreyle her 8 saatte bir 50 mg/kg uygulanır.


İlaç Fiyatı 13.78 YTL


Reçeteli Verilir.


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ

* MAXİPİME 0,5 MG 1 FLAKON

İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)

* EKİPİM 1 GR IM / IV ENJAKTABL TOZ
* UNİSEF 1 GR IM / IV ENJAKTABL TOZ
* EKİPİM 0,5 GR IM / IV ENJAKTABLE TOZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder