17 Mart 2010 Çarşamba

maliasin 100 mg 50 draje

» Antikonvülzan


Etken Maddesi
Barbeksaklon


MALIASIN 100 MG 50 DRAJE

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


25mgBarbeksaklonDrajel00mgBarbeksaklonDraje


ENDİKASYONLARI


Grand mal epilepsiler, impulsif petit mal, Jackson ve diğer fokal epilepsiler, myoklonik astatik petit mal ve piknoleptik petit mal epilepside endikedir


KONTRENDİKASYONLARI


Renal ve hepatik yetmezlik, porfiri, miyokard infarktüsü, tirotoksikoz, feokromasitoma, dar açılı glokom, prostat, tasiaritmi, angina pektoris ve ajite psikozlarda kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Ani tedavi rejimi değişikliklerinden kaçınılmalıdır. Alkol, kümarin deriveleri, griseofulvin, oral kontraseptifler, valoproin asit, hipnotik ve analjeziklerle birlikte kullanılmaz. Uyku hali yapabilir, taşıt kullanmak gibi dikkat gerektiren işler yapılmamalıdır. Gebeliğin ilk trimesterinde ve laktasyonda kullanılmaz.


YAN ETKİLER


Sinirlilik, yorgunluk, kilo kaybı, allerjik reaksiyonlar, ataksi, baş dönmesi ve mide bulantısı gibi yan etkilere neden olur.


ETKİLEŞMELER


Probenesid, eşzamanlı uygulandığında sefalosporinlerin renal tübüler sekresyonunu azaltabilir ve sonuçta daha uzun süreli ve daha yüksek plazma sefalosporin konsantrasyonları ortaya çıkar. Laboratuvar etkileşimleri: Bakır redüksiyon yöntemleri (Benedict veya Fehling solüsyonu veya Clinitest tabletleri®) ile yapılan idrarda glukoz tayin testlerinde yalancı pozitif sonuçlar ortaya çıkabilir, ancak enzimlerle yapılan testler etkilenmez (örneğin; Clinistix®, TesTape®). Pozitif direkt ve indirekt antiglobulin (Coombs) testleri görülmüştür. Doğum öncesi sefalosporin alan annelerin neonatal dönemdeki bebeklerinde de bu durum meydana gelebilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Başlangıçta 100 mg/gün dozda kullanılır. Daha sonra iki günlük ya da bir haftalık aralarla doz her seferinde 100 mg arttırılarak gerekli doz bulunur. Günlük ortalama doz; süt çocuklarında 25-50 mg, küçük çocuklarda 50-100 mg, okul çocuklarında 50-300 mg erişkinlerde 200-400 mg'dır. Vücut ağırlığına göre günlük doz çocuklarda 5-8 mg/kg ve erişkinlerde 3-5 mg'kg'dır.


İlaç Fiyatı 7.85 YTL


Reçeteli Verilir


PİYASADA MEVCUT DİĞER FARMASÖTİK TAKDİM ŞEKİLLERİ


* MALİASİN 25 MG 50 DRAJE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder