17 Mart 2010 Çarşamba

magnokal 100 gr toz

» Laksatif


Etken Maddesi
Magnezyum Hidroksit


MAGNOKAL 3 GR 100 GR TOZ

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


Bir ölçekte 3 gr toz Magnesyum hidroksit ihtiva eder


ENDİKASYONLARI


"Magnokal toz" peptik ülser, gastrit, peptik özofajit gibi durumlarda görülen hiperasiditelerin semptomatik tedavileri. Çeşitli nedenlere bağlı kabızlıklarda laksatif olarak kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Böbrek fonksiyon yetmezliğinde, apandisitte, ülseratif kolitte, kolostomi ve ileostomide, kronik diyarede, barsak tıkanmasında kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Şiddetli karın ağrısı, bulantı, kusma gibi akut apandisit belirtisi olma ihtimali olan durumlarda ve böbrek yetmezliklerinde kullanılmamalıdır. GEBELİKTE KULLANIMI : Gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır. Uzun süre kullanılan yüksek dozlardan kaçınılırsa gebeliğin son 6 ayında kullanılabilir.


YAN ETKİLER


Hipermagneziemi gibi elektrolit dengesizliklerine sebebiyet verebilir Nadiren kusma, bulantı, mide krampları yapabilir.


ETKİLEŞMELER


"Magnokal Toz" ; Tetrasiklin grubu antibiyotikler, antihistaminikler, amfetamin, antimuskarinik ajanlar, oral antikoagülanlar, indometazin, demirli ilaçlar, naproksen, psödoefedrin, kinin, kinidin, salisilatlar, sülfodiazin, digoksin gibi ilaçların absorbiyonunu azaltıp biyoyararlılıklarını etkileyeceğinden, bu ilaçların alımından 2 saat önce ve sonra "Magnokal Toz" alınmamalıdır.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Doktor ayrıca belirtmemişse ; - Mide asidi nötralizasyonu için 1 gr (1/3 ölçek) alınır. - Sindirim bozukluklarında, şişkinlik durumlarında ve laksatif olarak 3 gr (bir ölçek) yeterlidir. Uygulamaya devam etmek gerektiğinden doz günde 3-4 defa tekrarlanabilir. - Müshil olarak alınması gerekli vakalarda 10.5 gr (3.5 ölçek) alınması gerekir. İlacın genelde gece yatarken alınması önerilir. - Arsenik ve bazı asit zehirlenmelerinde doktor gözetiminde 21-30 gr (7-10 ölçek) verilebilir. Duruma göre bu miktarı azaltmak veya artırmak mümkündür. Önerilen ölçekteki toz bir bardak suda karıştırılarak alınır. Bir ölçek yaklaşık 3 gr "Magnokal Toz" alır.1 gr toz ilacın in vitro asit nötralize etme yeteneği 34.3 mEq'dır. DOZ AŞIMI HALİNDE ALINACAK TEDBİRLER VE VARSA ÖZEL ANTİDOTU : Tekrarlanan dozları sıvı ve elektrolit dengesizliklerine sebep olabileceğinden elektrolitik denge hekim tarafından dikkatli olarak izlenmeli ve elektrolit dengesini düzeltmek için uygun iyonların karışımını içeren çözeltinin parenteral olarak verilmesi sağlanmalıdır.


İlaç Fiyatı 4.06 YTL


Reçeteli Verilir.


İLAÇ EŞDEĞER ANALİZİ (MUADİLLERİ)


* MAGCİNE 5 GR 10 POŞET
* MAGNESIE CALCİNEE 100 GR TOZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder