17 Mart 2010 Çarşamba

Magnesium nutRimed 20 efv.tablet

» Magnezyum tedavisi


Etken Maddesi
Magnezyum Subkarbonat


MAGNESİUM NUTRİMED 20 EFFERVESAN TABLET


İthal, Beşeri bir ilaçdır.


FORMÜLÜ


(Bir efervesan tablette) Magnezyum subkarbonat 400mg (100 mg magnezyum'a eşdeğerdir) Tatlandırıcı olarak sakkarin içerir.


ENDİKASYONLARI


Magnezyum eksikliğinde ve vücut magnezyum ihtiyacının arttığı çeşitli durumlarda kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


Ağır böbrek yetmezliği, AV-blok, eksikoz, kalsiyum, magnezyum ve amonyum fosfat taşlarna eğilimli olanlarda ve myastenya graviste kontrendikedir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


AV ileti bozuklukları ve hafif ve orta şiddetteki renal yetmezliklerde dikkatli kullanılmalıdır.


YAN ETKİLER


Önerilen dozlarda kullanıldığında bilinen bir yan etkisi yoktur. Yüksek dozda diyareye sebep olabilir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.


ETKİLEŞMELER


Birlikte uygulandıklarında tetraksinlerin H2 - blokerinin, fenitoilin, kinidin ve kardiyak glikozitlerin emilimini azaltabilir. Magnezyum, kolekalsifeolle birlikte verildiğinde hiperkalsemi eğilimi oluşabilir. Birlikte uygulandıklarında barbitüratlar, opiatlar gibi santral sinir sistemi sedatiflerinin etkisinde artma görülebilir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Diğer efervesan tabletler gibi bir bardak suda eritildikten sonra ve yemek aralarında alınır. Yetişkinler : Günde 300 mg. (3 x 1 tablet) 6 - 14 yaş : Günde 200 mg. (2 x 1 tablet) Gebelik : Günde 400 mg. (4 x 1 tablet) Doz Aşımı ve Tedavisi Aşırı doz bulantı, kusma, barsak ağrıları ve diyareye neden olur; aşırı dozlar emilimin hızlandığı enterit gibi vakalarda alınmışsa hipotansiyon, kardiyak ritim bozuklukları, adale zafiyeti, santral sinir sistemi depresyonu, paralizi vakalarına sebep olabilir. Tedavisi: Resorpsiyondan önce hasta kusturulur yada sodyum sülfat uygulanır. Paralizi durumunda 10-20 ml. %10'luk kalsiyum glukonat IV yolla verilir.


İlaç Fiyatı 11.06 YTL


Reçeteli Verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder