17 Mart 2010 Çarşamba

ma-ka-ta 30 gr tüp

» Hemoroid tedavisi


FORMÜLÜ


2.00 grEau distilleeMerhem
7.00 grLanolinMerhem
0.10 grExt. hidrastisMerhem
0.30 grBenzokainMerhem
20.52 grVazelinMerhem
0.08 grHidrokortizon asetatMerhem


ENDİKASYONLARI


Kronik ve akut hemoroitte, hemoroit kanamalarında ve çok şiddetli sancılarda, hemoritlerin ifrazatını azaltmak ve kurutmak için anüste oluşan kaşıntı ve çatlakların hemoroit fistünlerinin tedavisinde, yeni hemoroit memelerinin teşekkülüne mani olmak için kullanılır.


KONTRENDİKASYONLARI


İnaktif ve aktif tüberkiloz, gebelik.


UYARILAR & ÖNLEMLER


Topikal kullanmaları geniş bölgelere yapılmamalıdır. Enfeksiyon mevcudiyetinde uygulanmamalıdır. Uzun süre topikal uygulamadan kaçınılmalıdır. Gerekmedikçe kullanılmasından kaçınılmalıdır


YAN ETKİLER


Tedavi tesiri yapabilecek dozları gerek sistemik gerek topikal kullanmakla yan tesirler meydana getirebilir. Lokal kullanmaya bağlı olarak irritasyon kuruluk, folikulit hipopigmentesyon, sekonder enfeksiyon, allerjik kontakt, dermatiti görülebilir. Peptik ülserle osteoprosisli psikozu veya ağır psikonevrozu olanlarda ancak hayat kurtarıcı olduğu zaman konjeftif kalp yetmezliği, kronik böbrek yetmezliği, diyabet mellitusinfeksiyon hastalığı olan ve yaşlı kişilerde de çok büyük dikkatle kullanılmalıdrı. Tüberkilozu olan kişilere ancak antitüberkiloz ilaçların desteğinde kullanılabilir. Akut infeksiyon, herpes zoster ve gözün ülserli herpes simplex olanlarda, immunolojik cevap ve iniflammatuar reaksiyonlara karıştığı için kontrendikedir. Nortikısteroid tedavisi gören kişilerde infeksiyon hastalıklarına temayül fazladır. Canlı aşı uygulaması kontrendikedir. Uzun kortikosteroid tedavisi esnasında hastalar muntazaman olarak hipertansiyon, glükozüri, hipokalemi, gastrik rahatsızlık ve mental değişiklikler açısından takip edilmelidir. Sıva retansiyonu takip edilir, sırt ağrısı, osteoporaza işaret olabilir. İntrakransiyal basıncı artan çocuklarda risk artar, infeksiyon acilen tedavi edilmelidir. Birlikte barbüratların fenitoin veya rifanmisin verilirse metabolizma hızlanarak kortikosteroidin tesiri azalabilir. Antikoagülanlara cevap azalabilir. Hamilelerde kullanılması fotüsüde etkiler, ayrıca endojen kortikosteroidlerin supresyonuna sebep olarak da yan etkiler meydana getirir.


ETKİLEŞMELER


Birlikte barbüratların fenitoin veya rifanmisin verilirse metabolizma hızlanarak kortikosteroidin tesiri azalabilir. Antikoagülanlara cevap azalabilir


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Yalnız geceleri yatarken bir defa kullanmak yeterli ise de kanama sancı devam ediyorsa günde 2-3 defa ve dışkılama sonrası uygulanır.Cilt tüberkülozu canlı virus aşısı uygulamalarında kontrendikedir. Şikayetlerin kaybolmasından sonra anal bölge özenle temizlenir, ve MA-KA-TA pomad parmakla anüs çevresine sürülerek tatbik edilir. Rektum içi uygulamalarda, anbalajla verilen kanül kullanılır. Dışarıya çıkmış hemoroidlere pomad iyice sürülmeli ve bunlar dikkatli bir şekilde parmakla geri itilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder