1 Ocak 2010 Cuma

ibu 600 20 salınım tablet

ENDİKASYONLARI


Ro­ma­­to­idart­rit, os­te­oart­rit, an­ki­lo­zan spon­di­lit ve di­ğer non­ro­ma­to­id (se­ro-ne­ga­tif)art­ro­pa­ti­le­rin te­da­vi­sin­de en­di­ke­dir.


KONTRENDİKASYONLARI


İbup­ro­fe­nekar­şı aşı­rı du­yar­lı­ğı olan­lar­da ve As­pi­rin i­le di­ğer nons­te­ro­idalan­ti­enf­la­ma­tu­var ajan­la­ra kar­şı bron­kos­pas­tik, an­ji­yo­ödem, bu­runpo­li­pi send­ro­mu şek­lin­de re­ak­si­yon gös­te­ren ki­şi­ler­de kont­ren­di­ke­dir.Cid­di gast­ro­in­tes­ti­nal ka­na­ma ve pep­tik ül­ser ra­hat­sız­lığı öyküsübu­lu­nan­la­ra ve­ril­me­me­li­dir.


UYARILAR & ÖNLEMLER


İbup­ro­fen kul­la­nı­mı sı­ra­sın­da gör­me­de bu­la­nık­lık,sko­to­ma­da ve renk be­lir­le­me­sin­de ka­rı­şık­lık gö­rül­dü­ğün­de te­da­vi­yeson ve­ril­me­li ve has­ta göz he­ki­mi ta­ra­fın­dan kont­rol edil­me­li­dir.Ge­be­lik­te, müm­kün­se, ibup­ro­fen uy­gu­la­ma­sın­dan ka­çı­nıl­ma­lı­dır. Ge­be­li­ğin geç dö­nem­le­rin­de uy­gu­lan­ma­sın­danka­çı­nıl­ma­lı­dır. An­ne sü­tün­de çok dü­şük kon­sant­ras­yon­lar­da bu­lun­mak­ta­dırve em­zi­ri­len ço­cuk­lar­da olum­suz et­ki bek­len­mez.


YAN ETKİLER


Na­di­rencilt­te kı­za­rık­lık, de­ri dö­kün­tü­sü ve ödem gi­bi aler­jik re­ak­si­yon­larve gör­me bo­zuk­lu­ğu­na ne­den ol­du­ğu­na da­ir ra­por­lar var­dır. Re­nalpa­pi­ler nek­roz, kar­di­yo­vas­kü­ler arit­mi, dis­pep­si, gast­ro­in­tes­ti­nalin­to­le­rans, ka­na­ma, trom­bo­si­to­pe­ni, işit­me ka­ybı gö­rü­le­bi­lir.


ETKİLEŞMELER


Tiyazit gru­budi­üre­tik kul­la­nan has­ta­la­ra dik­kat­le uy­gu­lan­ma­lı­dır. Ku­ma­rin ti­pian­ti­ko­agü­lan­lar­la bir­lik­te kul­la­nıl­dı­ğın­da et­ki­leş­me ola­bi­le­ce­ğin­dendik­kat edil­me­li­dir.


DOZU & KULLANIM ŞEKLİ


Yetişkinlerde günde 2 kez 1 tablet; yetişme çağında (12yaşın üzerinde) günde 2-3 kez ½ (600-900 mg) önerilir. Tedavi süresincesemptomların derecesine göre doz ayarlaması yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder